Aliens versus Predator 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aliens versus Predator 2
Aliens vs Predator 2 Box Cover.jpg
Kehittäjä Monolith Productions
Third Law Interactive
Julkaisija Sierra Entertainment
Fox Interactive
Jakelija Fox Interactive
Pelisarja Alien vs. Predator
Pelimoottori Lithtech Talon
Julkaistu
  • 30. lokakuuta 2001
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ELSPA: 15+
ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
Alusta Microsoft Windows, OS X
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Aliens versus Predator 2 (lyhennettynä AvP2) on Monolith Productionsin kehittämä ja Sierra Entertainmentin julkaisema scifi-aiheinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin Fox Interactiven kautta Microsoft Windowsille ja OS X:lle vuonna 2001.

Peli sisältää kolme erilaista kampanjaa, jotka mahdollistavat pelaamisen kolmen eri rodun välityksellä: Alien, Predator ja Marine.

Peliin on myös kehitetty 16 pelaajan kattava internet- ja LAN-moninpeli. Moninpelissä on pelattavana neljä erilaista joukkuetta: Corporates (Weyland-Yutanin sotilaat), Marinet, Alienit ja Predatorit. Peliin on tehty useita eri modeja kuten esimerkiksi AJL modification.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina sijoittuu viidakkoplaneetta LV-1201:lle, jolla sijaitsee Weyland-Yutani-yhtiön tutkimuskeskus. Yhtiö on hyvin kiinnostunut planeetalla elävistä alieneista ja päättää tutkia niitä tunkeutumalla syvälle niiden pesään. Aluksi kaikki näyttää sujuvan hyvin, mutta alien-kuningattaren lisääntymissyklin alkaessa ennen rauhalliselta vaikuttanut yhdyskunta käy raivokkaaseen hyökkäykseen Weyland-Yutanin tutkijoita ja sotilaita vastaan.

LV-1201 on myös ulkoavaruuden verenhimoisen metsästäjärodun, Yautjan, eli predatorien mielenkiinnon kohteena. Se tarjoaa runsaasti riistaa niin alieneiden kuin ihmistenkin muodossa. Huippuvarustetut predatorit teurastavat kaiken tielleen osuvan, mutta yhtiön saadessa viitettä predatoreista oliot vangitaan yksi kerrallaan. Predatorin kampanja vaihtuukin hurmeisesta metsästysretkestä entistäkin verisemmäksi kostoretkeksi.

Merijalkaväki on saanut hätäsingaalin planeetalta ja lähettää ryhmän johon kuuluvat muun muassa sotamiehet Harrison, Johnson, sekä muita merijalkaväen miehiä. Pian tilanteen vakavuus paljastuu ja sotilaiden verinen ja epätoivoinen eloonjäämiskamppailu alkaa. Vastassa ovat niin alienit, jotka tarvitsevat ihmisiä lisääntymiseen, predatorit, jotka haluavat ihmisten kallot metsästysmuistoikseen, sekä umpikieron Weyland-Yutanin palkkasoturit, joiden tehtävänä on eliminioida merijalkaväki, jotteivät laittomat tutkimukset tulisi julki.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.