Club Deportivo Chivas USA

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Chivas USA
Chivas USA.png
Koko nimi Club Deportivo Chivas USA
Perustettu 2004
Kenttä StubHub Center
– kapasiteetti 27 000
Sarja Major League Soccer
Puheenjohtaja Meksikon lippu Jorge Vergara
Päävalmentaja Meksikon lippu José Luis Sánchez Solá
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Kotipeliasu
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Joukkueen värit
Vieraspeliasu

Club Deportivo Chivas USA on yhdysvaltalainen jalkapalloseura, joka pelaa Major League Soccer -liigassa. Seura pelaa kotiottelunsa StubHub Centerissä, joka sijaitsee Carsonin kaupungissa Los Angelesin piirikunnassa Kaliforniassa. Samalla stadionilla pelaa myös Los Angelesin toinen MLS-seura Los Angeles Galaxy. Seura kuuluu MLS:n läntiseen konferenssiin.

Club Deportivo Chivas USA:n omistavat Jorge Vergara, meksikolainen liikemies ja elokuvatuottaja, ja Antonio Cué Sánchez-Navarro, joka toimii seuran puheenjohtajana. Vergara omistaa myös kaksi muuta pääsarjatason jalkapalloseuraa, costaricalaisen Deportivo Saprissan ja meksikolaisen Club Deportivo Guadalajaran. CD Chivas USA on nimetty CD Guadalajaran, joka tunnetaan myös nimellä Chivas, mukaan; myös seurojen logot muistuttavat toisiaan. Seuran kohderyhmänä ovat latinot, erityisesti meksikolaisamerikkalaiset. Seuran pääkieli on espanja ja myös monet seuran pelaajista ovat espanjankielisiä.

Seura aloitti MLS:ssä kaudella 2005. Sen ensimmäisenä päävalmentajana toimi kokenut alankomaalainen Thomas Rongen, joka oli aiemmin valmentanut muun muassa D.C. Unitedia ja New England Revolutionia. Rongen joutui kuitenkin väistymään päävalmentajan paikalta huonon alkukauden jälkeen (yksi voitto, yksi tasapeli ja kahdeksan tappiota) ja hänen seuraajakseen palkattiin alankomaalainen Hans Westerhof; Rongen jatkoi kuitenkin edelleen Chivasin urheilutoimenjohtajana. Seuran loppukausikaan ei sujunut erityisen hyvin ja Chivas jäi lopulta koko liigan viimeiseksi. Kaudella 2006 Chivasin päävalmentajana toimi menestyksekäs yhdysvaltalaisvalmentaja Bob Bradley, jonka valmennuksessa seura sijoittui runkosarjassa läntisen konferenssin kolmanneksi edeten näin ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin; seuran pudotuspelitaival katkesi kuitenkin jo puolivälierissä. Kauden jälkeen Bradley jätti seuran valmennuksen tultuaan nimetyksi Yhdysvaltain jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Bradleyn korvaajaksi nimitettiin serbialaissyntyinen, Yhdysvaltain kansalaisuuden myöhemmin saanut entinen jalkapalloilija Preki (oik. Predrag Radosavljević).

Huomattavia pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päävalmentajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]