Cilla Black

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Cilla Black vuonna 1970.

Priscilla Maria Veronica White eli Cilla Black OBE (s. 27. toukokuuta 1943 Vauxhall, Liverpool, Lancashire, Englanti) on brittiläinen laulaja-lauluntekijä ja televisiopersoona. Hän julkaisi ensisinglensä 1963, mutta vasta toinen single "Anyone Who Had a Heart" (1964) nosti hänet pysyvään maineeseen.

Blackin managerina toimi aikoinaan Brian Epstein. Hän oli yhteydessä The Beatlesiin ja coveroikin useita Lennonin–McCartneyn sävellyksiä.

Black jatkoi uraansa menestyksellä Epsteinin kuoleman (1967) jälkeen. Näyttelijänä hän ei kuitenkaan saavuttanut suurta suosiota. Hän oli naimisissa uuden managerinsa Bobby Willisin kanssa tämän kuolemaan 1999. Pari sai kolme poikaa, ja Blackista tuli isoäiti ensi kertaa 4. elokuuta 2004.

Cilla Black vieraili Yleisradion TV-studioissa keväällä 1970, ja TV1:n Viihdetoimitus teki hänestä tv-ohjelman Black but Sunny – Cilla is here. Ohjelman ohjasi Erkki Pohjanheimo, ja Cilla Blackiä haastattelivat Lasse Mårtenson ja Erkki Toivanen. Black esitti ohjelmassa laulut Aquarius, Words, It feels so good, Both sides now, If I thought you'd ever change your mind ja Surround yourself with sorrow. Tv-ohjelman ensiesitys TV1:ssä oli 2.5.1970.

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.