Chris Lowe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chris Lowe (vasemmalla)

Christopher Sean Lowe (s. 4. lokakuuta 1959, Blackpool, Lancashire, Englanti) on englantilainen muusikko, joka yhdessä Neil Tennantin kanssa muodostaa Pet Shop Boys -yhtyeen.[1]

Lowe syntyi Blackpoolissa ja soitti kouluaikanaan pasuunaa seitsenhenkisessä One Under The Eight -yhtyeessä. Hän opetteli myös pianonsoittoa ja soitti koskettimia progressiivisen rockin yhtyeessä Stallion.

Hänellä oli hyvin kiinnostunut arkkitehtuurista, sillä muuttaessaan perheensä kanssa paljon hän suunnitteli sisustuksia asuntoihin. Vuodesta 1978 alkaen hän opiskeli arkkitehtuuria Liverpoolin yliopistossa. Lowe tutustui Neil Tennantiin vuonna 1981 ja perusti hänen kanssaan Pet Shop Boysin 1981.[1]

Vuonna 1995 Lowe vieraili yhden jakson ajan australialaisessa saippuaoopperassa Neighbours.[2] Hän myös kirjoitti ja tuotti jalkapalloilija Ian Wrightille laulun "Do the Right Thing" (1993).[3]

Pet Shop Boys -yhtyeessä Chris Lowe on mielellään pysytellyt taka-alalla vastaten lähinnä yhtyeen musiikkillisesta puolesta. Hän esiintyy kuitenkin lukuisilla yhtyeen kappaleilla sanoen yksittäisiä sanoja säkeistöjen välissä, - tyypillisesti kappaleiden väliosissa. Useimmissa vokaaliesiintymisissään Lowe on muokannut ääntään Vocoder -efektillä.

Yhtyeen ainut singlejulkaisu, jolla Cris Lowe vastaa päävokaaliosuuksista on "Paninaro", joka julkaistiin aluksi vuonna 1986 "Suburbia" -singlen b-puolena ja uutena, itsenäisenä singleversiona 1995. Tässä kappaleessa Lowe luettelee puheäänellä pitämiään ja inhoamiaan asioita.

Viisi muuta Pet Shop Boys-kappaletta, joissa Chris Lowe vastaa vokaaliosuuksista (ja myös sanoituksista) ovat tähän mennessä single b-puolet "We All Feel Better In the Dark", "One of the Crowd", "Lies" ja "Decide" sekä Very-albumin päättävä virallista nimeä vailla oleva 13. kappale: "Postscript".lähde?

Kesäkuussa 2011 julkaistiin Stop Modernists -yhtyeen single "Subculture".[4] Kappale on Chris Lowen laulama cover-versio New Order -yhtyeen samannimisestä kappaleesta. Stop Modernists -yhtyeen takaa löytyvät suomalaiset dj/tuottajat Alex Nieminen ja Jori Hulkkonen. Chris Lowen esiintymistä tällä singlellä pidettiin yleisesti hyvin erikoisena ja odottamattomana tapauksena.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Jason Ankeny: Chris Lowe Artist Biography All Music Guide. Viitattu 8.4.2016.
  2. Top 10 celebrity Neighbours appearances Metro UK. 2009. Viitattu 8.4.2016.
  3. Do the Right Thing Pet Shop Boys Collaborations. Viitattu 8.4.2016.
  4. Stop Modernists feat. Chris Lowe - Subculture psb-catalogue.com. Arkistoitu 16.4.2016. Viitattu 8.4.2016.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.