Casey Affleck

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Casey Affleck

Caleb Casey Affleck-Boldt (s. 12. elokuuta 1975, Falmouth, Massachusetts) on amerikkalainen näyttelijä ja Ben Affleckin pikkuveli.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanhemmat Chris ja Tim erosivat Caseyn ollessa pieni. Caseyn käsi katkesi hänen ollessaan viiden vuoden vanha, jolloin käsi melkein amputoitiin. Hän vietti 12 tuntia leikkaussalissa.lähde? Pienenä hänellä oli myös paljon lemmikkejä, joihin kuului kissoja, käärmeitä, marsuja, kilpikonnia ja Pepper- koira.

Myöhemmin Caseystä tuli vegaani.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Casey meni ensin George Washington Collegeen, jossa opiskeli fysiikkaa, tähtitiedettä ja länsimaista filosofiaa. Hänet siirrettiin Columbia Collegeen, joka sijaitsee New Yorkissa. Jonkin ajan kuluttua Casey lopetti opintonsa keskittyäkseen näyttelemiseen.

Elokuvaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän sai vuonna 1996 roolin vähän tunnetusta Race the Sun -elokuvasta, johon näyttelijäkaartiin kuului myös Halle Berry. Vasta elokuva To Die For (1995) avasi ovet Caseylle. Elokuvassa näyttelee myös Nicole Kidman. Matt Damonin ja Ben Affleckin käsikirjoitus-Oscarila palkitussa Will Huntingissa (1997) hän esitti nerokkaan nimihenkilön hoopoa bailukaveria. Casey näytteli vuonna 2007 elokuvassa Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta, seuranaan muun muassa Brad Pitt. Casey on myös ollut mukana kahdessa muussa Steven Soderbergin ohjaamassa elokuvassa, Ocean's Eleven ja Ocean's Twelve. Hänelle on myös luvassa rooli elokuvasarjan kolmannesta osasta.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Casey Affleck on naimisissa näyttelijä Summer Phoenixin kanssa, jonka kanssa hän avioitui kuuden vuoden seurustelun jälkeen vuonna 2006. Heillä on kaksi lasta, Indiana August (s. 31. toukokuuta 2004 Amsterdamissa, Hollannissa) sekä tammikuussa 2008 syntynyt poika.

Affleck tutustui Joaquin Phoenixin kanssa To Die For -elokuvan kuvauksissa. He ovat edelleen hyviä ystäviä. Casey Affleck on vegaani. Hän tukee myös eläinjärjestö PETAa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]