Breaking Bad (2. tuotantokausi)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Breaking Bad (2. tuotantokausi)
BreakingBadS2DVD.jpg
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvaltain lippu AMC
Suomen lippu Nelonen
Ensimmäinen esitys Yhdysvaltain lippu 8. maaliskuuta 2009[1]
Suomen lippu 5. huhtikuuta 2013[2]
Viimeinen esitys Yhdysvaltain lippu 31. toukokuuta 2009[1]
Suomen lippu 28. kesäkuuta 2013[2]
Esitysten määrä 13
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
 Yhdysvallat 16. maaliskuuta 2010[3]
 Eurooppa 26. heinäkuuta 2010
 Australia 8. helmikuuta 2010
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
1. tuotantokausi 3. tuotantokausi

Yhdysvaltalaisen televisiosarjan Breaking Badin toinen tuotantokausi alkoi AMC:lla 8. maaliskuuta 2009 ja päättyi 31. toukokuuta 2009.[1] Suomessa kausi alkoi Nelosella 5. huhtikuuta 2013 ja päättyi 28. kesäkuuta 2013.[2] Kausi on esitetty myös maksullisella Nelonen Kino -kanavalla useita kertoja, joista ensimmäinen alkoi 12. lokakuuta 2011 ja päättyi 28. lokakuuta 2011.[4] Kausi julkaistiin DVD:nä 16. maaliskuuta 2010 alueella 1,[3] 26. heinäkuuta 2010 alueella 2 (johon kuuluu myös Suomi) ja 8. helmikuuta 2010 alueella 4. Se koostuu seitsemästä noin 47 minuutin pituisesta jaksosta.[1]

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääosissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Bryan Cranston  … Walter White (13 jaksoa)  
 Anna Gunn   … Skyler White (13 jaksoa)  
 Aaron Paul   … Jesse Pinkman (13 jaksoa)  
 Dean Norris   … Hank Schrader (10 jaksoa)  
 Betsy Brandt   … Marie Schrader (11 jaksoa)  
 RJ Mitte   … Walter White, Jr. (11 jaksoa)  

Muut näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Krysten Ritter   … Jane Margolis (8 jaksoa)  
 Steven Michael Quezada   … Steven Gomez (7 jaksoa)  
 Charles Baker   … Skinny Pete (4 jaksoa)  
 Christopher Cousins   … Ted Beneke (4 jaksoa)  
 Matt L. Jones   … Badger (4 jaksoa)  
 Bob Odenkirk   … Saul Goodman (4 jaksoa)  
 Tom Kiesche   … Clovis (3 jaksoa)  
 John de Lancie   … Donald Margolis (3 jaksoa)  
 Rodney Rush   … Combo (3 jaksoa)  
 Michael Shamus Wiles   … George Merkert (3 jaksoa)  
 Raymond Cruz   … Tuco Salamanca (2 jaksoa)  
 Giancarlo Esposito   … Gustavo ”Gus” Fring (2 jaksoa)  
 Tess Harper   … Rouva Pinkman (2 jaksoa)  
 Mark Margolis   … Hector Salamanca (2 jaksoa)  
 Sam McMurra   … Victor Bravenec (2 jaksoa)  
 Carmen Serano   … Carmen Molina (2 jaksoa)  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

737 (Seven Thirty-Seven)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 1.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 5. huhtikuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) J. Roberts
Ohjaaja(t) Bryan Cranston

Kun kaupat Tucon kanssa on tehty, Walt ja Jesse ymmärtävät, miten hullu ja väkivaltainen hän osaa olla. He tietävät olevansa tapon todistajia, ja Jesse on varma, että on nähnyt Tucon mustan katumaasturin vakoilevan häntä. Walt ei aluksi usko häntä, mutta huomaa pian saman auton valoilevan häntäkin. Jesse ehdottaa, että heidän tulisi ampua Tuco tehdessään kauppoja, mutta Waltin mielestä parasta on myrkyttää hänet risiinillä. He hermostuvat, kun epäilevät Tucon tappaneen toisen paikalla olleen alaisensa. Sillä välin Hank tutkii videokuvaa varastomurrosta, muttei tunnista tekijöitä. Skyler kertoo Hankille Marien myymälävarkaudesta, ja saa tietää, että hänellä on kleptomania. Tuco sieppaa Jessen ja Waltin.

Tukalat paikat (Grilled)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 2.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 12. huhtikuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) George Mastras
Ohjaaja(t) Charles Haid

Tuco pitää Waltia ja Jesseä vankina autiomaassa olevassa hökkelissä, jossa hän hoitaa vanhaa, mykkää ja pyörätuolissa olevaa setäänsä. Waltin huumepoliisissa työskentelevä lanko Hank on Tucon kannoilla, ja Tuco epäilee, että joku hänen alaisistaan on pettänyt hänet. Walt ei onnistu ujuttamaan myrkkyä Tucon ruokaan. Sillä välin Skyler on huolestunut Waltin katoamisesta, ja jakaa kaupungilla katoamisilmoituksia. Hank alkaa jäljittää Jesseä toivoen, että hän johdattaisi hänet Waltin luo. Tucon setä varoittaa häntä, että vangit suunnittelevat jotakin. Tuco vie Waltin ja Jessen ulos tappaakseen heidät, mutta he onnistuvat haavoittamaan Tucoa ja pakenevat. Jesseä jäljittävä Hank saapuu paikalle, ja yllättyy kohdatessaan haavoittuneen Tucon. Alkaa ammuskelu, joka päättyy, kun Hank ampuu Tucon.

Selityksiä (Bit by a Dead Bee)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 3.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 22. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 19. huhtikuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) Peter Gould
Ohjaaja(t) Terry McDonough

Tucolta paenneet Walt ja Jesse yrittävät palata autiomaasta kotiin. Waltilla on suunnitelma, kuinka hän selittää poissaolonsa. Walt ja Jesse hajaantuvat, ja Walt menee supermarkettiin, jossa hän ottaa kaikki vaatteensa pois ja esittää sekavaa. Hänet viedään sairaalaan, jossa hän väittää kaikille, ettei muista mitään viime päivien tapahtumista. Jesse taas palaa kotiinsa hävittämään matkailuauton ja huumeidenvalmistustarvikkeensa. Kun huumepoliisi saapuu paikalle, hän väittää viettäneensä koko viikonlopun prostituoidun kanssa. Poliisi ei usko Jesseä ja hänet viedään kuulusteltavaksi. Tucon setää pyydetään todistamaan, että Jesse oli viikonloppuna Tucon luona, mutta hän kieltäytyy tekemästä yhteistyötä poliisin kanssa.

Alamäkeä (Down)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 4.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 29. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 26. huhtikuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) Sam Catlin
Ohjaaja(t) John Dahl

Walt ja Jesse ovat turvassa, mutta Jesse on rahaton ja Walt ei voi poistua kotoaan ilman, että Skyler huolestuu hänestä uudelleen. Jessen edelleen vihaiset vanhemmat häätävät hänet kotoaan, sillä talo oli heidän omistuksessaan. Kukaan ei päästä Jesseä nukkumaan katon alle, joten hänen täytyy etsiä matkailuautonsa ja nukkua yönsä siellä. Waltin jatkuva salailu ja omituinen käytös hermostuttaa Skyleriä yhä enemmän, ja hän alkaa todella haluta tietää, mitä on tekeillä.

Hävikkiä (Breakage)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 5.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 5. huhtikuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 3. toukokuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) Moira Walley-Beckett
Ohjaaja(t) Johan Renck

Waltin syöpähoidot jatkuvat ja hänen tilansa alkaa kohentua. Kasvavat hoitolaskut kuitenkin huolestuttavat häntä. Jesse alkaa järjestämään elämäänsä maksamalla velkojaan ja vuokraamalla uuden asunnon. Hän ihastuu uuteen naapuriinsa, vuokraemäntä Jane Margolikseen. Walt ja Jesse järjestävät matkailuautoon uuden huumelabran ja jatkavat metan valmistusta. Sillä välin Hank törmää tutkimuksissaan nimeen ”Heisenberg”, muttei ole varma onko hän oikea huumeparoni vai vain kaupunkitarina. Hank saa myös ylennyksen Tucon kiinniottamisen johdosta, ja hänet siirretään El Pasoon. Walt ja Jesse eivät halua myydä metaa itse, mutta eivät enää luota Tucon kaltaisiin suuriin tekijöihin. He päättävät hankkia pienempiä tekijöitä myymään huumeita puolestaan. Kun narkkaripariskunta ryöstää Skinny Peten (yhden Jessen diilereistä), Walt tekee selväksi, että ryöstäjille on pakko kostaa ennen kuin leviää sana, että Jessen diilerit ovat helppoja kohteita.

Kukkuluuruu (Peekaboo)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 6.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 12. huhtikuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 10. toukokuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) J. Roberts
Vince Gillingan
Ohjaaja(t) Peter Medak

Jesse yrittää kovistella Skinny Peten ryöstänyttä pariskuntaa, mutta he onnistuvat kolkkaamaan ja sitomaan hänet. Walt palaa takaisin töihin opettajaksi. Totuus hänestä alkaa kuitenkin valjeta Skylerille, kun selviää, ettei Gretchen Schwartz maksakaan Waltin syöpähoitoja niin kuin hän on väittänyt. Pariskunta pitää Jesseä vankina, mutta nainen suuttuu, kun mies kutsuu häntä jatkuvasti ”horoksi”. Kun mies ei suostu pyytämään anteeksi, nainen tappaa tämän kaatamalla varastetun pankkiautomaatin hänen päällensä. Jesse onnistuu pakenemaan paikalta ja soittaa poliisille.

Mustaa ja sinistä (Negro y Azul)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 7.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 19. huhtikuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 17. toukokuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) John Shiban
Ohjaaja(t) Felix Alcala

Jesse on ollut eristäytynyt aina pariskunnan kohtaamisesta saakka, eikä ole välittänyt metaa diilereilleen sopimuksen mukaisesti. Walt ottaa asian hoitaakseen, ja saa tietää, että kaupungissa huhutaan Jessen tappaneen ryöstäjän pankkiautomaatilla. Tämä pelottaa narkkareita, ja kaikki maksavat huumeensa diilereille ilman hankaluuksia. Walt keksii, että Jessen mainetta voisi käyttää hyödyksi ja laajentaa myyntialuetta. Skyler päättää palata takaisin töihiin kirjanpitäjäksi vanhaan työpaikkaansa. Ylennetty Hank aloittaa työnsä El Pasossa. Hän väittää Marielle, että hänen työnsä on vain paperityötä, mutta todellisuudessa hän on etulinjassa ja vaaravyöhykkeellä. Kun usea Hankin työtoveri kuolee räjähdyksessä, hän ymmärtää, miten vaarallinen hänen uusi työnsä on.

Soita Saulille (Better Call Saul)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 8.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. huhtikuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 24. toukokuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) Peter Gould
Ohjaaja(t) Terry McDonough

Walt ja Jesse kohtaavat taas uuden ongelman, kun Albuquerquen polisii pidättää yhden heidän diilereistään, Jessen ystävän Badgerin. He päättävät palkata TV:ssä mainostavan asianajaja Saul Goodmanin huolehtimaan, että Badger saa vain pienen tuomion paljastamatta Waltin ja Jessen osuutta asiaan. Saulin mielestä asian järjestäminen on kuitenkin hyvin hankalaa. Sillä välin traumatisoitunut Hank palaa vanhaan työhönsä Albuquerquen huumepoliisiin. Hän esittää urheaa, mutta kärsii salaa paniikkikohtauksista. Saul onnistuu selvittämään Waltin todellisen henkilöllisyyden, ja tarjoaa hänelle apuaan lakiasioissa myyntivoitto-osuutta vastaan.

Neljä päivää (4 Days Out)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 9.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 3. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 31. toukokuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) Sam Gatlin
Ohjaaja(t) Michelle MacLaren

Waltin terveydentila huonontuu hiljalleen, ja hän alkaa yskiä verta. Kun Saul laskee Waltin tuloja ja menoja, hän tulee siihen tulokseen, ettei Waltilla ole vielä paljoakaan rahaa jätettäväksi perheelleen. Waltin täytyy hankkia lisää rahaa, ja äidillään vierailemisen tekosyyn varjolla hän menee aavikolle valmistaakseen metaa Jessen kanssa koko viikonlopun. Jesse kuitenkin unohtaa matkailuauton avaimet virtalukkoon, ja auton akku tyhjenee. Walt ja Jesse ovat jumissa keskellä aavikkoa ilman ruokaa, vettä ja varusteita. He kuitenkin pelastuvat Waltin kemian tuntemuksen ansiosta.

Juhlat (Over)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 10.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 7. kesäkuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) Moira Walley-Beckett
Ohjaaja(t) Phil Abraham

Walt saa yllättäen hyviä uutisia, kun lääkäri ilmoittaa, että hänen syöpähoitonsa ovat onnistuneet hyvin ja että syöpä on remissiossa. Skyler järjestää sukujuhlat tämän kunniaksi, mutta juhlissa Walt juopuu ja alkaa riitelemään Hankin kanssa. Myöhemmin hän häpeää riitaa ja yrittää hyvittää viimeaikaista käytöstään perheellensä. Walt kertoo hyvät uutiset myös Jesselle, ja ilmoittaa, ettei heidän enää tarvitse kuin myydä valmistamansa meta. Jessen suhde Janen kanssa kehittyy, mutta hän loukkaantuu, kun Janen isä tulee vierailulle ja Jane kieltäytyy esittelemästä Jesseä.

Diili (Mandala)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 11.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 14. kesäkuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) George Mastras
Ohjaaja(t) Adam Bernstein

Kun kilpaileva jengi murhaa yhden Waltin ja Jessen diilereistä, hermostunut Jesse tunnustaa Janelle olevansa huumediileri. Aiemmin huumeisiin koukussa ollut Jane lankeaa uudelleen käyttämään heroiinia Jessen kanssa. Koska huumekaupasta on tullut yhä riskialttiimpaa, Saul ehdottaa, että he hankkisivat uuden ylemmän tason jakelijan. Hän ottaa yhteyttä huumediileri Gusiin, joka suostuu ostamaan Waltin tuotetta. Gus on kuitenkin huolestunut siitä, että Waltin kumppani Jesse on narkkari. Sillä välin Skyler saa selville, että hänen pomonsa Ted varastaa varoja yhtiöltä, muttei ilmoita asiasta poliisille. Gus soittaa Waltille, ja vaatii häntä todistamaan pystyvyytensä toimittamalla hänelle nopeasti suuren huumetoimituksen. Waltille tulee kiire, ja hän tarvitsee Jessen apua toimituksessa. Jesse on kuitenkin heroiinin vaikutuksen alaisena eikä pysty auttamaan. Kiireen keskellä Skyler ilmoittaa Waltille, että heidän tyttärensä on syntymässä.

Uusi elämä (Phoenix)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 12.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 24. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 21. kesäkuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) John Shiban
Ohjaaja(t) Colin Bucksey

Walt onnistuu suorittamaan toimituksen ajoissa, muttei pääse näkemään tyttärensä syntymää. Tästä Walt syyttää Jesseä, ja kun Jesse vaatii osuutta rahoista, Walt kieltäytyy. Kun Janen isä Donald saa hänen huumeidenkäyttönsä selville, hän vaatii tätä menemään heti huomenna vieroitushoitoon. Sillä välin Walter Jr. perustaa nettisivuston, jossa kerätään varoja Waltin syöpähoitoihin. Saul keksii käyttää sivustoa saadakseen Waltin rahat hänen perheelleen herättämättä huomiota. Jane saa tietää, että Walt on Jesselle velkaa suuria rahasummia, ja kiristää tämän tuomaan rahat Jesselle. Matkalla kotiin Walt päättää poiketa baariin, jossa hän tapaa sattumalta Janen isän. Myöhemmin Walt palaa Jessen asunnolle suostutellakseen tätä olemaan käyttämättä rahoja huumeisiin. Hän löytää Jessen ja Janen maakaamassa sängyssä tiedottomana, voimakkaan heroiinin vaikutuksen alaisena. Selällään makaava Jane alkaa tukehtua omaan oksennukseensa. Walt ei tee mitään auttaakseen häntä, ja antaa hänen kuolla.

Kipupisteitä (ABQ)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 13.
Ensiesitys Yhdysvalloissa 31. maaliskuuta 2009
Ensiesitys Suomessa 28. kesäkuuta 2013
Käsikirjoittaja(t) Vince Gilligan
Ohjaaja(t) Adam Bernstein

Jesse herää ja huomaa Janen kuolleen. Kiihtyneessä mielentilassa hän soittaa Saulille, joka lähettää apulaisensa yksityisetsivä Miken poistamaan talosta kaiken huumeiden käyttöön viittaavan. Poliisi saapuu paikalle ja löytää Janen ruumiin, muttei huumeita. Jesse ajattelee, että Janen kuolema oli hänen syytään ja lähtee pois kotoaan. Myöhemmin Walt löytää masentuneen Jessen huumeluolasta ja vie hänet kuntoutukseen. Sillä välin Waltin perhe on innoissaan nettisivustolle kertyvistä suurista rahasummista, ja heistä tehdään juttu iltauutisiin. Kuitenkin Waltin mennessä leikkaukseen hän mainitsee vahingossa toisen kännykkänsä rauhoittavien aineiden vaikutuksen alaisena. Tämän takia Skyler alkaa vihdoin tutkia Waltin omituista käytöstä. Kun useat Waltin valheista paljastuvat, Skyler raivostuu ja muuttaa pois kotoaan lasten kanssa. Myöhemmin Janen kuolemasta sekaisin oleva isä Donald palaa töihin lennonjohtajaksi. Hän aiheuttaa väärillä ohjeillaan kahden lentokoneen törmäyksen, ja Albuquerquen ylle sataa lentokoneen- ja ruumiinosia.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Breaking Bad Episode List: Season 2 Internet Movie Database. Viitattu 27.11.2013. (englanniksi)
  2. a b c Breaking Bad - Sarjaopas telvis.fi. Viitattu 27.11.2013.
  3. a b Breaking Bad: The Complete Second Season (2009) amazon.com. Viitattu 27.12.2011. (englanniksi)
  4. Breaking Bad - Sarjaopas (Nelonen Kino) telvis.fi. Viitattu 27.11.2013.