Walter White

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Walter White
Bryan Cranston (7598828512).jpg
Luoja(t) Vince Gilligan
Näyttelijä(t) Bryan Cranston
Ensiesiintyminen Kaidalta polulta
Viimeinen
esiintyminen
Viimeinen näytös
Henkilötiedot
Koko nimi Walter Hartwell White
Ammatti kemian opettaja, metamfetamiinin valmistaja, autopesulan omistaja
Sukupuoli mies
Ikä 50-vuotias (Kaidalta polulta)
52-vuotias (Felina)
Kotipaikka Yhdysvallat
Asuinpaikka Albuquerque, New Mexico, Yhdysvallat
Suhteet
Puoliso(t) Skyler White (os. Lambert)
Lapset Walter ”Flynn” White Jr.
Holly White
Muut sukulaiset Hank Schrader (lanko)
Marie Schrader (käly)

Walter Hartwell ”Walt” White, Sr. on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Breaking Bad. Hahmon on luonut Vince Gilligan ja häntä näyttelee Bryan Cranston.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Walter Hartwell White, perheen kesken Walt ja aliakseltaan Heisenberg, on alisuoriutunut Albuquerque New Mexicon yläkoulun kemianopettaja. 50-vuotissyntymäpäivänään Waltilla todetaan parantumaton keuhkosyöpä, jolloin tämä tajuaa päiviensä olevan luetut. Walt alkaa valmistamaan metamfetamiinia turvatakseen perheensä talouden ja lyöttäytyy yhteen entisen oppilaansa Jesse Pinkmanin kanssa, joka vastaa metamfetamiinin jakelusta. Waltin omistautuminen ja tietotaito kemiaa kohtaan tuo markkinoille puhtainta tuotetta hetkeen, ja tämä luo tuotteestaan täysin ennennäkemättömän "sinisen metan" (engl. Blue Sky). Tuote leviää kulovalkean tavoin, myöhemmin jopa Eurooppaan asti jyräten kaikki muut kilpailijat.

Sarjan alussa jokseenkin nössö, ujo ja pompoteltavissa oleva Walt karttaa väkivaltaa mutta tottuu ajatukseen sen tarpeellisuudesta sarjan edetessä. Hän pitää statustaan huumeparonina palkitsevana ja vastustelee yhä vähemmän ja vähemmän eri rikoksia, kuten murhaa ja rahanpesua. Waltin alamäki ja alamaailman kytkökset vapauttavat hänessä täysin uusia tuntemuksia kuten raivoa, katkeruutta, turhautumista sekä silmitöntä armottomuutta, jotka lopulta johtavat hänen eristäytymiseen perheestään ja ystävistään.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.