Walter White

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Walter White
Bryan Cranston (7598828512).jpg
Luoja(t) Vince Gilligan
Näyttelijä(t) Bryan Cranston
Ensi-
esiintyminen
Kaidalta polulta
Viimeinen
esiintyminen
Viimeinen näytös
Henkilötiedot
Koko nimi Walter Hartwell White
Ammatti kemian opettaja, metamfetamiinin valmistaja, autopesulan omistaja
Sukupuoli mies
Ikä 50-vuotias (Kaidalta polulta)
52-vuotias (Felina)
Kotipaikka Yhdysvallat
Asuinpaikka Albuquerque, New Mexico, Yhdysvallat
Suhteet
Puoliso(t) Skyler White (o.s. Lambert)
Lapset Walter ”Flynn” White Jr.
Holly White
Muut sukulaiset Hank Schrader (lanko)
Marie Schrader (käly)

Walter Hartwell ”Walt” White, Sr. on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Breaking Bad. Hahmon on luonut Vince Gilligan ja häntä näyttelee Bryan Cranston.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Walter Hartwell White, perheen kesken Walt, on Albuquerquen New Mexicon yläkoulun kemianopettaja. Sarjan alussa Walt täyttää 50 vuotta, ja pian tämän jälkeen hänellä todetaan parantumaton keuhkosyöpä. Tajutessaan että tällä on korkeintaan kaksi vuotta elinaikaa, Walt alkaa valmistamaan metamfetamiinia turvatakseen perheensä talouden kuolemansa jälkeen. Hän lyöttäytyy yhteen entisen oppilaansa Jesse Pinkmanin kanssa, joka vastaa aluksi metamfetamiinin jakelusta. Waltin omistautuminen ja tietotaito kemiaa kohtaan tuo markkinoille puhtainta metamfetamiinia koskaan, joka saa lempinimen "sininen meta" (engl. Blue Sky, joskus myös Fring's Blue). Tuote leviää kulovalkean tavoin, myöhemmin jopa Eurooppaan asti jyräten muut kilpailijat. Walt ottaa itselleen peitenimen, Heisenberg, jonka alla hän toimii alamaailmassa.

Sarjan alussa pelokas, ujo ja pompoteltavissa oleva Walt karttaa rikollisuutta ja toimii lain puitteissa. Sarjan edetessä Walt joutuu toimimaan moraalisesti arvelluttavasti. Hän tottuu hiljalleen ajatukseen niiden tarpeellisuudesta, ja alkaa pitämään statustaan huumeparonina palkitsevana (mm. kehuen itseään epäsuoraan Hankille) ja alkaa vastustella yhä vähemmän rikoksia. Tämä myös toimii lähes aina oman etunsa mukaisesti; Walt manipuloi valheilla läheisiään (eritoten Jesseä ja vaimoansa Skyleria) saadakseen nämä puolelleen.

Waltin alamäki ja alamaailman kytkökset vapauttavat hänessä täysin uusia tuntemuksia kuten raivoa, katkeruutta sekä silmitöntä armottomuutta. Kaikki Waltin tekemät valinnat johtavat hänen eristäytymiseen perheestään ja ystävistään.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.