Walter White

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Walter White
Bryan Cranston (7598828512).jpg
Luoja(t) Vince Gilligan
Näyttelijä(t) Bryan Cranston
Ensiesiintyminen Kaidalta polulta
Viimeinen
esiintyminen
Viimeinen näytös
Henkilötiedot
Koko nimi Walter Hartwell White
Ammatti kemian opettaja, metamfetamiinin valmistaja, autopesulan omistaja
Sukupuoli mies
Ikä 50-vuotias (Kaidalta polulta)
52-vuotias (Felina)
Kotipaikka Yhdysvallat
Asuinpaikka Albuquerque, New Mexico, Yhdysvallat
Suhteet
Puoliso(t) Skyler White (os. Lambert)
Lapset Walter ”Flynn” White Jr.
Holly White
Muut sukulaiset Hank Schrader (lanko)
Marie Schrader (käly)

Walter Hartwell ”Walt” White, Sr. on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Breaking Bad. Hahmon on luonut Vince Gilligan ja häntä näyttelee Bryan Cranston.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Walter White, yleensä perheen kesken Walt, on 50-vuotias kemianopettaja joka yllättäen sairastuu parantumattomaan keuhkosyöpään. Walt lyöttäytyy vanhan oppilaansa Jesse Pinkmanin kanssa yhteen ja alkaa valmistaa metamfetamiinia saadakseen rahaa perheelleen ja pelastaen heidät veloilta ja turvataksensa lapsensa koulutusmahdollisuudet. Heidän valmistamansa "sininen meta" on puhtainta pitkään aikaan, ja se leviää kulovalkean tavoin jopa Eurooppaan asti. Walt alkaa toimia peitenimellä ”Heisenberg”, käyttäen mustaa knallia ja aurinkolaseja.

Sarjan aikana Waltista kehittyy kylmempi, kierompi ja moraalisesti kyseenalaisempi. Hän omaksuu Heisenberg -persoonan, joka on humaltunut vallasta ja varallisuudesta. Walt varmistuu yleensä paikastaan metaempiirin johdossa uhkailullaan ja vaarantavien tekijöiden eliminoimisella. Uhkailu kohdistuu viimeisellä kaudella epätietoisesti jopa omaan perheeseen, jota alun perin Walt yritti suojella.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hän muun muassa myrkyttää lapsen vaikuttaakseen sillä liikekumppaniinsa Jesse Pinkmaniin (koska tämä uskoo että heidän työnantajansa suoritti myrkytyksen), ja tapattaa monta ihmistä jottei paljastuisi. Koska todellisen minän ja aikeiden suojelu vaatii veronsa, Waltista tulee kuitenkin myös emotionaalisempi ja impulsiivisempi. Hän surmaa hänen etuansa vastaan toimivan entisen liikekumppanin Mike Ehrmantrautin, vaikkei siitä ollut hyötyä. Walt tekee myös tökerön virheen, jonka olisi helposti voinut välttää, jättäessään kotiinsa poliisilankonsa näkyville erään kirjan josta hänen salainen elämänsä voi paljastua.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.