Brad Davis

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Brad Davis actor 1980.jpg

Robert Creel Davis eli Brad Davis (6. marraskuuta 1949 Tallahassee, Florida, Yhdysvallat8. syyskuuta 1991 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten elokuvasta Keskiyön pikajuna.[1] Hän kasvoi Floridassa ja viimeisteli näyttelijänkoulutuksensa New Yorkissa. Hän käytti kutsumanimeään "Brad" taiteilijanimenään.

Brad Davis löi itsensä läpi pääroolissa vuoden 1978 elokuvassa Keskiyön pikajuna, josta hänet myös palkittiin Golden Globe -palkinnolla parhaan miesdebytoijan sarjassa. Hän oli myös ehdolla sekä parhaan näyttelijän, että parhaan päärooli-tulokkaan BAFTA-palkinnon saajaksi.[1] Davisin merkittäviin päärooleihin kuuluu myös merimies Querellen rooli Rainer Werner Fassbinderin samannimisessä elokuvassa 1982.

Davis sai HIV-tartunnan ilmeisesti suonensisäisten huumeiden käytön seurauksena, mutta piti sairauden salaisuutena läpi 1980-luvun, sillä uskoi sen paljastumisen tuhoavan näyttelijänuransa. Hän väittikin myöhemmin Hollywoodin syrjivän ihmisiä, joilla edes epäillään olevan HIV.[1] Brad Davis teki itsemurhan AIDSin murtamana vuonna 1991. Häneltä jäi vaimo ja tytär.

Brad Davisin veli Gene Davis on myös näyttelijä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d imdb.com

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.