Bisnesenkeli

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Bisnesenkeli on useimmiten yksityishenkilö, joka sijoittaa omaa rahaansa pääsääntöisesti alkaviin yrityksiin. Bisnesenkelit haluavat aidosti auttaa yritystä menestymään, mutta tekevät sijoituksensa myös hyötymismielessä. Yleensä bisnesenkeleillä on takanaan tuloksellista yrittäjätoimintaa ja he voivat myös osallistua aktiivisesti yrityksen toimintaan. Näin bisnesenkelit tuovat pääomansa lisäksi myös osaamisensa ja kontaktiverkostonsa yrityksen käyttöön.

Bisnesenkelien rooli kasvuyritysten edistäjänä on todettu merkittäväksi[1]. Sijoittajan mukaantulo kasvuyritykseen kasvattaa yhtiön riskinottokykyä, nopeuttaa kasvua, tuo toimialaosaamista ja -kokemusta sekä laajentaa yhtiön yhteistyöverkostoa.lähde?

Suomessa toimii vuonna 2014 neljä bisnesenkeliverkostoa, joista suurin Finnish Business Angels Network (FiBAN) on valtakunnallinen, voittoa tavoittelematon yhdistys. Muut ovat Suomen Bisnesenkelit ry, Ledi ja BAF.

FiBANin ja Finnveran kyselyn mukaan FiBANin verkoston bisnesenkelit sijoittivat vuonna 2012 yli 14 miljoonaa euroa potentiaalisiin kasvuyrityksiin. Koko Suomen bisnesenkelisijoitusten määräksi on arvioitu vuosittain noin 50 miljoonaa euroa. [2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.