Benecol

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Benecol on kolesterolia alentava elintarvikebrändi ja Raisio Oyj:n rekisteröity tuotemerkki. Benecol-tuotteiden vaikuttava aine kasvistanoliesteri alentaa kolesterolia; kokonaiskolesteroli laskee keskimäärin 10 % ja LDL-kolesteroli 15 %. Kasvistanoliesterin teho ja turvallisuus on todennettu yli 70 julkaistussa kliinisessä tutkimuksessa [1]. Kun Benecol-tuotteita käytetään päivittäin osana aterioita, vaikutus kolesteroliin on nopea ja pysyvä. (CHD)[2][3].

Kasvistanoliesteriä sisältäviä terveysvaikutteisia Benecol-elintarvikkeita myydään 30 maassa, viidessä maanosassa. Kussakin maassa myytävät Benecol-tuotteet on kehitetty paikallisiin ruokatottumuksiin sopiviksi. Esimerkkejä Benecol-tuotteista ovat margariinit, levitteet, tuorejuuston tyyppiset levitteet, jogurtti, juotavat jogurtti- ja soijajuomat sekä puuro ja leipä. Kasvistanoliesterille myönnettiin vuonna 2009 ensimmäisten joukossa oikeus käyttää uuden eurooppalaisen terveysväitelainsäädännön mukaista sairauden riskin vähentämiseen liittyvää terveysväitettä.

Benecol-tuotteita valmistavat mm. Ravintoraisio Oy (Suomi), Emmi Freshproduct AG (Sveitsi), Kaiku Corporation Alimentaria S.L. (Espanja), Minerva S.A. Edible Oils Enterprises (Kreikka), Kalbe (Indonesia), Pens (Thaimaa), Colanta Ltda. (Kolumbia), Toni S.A. (Ecuador), Surlat (Chile), Raisio Polska (Puola), Lotte (Korea) ja Mjólkursamsalan (Islanti).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.