B’wana Beast

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

B'wana Beast oikealta nimeltään Michael Payson “Mike” Maxwell on supersankari, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvissa. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran Showcase #66 tarinassa tammikuussa 1967 ja hänet loivat Bob Haney ja Mike Sekowsky. Hahmo on tullut tunnetuksi Oikeuden Puolustajien jäsenenä ja liittolaisena.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistuttuaan korkeakoulusta korkein arvosanoin Michael Payson "Mike" Maxwell kieltäytyi miljonääri-isänsä tarjouksesta liittyä perheyritykseen ja päätti sen sijaan lähteä yliopiston kämppäkaverinsa, Rupert Kenboyan, kanssa Afrikkaan ja ryhtyä vartijaksi Zambezin valtion uusiin eläinsuojelualueisiin.

Kun Maxwellia ja Kenboyaa Zambeziin kuljettavaan yksityiseen lentokoneeseen osui salama ja se syöksyi Kilimanjaro-vuoren huipulle, kaksi loukkaantunutta miestä pakenivat punaisen mutanttigorillan luolaan. Kun Maxwell joi sadevettä, joka oli suodatettu luolan mineraaliperäisten seinien läpi, Maxwell huomasi yhtäkkiä kasvavansa suuremmaksi, vahvemmaksi ja raivokkaammaksi ja pystyi hillitsemään hyökkäävän punaisen apinan helposti. Tunnustettuaan Maxwellin isännäkseen punainen gorilla haki muinaisen korinttilaistyylisen kypärän luolan syvyyksistä ja asetti sen Maxwellin päähän. Kypärän kautta Maxwell pystyi lukemaan punaisen gorillan ajatuksia ja huomasi sen nimen olevan Djuba. Hän havaitsi myös, että kypärän avulla hän pystyi hallitsemaan kaikkien muiden eläinten toimintaa. Hyväksyessään, että näitä uusia voimia on käytettävä koko Afrikan hyväksi, Maxwell loi "B'wana Beastin" identiteetin ja hänestä tuli Pimeän mantereen supervianetsijä ja ongelmien sovittelija.

Grant Morrisonin kirjoittaman Animal Manin alkuperäisessä tarinakaaressa B'wana Beast matkustaa Amerikkaan pelastamaan Djuban, jonka S.T.A.R. laboratorion tiedemiehet ovat vanginneet. Tohtori Myersin johtamat Labs-tutkijat saivat tartunnan kokeellisesta pernaruttomuodosta. Hän ei pysty pelastamaan Djubaa ja saa itsekin tartunnan, mutta Animal Man parantaa hänet, joka jäljittelee B'wana Beastin kykyjä sulauttaa hänen valkosolunsa muotoihin, jotka pystyvät taistelemaan tautia vastaan. Tarinassa Animal Man #13 (heinäkuu 1989), jonka on myös kirjoittanut Morrison, Maxwell päättää jäädä eläkkeelle ja suorittaa seremonian seuraajan löytämiseksi. Hän luovuttaa kypärän ja eliksiirin eteläafrikkalaiselle aktivistille nimeltä Dominic Mndawe, joka ottaa nimen Freedom Beast.

Mike Maxwell palaa Tom Veitchin kirjoittamassa tarinassa Animal Man #47 (toukokuu 1992) pitkän poissaolon jälkeen, jossa Antagoniksi kutsutun tuhovoiman kutsun kuultuaan hän turmeltuu ja joutuu tämän riivaamaksi ja muuttuu pahaksi Shining Maniksi. Uudella identiteettillään Maxwell aiheutti tuhoa maan päällä, kunnes hän kuoli taistelussa Metamanin kanssa.

Vuonna 2011 "The New 52" käynnisti DC-universumin uudelleen. Yhdistyneiden kansakuntien tiedustelujohtaja Andre Briggs piti B'wana Beastia mahdollisena uutena jäsenenä Justice League Internationaliin. He päättävät, että hän ei ole tuolloin oikea valinta joukkueen ehdokkaana, eikä häntä kutsuta mukaan.

The Wild Games in The Wild Realms -tapahtuman aikana B'wana Beast johti tapahtumaa, joka kokosi yhteen jäsenparlamentin mestarit, jotka kilpailivat päättääkseen, mikä eläinlaji hallitsee maapalloa seuraavan kymmenentuhannen vuoden aikana.

B'wana Beast juo eliksiiriä, joka antaa hänelle paljon voimaa, nopeutta, metsästys- ja jäljityskykyjä. Hän käyttää myös ikivanhaa kypärää, jonka avulla hän voi kommunikoida eläinten kanssa ja yhdistää jopa neljä eläintä muodostaen Chimeran. Useimmiten, kun nämä eläimet yhdistetään, B'wana pystyy hankkimaan apua tarvitsevissa tilanteissa. Ei tiedetä, johtuuko tämä hänen kyvystään kommunikoida heidän kanssaan vai heidän vaistonsa vuoksi. B'wana Beastista tuli punaisena tunnetun morfogeneettisen kentän avatar, joka antoi hänelle monia kykyjä.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • B'wana Beast esiintyi The Superman/Aquaman Hour of Adventure animaatiosarjassa, jossa hänellä ei ollut puheroolia.
  • B'wana Beast esiintyi Justice League Unlimited animaatiosarjassa, jossa häntä ääninäytteli Peter Onorati. Tämä versio on Oikeuden Puolustajien jäsen, jolla on paksu New Yorkin aksentti, omaa sinikauluksisen persoonallisuuden ja jolla on eläimellistä ketteryyttä ja kykyä kommunikoida eläinten kanssa. Lisäksi "This Little Piggy" -jakson DVD-kommenttien mukaan B'wana Beastin Zatannalle ohjaama viettelevä murina oli itse asiassa tuottaja/hahmosuunnittelija James Tucker, koska Onorati ei pystynyt siihen.
  • B'wana Beast esiintyi Batman: The Brave and the Bold animaatiosarjassa, jossa häntä ääninäytteli Kevin Michael Richardson. Tämä versio oli amerikkalainen painija Afrikassa, jolla oli huono itsetunto ja joka hävisi paikallisen painiottelun naamioituneelle gorilla Djuballe. Myöhemmin pestyään kasvonsa radioaktiivisen jätteen saastuttamalla vedellä, hän kehittää voimia ja voittaa uusintaottelun Djubaa vastaan, ansaitsen itselleen naamion ja tittelin. Hänellä oli myös suhde Vixenin kanssa. Kaksiosaisessa jaksossa "The Siege of Starro!" B'wana Beast auttaa Batmania, Booster Goldia, Firestormia ja Kapteeni Marvelia pysäyttämään Faceless Hunterin ja Starron, mutta edellämainittu vangitsee hänet ja käyttää voimiaan Starro-loisten yhdistämiseen yhdeksi jättimäiseksi hirviöksi. Batmanin kukistaessa Faceless Hunterin, B'wana Beast uhraa itsensä tuhotakseen Starron, minkä jälkeen maan jäljellä olevat sankarit pystyttävät patsaan hänelle hänen muistokseen. Sarjan päätösjaksossa "Mitefall!" B'wana Beast osallistuu sarjan wrap-juhliin, jossa hän tapaa jälleen Vixenin.
  • B'wana Beast esiintyy Teen Titans Go! sarjassa useissa kohtauksissa, joissa hänellä ei ole puheroolia.

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • B'wana Beastiin pohjautuva hahmo esiintyy Legends of Tomorrow sarjan jaksossa "Freakshow", jossa häntä esittää Jason William Day. Tämä versio on nimeämätön voimamies, joka työskentelee P. T. Barnumin kiertävässä sirkuksessa.