Artturi Aalto

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Artturi Aalto

Artturi Aalto (ent. Silfver; 2. toukokuuta 1876 Karjalohja25. huhtikuuta 1937 Tuusula) oli suomalainen toimittaja ja sosialidemokraattien kansanedustaja.

Nuoruudessaan Aalto työskenteli ajurina ja renkinä Karjalohjalla sekä myöhemmin kaakelinmuovailijana ja uuniseppänä. Tehdästyöstä Aalto siirtyi työskentelemään toimittajana ja hän teki mittavan työuran työväenlehtien parissa toimien muun muassa Sorretun Voiman toimittaja Jyväskylässä, Työmiehen toimittaja Helsingissä sekä Suomen Sosialidemokraatin toimittaja. Lisäksi Aalto oli aktiivinen toimija ammattiyhdistysliikkeessä ja hän toimi Suomen tehdas- ja sekatyöväen liiton luottamusmiehenä sekä Sos.dem. sanomalehtimiesliiton taloudenhoitajana.

Aalto oli SDP:n kansanedustajana 1919–1933 Uudenmaan läänin vaalipiiristä. Eduskunnassa hän toimi muun muassa Suuren valiokunnan ja Kulkulaitosvaliokunnan jäsenenä. Lisäksi hän oli usean vuoden ajan Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

Aalto oli naimisissa vuodesta 1900 lähtien Anna Sofia Jääskeläisen kanssa ja ensimmäisen puolison kuoltua vuodesta 1934 lähtien Hilda Vainikaisen kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.