Aron (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aron
Aron, valansa rikkonut Seuraaja
Aron, valansa rikkonut Seuraaja
Luoja(t) Steve Englehart ja Al Milgrom
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Captain Marvel #39 (1975)
Henkilötiedot
Oikea nimi Aron
Status Kuollut
Ryhmäsidokset Seuraajat
Voimat Kosminen Voima, joka suo hänelle miltei jumalan kaltaiset kyvyt, rajoittamattomat tieteelliset taidot, kuolemattomuus
Suhteet
Sukulaiset Uatu (setä)

Aron on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä kosminen puolijumala, Seuraajien rotuun kuuluva olento, joka rotunsa muinoin vannoman valan mukaisesti tarkkailee ja arkistoi aurinkokuntamme tapahtumia kehittyneen teknologiansa avulla. Aron kuitenkin poikkeaa rotunsa muista jäsenistä, sillä hän on ensimmäisenä seuraajana rikkonut valansa ja käyttää voimiaan omaksi hyödykseen. Hahmon loivat Steve Englehart ja Al Milgrom. Ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Captain Marvel -lehden numerossa 39 (heinäkuu 1975).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aron syntyi muiden Seuraajien tapaan näiden enigmaattisten olentojen kotiplaneetalla ja sai syntyessään rotunsa jumalalliset voimat. Hän osallistui aktiivisesti Rick Jonesin ja Kapteeni Ihmeen välisen vuorovaikutuksen tarkkailemiseen ja osallistui muiden Seuraajien kera Uatua vastaan nostettuun oikeudenkäyntiin[1]. Myöhemmin Aronin nähtiin tukevan Uatua[2].

Aron päätti pitkällisen itsetutkiskelun jälkeen hylätä rodulleen vannomansa valan ja siirtyä maapallolle osallistumaan supersankarien elämien manipulointiin. Hän usutti Lohikäärmemiehen Hulktarta ja Ihmetyttöä vastaan. Hänen onnistui myös saamaan haltuunsa Möykyn ja Ihmetytön ihosoluja[3]. Aron tarkkaili Ihmenelosten taistelua Painovoimaa vastaan ja kiinnostui syvästi Infernon vaikutuksista[4].

Aron liittoutui lopulta Kauhunelosten kanssa taistellakseen Ihmenelosia vastaan[5], mutta kääntyi pian liiton solmimisen jälkeen Kauhunelosia vastaan. Aron loi teknologisella tietämyksellään kloonit Ihmenelosista ja Kauhunelosista vaivuttaen samalla alkuperäiset syvään tiedottomuuden tilaan. Aron tarkkaili intensiivisesti vankiensa unia ja seurasi samalla kopioidensa synnyttämää vaikutusta näiden toimiessa todellisessa maailmassa. Nämä kloonit hän ajoi taisteluun Ihmenelosten vanhaa vihollista Myyrämiestä vastaan[6]. Lopulta Aronin myötävaikutuksella Ihmenelosten maine oli tuhottu ja nämä olivat muun maailman silmissä rikollisia. Kloonit joutuivat taisteluun Kostajia ja Tohtori Outoa vastaan, mutta vasta oikeiden Ihmenelosten murtauduttua ulos vankiloistaan saatiin kopiot viimein tuhottua[7]. Pettynyt Aron päättikin vastedes tarkkailla vain luomiensa kopioiden unia.

Seuraajien saadessa tiedon Aronin petturuudesta, hänet yritettiin tuoda oikeudenkäyntiin Seuraajien kotimaailmaan. Aron kuitenkin pakeni ja hänen vihansa ihmisiä kohtaan syveni Tohtori Doomin onnistuessa varastamaan osan tämän Kosmisesta voimasta. Aron yritti uudelleen tuhota Ihmeneloset naamioitumalla Uatuksi. Myöhemmin Uatu tuhosi Aronin muuttamalla tämän olemuksen puhtaaksi energiaksi. Muut Seuraajat luonnollisesti tuomitsivat Uatun teon.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aron omaa valtavat psioniset kyvyt, kuten telepatian, kyvyn manipuloida energiaa tahdon avulla ja kyvyn luoda vakuuttavia illuusioita. Aronin yli-inhimillisen monimutkainen älykkyys antaa hänelle mahdollisuuden tarkkailla maapallon ja aurinkokuntamme tapahtumia samanaikaisesti. Aron kykenee muuttamaan itsensä tuntemattomaksi energianmuodoksi, jonka avulla hän kykenee matkustamaan hyperavaruuden kautta paikasta toiseen säilyttäen kuitenkin samalla tietoisuutensa. Aron kykenee myös salaperäisten "deltasäteiden" avulla pitämään itsensä kuolemattomana, mutta kykenee myös kuolemaan mikäli menettää halunsa elää.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Captain Marvel #39. Marvel Comics.
  2. Fantastic Four Annual #21. Marvel Comics.
  3. Fantastic Four #321. Marvel Comics.
  4. Fantastic Four #322. Marvel Comics.
  5. Fantastic Four #327. Marvel Comics.
  6. Fantastic Four #328-329. Marvel Comics.
  7. Fantastic Four #330-333. Marvel Comics.