Army of Two: The Devil’s Cartel

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Army of Two: The Devil’s Cartel
Army-of-two-the-devil-s-cartel.jpg
Kehittäjä Visceral Montreal
EA Montreal
Julkaisija Electronic Arts
Säveltäjä Brian Tyler
Pelisarja Army of Two
Pelimoottori Frostbite 2
Julkaistu
  • NA 26. maaliskuuta 2013
  • AUS 28. maaliskuuta 2013
  • EU 29. maaliskuuta 2013
Lajityyppi kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
Alusta PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto Blu-ray, DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Army of Two: The Devil’s Cartel on Visceral Montrealin ja EA Montrealin kehittämä sekä Electronic Artsin julkaisema kolmannen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin maaliskuussa 2013 PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Peli on jatko-osa videopeleille Army of Two (2008) ja Army of Two: The 40th Day (2010). Peli on viimeinen Visceral Montrealin kehittämä videopeli. The Devil’s Cartel hyödyntää Frostbite 2 -pelimoottoria.

Pelin kampanja on pelattavissa sekä yksinpelinä tekoälypartnerin kanssa että kaksinpelinä jaetulla ruudulla tai verkossa. Edellisten osien tapaan pelissä on monipuolinen aseiden ja pelihahmojen naamioiden kustomointijärjestelmä.

Juoni[edit | edit source]

Kaksi sotilasta, ”Alpha” ja ”Bravo”, ovat liittyneet Trans World Operations -järjestöön (TWO). Kouluttajiensa Tyson Riosin ja Elliot Salemin avustuksella Alpha ja Bravo hyökkäävät pikkukylään pelastamaan panttivankeja. Vain Fiona-niminen nainen löytyy elossa. Rios, Alpha ja Bravo pelastavat naisen, mutta Salem saa surmansa operaatiossa.

Viisi vuotta myöhemmin Alpha ja Bravo toimivat Cordova-nimisen poliitikon henkivartijoina. Poliitikon tavoittena on kukistaa La Guadana -niminen kartelli ja tehdä loppu armottomalle huumesodalle La Puertassa ja Meksikossa. Saattue joutuu väijytykseen, minkä johdosta Cordova pakenee omille teilleen ja Alpha ja Bravo joutuvat keskelle konfliktia. Kaksikko taistelee kartellia vastaan Meksikon kaduilla. Alpha ja Bravo kohtaavat aseellisesti kouluttautuneen Fionan, joka kertoo kartelliin kuuluvan El Diablo -nimisen miehen kaapanneen Cordovan. El Diabloa vastaan suunnattu hyökkäys epäonnistuu ja pakomatka päättyy Alpha ja Bravon vangitsemiseen. Alpha, Bravo ja Cordova joutuvat kidutetuiksi ja lopulta kohtaavat El Diablon, joka paljastuu kuolleeksi luulluksi Salemiksi. Salem syyttää entisiä kumppaneitaan pettureiksi, jotka jättivät hänet kuolemaan. Salem tappaa Cordovan.

Rios haluaa saada Salemin elävänä kiinni ja neuvoteltua tämän pois kartellista. Alpha, Bravo, Fiona, TWO:n joukot ja Meksikon erikoisjoukot hyökkäävät kartellin tukikohtaan napatakseen Salemin ja kartellijohtaja Bautistan. Käskyn vastaisesti Fiona tappaa Bautistan. Syntyy panttivankitilanne, jossa Salem uhkaa Fionaa aseella. Salem syyttää jälleen muita petturuudesta, surmaa Fionan ja haavoittaa paikalle saapunutta Riosia. Rios peruu käskynsä Salemin nappaamisesta elävänä ja antaa valtuudet tämän tappamiseen. Alpha ja Bravo kukistavat viimeisetkin palkkasoturit ja saavat Salemin käsiinsä, mutta päättävät silti olla tappamatta tätä. Salem tuomitaan vankilaan, ja Alpha ja Bravo jatkavat toimintaansa TWO:ssa.

Vastaanotto
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
GameRankings 59,17 % (PlayStation 3)
55,95 % (Xbox 360)
Metacritic 58/100 (PlayStation 3)
54/100
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
IGN 5/10[1]

Lähteet[edit | edit source]

  1. Army of Two: The Devil's Cartel Review 29.3.2013. IGN. Viitattu 21.12.2017.

Aiheesta muualla[edit | edit source]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.