Anssi Kujala

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Anssi Kujala (s. 1972 Isokyrö) on suomalainen poliittinen vaikuttaja ja virkamies.

Kujala työskentelee Kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteerinä. Aiemmin hän oli ministeriryhmän erityisavustaja/valtiovarainministeri Petteri Orpon kabinettipäällikkö valtiovarainministeriössä.

Anssi Kujala on toiminut vuodet 2011-2016 Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtajana. Tästä tehtävästä Kujala on toimivapaalla. Työssään Suomen Yrittäjissä Anssi Kujala vastasi muun muassa viestinnästä, järjestötoiminnoista sekä kunta- ja aluevaikuttamisesta.

Aiempi ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiemmin hän toimi Helsingin Yrittäjät ry (SY:n aluejärjestö) toimitusjohtajana vuosina 2006-2011. Hän oli myös lyhyen aikaa Turun kaupungin palveluksessa kaupunginjohtaja Mikko Pukkisen erityisasiantuntijana.

Pisimmän työuransa Anssi Kujala on tehnyt Kansallisen Kokoomuksen palveluksessa eri tehtävissä. Hän on vuosien 1994-2006 aikana työskennellyt muun muassa Kokoomuksen Nuorten Liiton pääsihteerinä, piirijärjestön toiminnanjohtajana, puoluetoimiston suunnittelupäällikkönä ja vt. puoluesihteerinä.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kujala toimi Isossakyrössä 1990-luvulla kunnanvaltuutettuna. Hänet kutsuttiin vuonna 2014 Pohjanmaan Kokoomusnuorten kunniapuheenjohtajaksi.

Anssi Kujala on Suomen Uusyrityskeskukset ry:n edustajiston puheenjohtaja. Lisäksi Kujala on Markkinointi-instituutin ja Rastorin hallituksien puheenjohtaja. Anssi Kujala on opiskellut hallintotieteitä Tampereen yliopistossa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]