Annukka Jokipii

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Annukka Jokipii (s. 1975 Kuopio) on liiketaloustieteen, erityisesti laskentatoimen professori Vaasan yliopistossa. Hän on toiminut professorina vuodesta 2016 lähtien. Jokipii toimi vuosina 2018-2022 Vaasan yliopiston vararehtorina ja myöhemmin erityisesti koulutuksen vararehtorina.[1][2]

Jokipiistä tuli kauppatieteiden maisteri vuonna 2001, ja kauppatieteiden tohtoriksi hän valmistui Vaasan yliopistosta vuonna 2006. Jokipii on toiminut Vaasan yliopiston palveluksessa vuodesta 1998 lähtien tutkimuksessa ja opetuksessa sekä sen kehittämisessä. Hän on toiminut muun muassa tutkijatohtorina, akatemiatutkijana ja yliopistotutkijana sekä laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelmavastaavana. Jokipiin tutkimusaiheet ovat keskittyneet sisäiseen valvontaan, sisäiseen tarkastukseen sekä yrityksissä havaittuihin väärinkäytöksiin. [3] Hän julkaisi vuonna 2023 kirjan Huijarien Suomi, joka keskittyy työpaikoilla havaittuihin väärinkäytöksiin. Hän johti Suomen Akatemian rahoittamaa IRWIN-projektia vuosina 2020-2023.

Vapaa-aikanaan Jokipii harrastaa muun muassa reserviläistoimintaa. Hän on suorittanut naisten vapaaehtoisen asepalveluksen ja ollut Kosovossa rauhanturvaajana. Jokipii toimi Euroopan reservin aliupseerijärjestöjä yhdistävän CISOR-järjestön lakivaliokunnan puheenjohtajana kaudella 2016–2018 ja varapuheenjohtajana 2018-2020. Hän on mukana useiden säätiöiden hallituksissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.