Anna Rimpelä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anna Rimpelä stand-up-keikalla Espoon Cafe Zoceriassa.

Anna Rimpelä (s. 15. elokuuta 1978) on suomalainen näyttelijä, stand up -koomikko ja kirjailija. Rimpelä on näytellyt televisiossa muun muassa Ismo-komediasarjassa (Ismon Vilma-vaimoa) ja draamasarja Kotikadussa, Yle Areenan Pirjo-sarjassa sekä teattereissa ympäri Suomen. Hänet on nähty useana vuonna rikostutkija Tiina Rajalan roolissa saippuasarjassa Salatut elämät. Rimpelä on esiintynyt myös Noin viikon uutisissa, Saturday Night Live -sarjassa sekä tv-mainoksissa. Rimpelä on vieraillut myös tv-sarjoissa Syke ja Konttori.

Rimpelä on toiminut ilmaisutaidon opettajana Espoon työväenopistossa ja opiskellut esittävää taidetta Svenska yrkeshögskolanissa Vaasassa[1][2].

Anna Rimpelä on All Female Panel -koomikkokollektiivin perustajajäsen ja Pitääkö olla huolissaan -tv-sarjan käsikirjoittaja 4. kaudesta saakka.selvennä

Tammikuussa 2018 ilmestyi Rimpelän esikoisromaani Pitkään meni ihan hyvin (Otava). Rimpelän toinen romaani Tilanne päällä, Aino Ritari! (Otava) ilmestyi kesällä 2020.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Profiili: Anna Rimpelä Suomen Näyttelijäliitto. Viitattu 13.8.2017.
  2. Maailman hauskin mies Ismo Leikola teki tv-sarjan Ismo Leikolasta Helsingin Sanomat. 6.9.2016. Viitattu 13.8.2017.
  3. Otavan tammikuun romaaneissa Kekkonen, alkoholismia ja huumoria ennakkoluuloista 24.11.2017. STT Info. Viitattu 25.12.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]