Espoon työväenopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Espoon työväenopisto
Espoon työväenopiston päätoimipaikka Tapiolassa, Espoossa
Espoon työväenopiston päätoimipaikka Tapiolassa, Espoossa
Sijainti Itätuulenpiha 1, PL 7571, 02100 Espoo
Tyyppi työväenopisto
Perustettu 24. toukokuuta 1957
Rehtori

Maija Aaltola (rehtori, Omnia)

Anna-Maija Iskanius (toimialarehtori)
Verkkosivut

Espoon työväenopisto on Suomen toiseksi suurin vapaan sivistystyön oppilaitos[1]. Työväenopistossa on vuosittain yli 20 000 opiskelijaa. Työväenopisto toimii Espoossa viidellä suuralueella, jotka ovat Leppävaara, Tapiola, Matinkylä-Olari, Espoonlahti ja Espoon keskus.

Opiskelumahdollisuudet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työväenopiston kurssitarjonnassa on yli 2 000 kurssia. Kurssivalikoimassa on kirjallisuutta ja teatteria, kotitaloutta, kuvataidetta, käsitöitä, liikuntaa, mediaa ja viestintää, musiikkia, tanssia ja tietotekniikkaa sekä kotiin ja puutarhaan, luontoon ja ympäristöön, terveyteen ja hyvinvointiin sekä yhteiskuntaan liittyviä opintoja.

Työväenopistolla on myös kudonta-asema Tapiolassa ja Nikkariverstas, jossa voi tehdä puutöitä. Työväenopistossa voi lisäksi opiskella Avoimessa yliopistossa ja ikääntyvien yliopistossa.

Useimmat kurssit ovat maksullisia, mutta joukossa on myös maksuttomia luentoja. Kursseja järjestetään suomeksi ja englanniksi.

Kursseille ilmoittaudutaan Ilmonetissä, jossa voi tutustua myös kurssivalikoimaan. Ilmoittautuminen jatkuu ympäri vuoden ja Espoon työväenopistolla on laaja kurssitarjonta myös verkossa.

Espoon työväenopisto perustettiin 24. toukokuuta vuonna 1957. Opiston ydintehtäväksi kirjattiin varttuneiden nuorten ja täysikasvuisten kansalaisten sivistystason kohottaminen kasvavassa ja koulutusmyönteisessä kaupungissa. Espoolaisille oli vapaa-aikana tarjottava mahdollisuus lisätä tietoja ja taitoja, jotka olivat tarpeellisia kansalaiselämässä, edistivät itseopiskelua ja henkistä itsensä kehittämistä.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Kuntaliitto: Kansalaisopistojen toiminta ja talous. Kansalaisopistojen toiminta ja talous, 9.12.2021. Suomen Kuntaliitto. Artikkelin verkkoversio (PDF). Viitattu 23.6.2022.
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.