Animal Crossing

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Animal Crossing
ACbox.jpg
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Ohjaaja Katsuya Eguchi
Tuottaja Takashi Tezuka
Suunnittelija Shigeru Miyamoto
Katsuya Egushi
Hisashi Nogumi
Takashi Tezuka
Säveltäjä Kazumi Totaka
Pelisarja Animal Crossing
Julkaistu Euroopassa syyskuussa 2004
Lajityyppi simulaatiopeli
Pelimuoto yksinpeli, mutta samassa kylässä voi asua 4 eri pelaajaa
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 0
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto GameCuben optinen 8 cm levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Animal Crossing on Nintendon kehittämä simulaatiovideopeli, jonka se julkaisi vuonna 2001 Nintendo 64:lle nimellä どうぶつの森 (Dōbutsu no Mori, suom. Eläinten metsä). Euroopassa peli julkaistiin Nintendo GameCubelle nimellä Animal Crossing. Pelit ovat lähes identtisiä, mutta GameCube-versiossa on hieman enemmän ominaisuuksia. Vuonna 2005 julkaistiin Animal Crossing: Wild World Nintendo DS -käsikonsolille, ja Wiille ilmestyi myöhemmin Animal Crossing: City Folk. Vuonna 2013 kesäkuussa Eurooppaan ilmestyi Animal Crossing: New Leaf, jota voi pelata Nintendo 3DS -konsolilla. Vuonna 2015 ilmestyi Animal Crossing: Happy Home Designer Nintendo 3DS -konsolille, ja viimeisimpänä vuonna 2017 ilmestyi Animal Crossing: Pocket Camp älypuhelimille. Kaksi viimeisintä Animal Crossing peliä ovat pelisisällöltään aiemmista poikkeavia.

Animal Crossingista on myös olemassa saman niminen lyhyt Animesarja.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja valitsee pelihahmokseen pojan tai tytön, joka muuttaa kylään. Kylän muut asukkaat ovat eläimiä. Kylään voi muuttaa yhteensä neljä ihmishahmoista pelaajaa, mutta pelaaminen on mahdollista vain vuorotellen. Vakiohahmojen lisäksi kylässä voi asua pelistä riippuen korkeintaan 10-15 eläintä. Eläimet on esitetty antropomorfisina hahmoina. Eläinten kanssa voi jutella ja niille voi suorittaa palveluksia. Kaupungin asukkaat muuttavat yksi kerrallaan pois ja niiden tilalle tulee uusia asukkaita, esimerkiksi silloin, kun pelaaja matkustaa toisella GameCube-muistikortilla olevaan Animal Crossing -kylään. Eläimet voivat myös muuttaa omasta kylästä sellaiseen kylään, jossa pelaaja on vieraillut, ja toisin päin. Eläimet monesti valittelevat tylsyyttä ennen muuttamistaan. Toisinaan niitä voi pyytää jäämään, jolloin muutto estyy.

Pelissä ei ole varsinaista päämäärää, vaan idea on elää sovussa eläinten kanssa. Pelissä voi maksaa vuokrarästit pois (jolloin pelihahmon asunto tai kyläkauppa kasvattavat kokoaan), keräillä hyönteisiä, kaloja, fossiileita ja maalauksia museota varten sekä sisustaa omaa taloa. Talon sisustuksessa voi hyödyntää erilaisia teemoja, kuten avaruus-, villi länsi-, tai moderni-teemaa. Hyvästä sisustuksesta saa Happy Room Academyltä paljon pisteitä. Taloon mahtuu rajoitettu määrä tavaraa, joten esineet, joita ei halua antaa pois tai HRA:n arvioitavaksi, voi säilyttää kellarissa. Joitakin esineitä voi myös säilyttää kaapissa. Kaikki tavarat, jotka on onnistunut pelissä keräämään, ilmestyvät kauppias Tom Nookin postimyyntiluetteloon. Luettelosta esineen voi tarvittaessa tilata, jos alkuperäisen esineen on myynyt tai lahjoittanut pois. Kylässä vierailevilta erikoishahmoilta saa harvinaisia tavaroita. Tällaisia tavaroita ei voi ostaa edes Tom Nookin postimyyntiluettelosta, vaikka ne ilmestyvätkin sinne näytille.

Pelin aika noudattaa pelikonsolin sisäistä kelloa. Pelissä on kaikki neljä vuodenaikaa juhlineen. Esimerkiksi jouluaattona Jingle the Dark-Nosed Reindeer tulee jakamaan lahjoja kilteille lapsille. Asettamanaan syntymäpäivänä pelaaja saattaa saada lahjoja kyläläisiltä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]