Harvest Moon (pelisarja)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
HarvestMoon-logo.jpg

Harvest Moon on alun perin Nintendolle julkaistu maatilan isännöimiseen keskittynyt pelisarja. Sen kehittäjänä toimi Victor Interactive Software, jonka myöhemmin vuonna 2002 osti Marvelous Interactive. Pelien päätarkoitus on ylläpitää maatilaa tietyn aikaa, viljellä kasveja vaihtelevina vuodenaikoina, ystävystyä läheisen kylän väen kanssa ja osallistua kilpailuihin. Joissain peleissä voi jopa mennä naimisiin. Ensimmäinen Harvest Moon -peli oli SNESille vuonna 1997 julkaistu Harvest Moon. Pelin eri versioita on julkaistu muun muassa Game Boylle, Game Boy Advance:lle, Nintendo 64:lle, PlayStationille, PlayStation 2:lle ja Nintendo GameCubelle. Kehityksessä ovat myös omat versiot PlayStation Portablelle, Nintendo DS:lle sekä Wiille.

Suurin osa Harvest Moon -peleistä noudattaa samaa kaavaa. Pelaajalle annetaan maatila hoidettavaksi tietyksi ajaksi (usein kolmeksi), jonka aikana pelaajan tehtävänä on saada maatila toimimaan tuottavasti sekä ystävystyä kyläläisten kanssa.

Suurin osa peliajasta kuluu kasvien, vihannesten sekä hedelmien viljelemiseen ja istutusten kastelemiseen sekä rikkaruohojen, kivien ja kantojen poistamiseen. Rahan saanti useimmissa peleissä tapahtuu myymällä itse tuotteita, kuten vesimeloneja, tai vaikkapa metsästä poimittuja marjoja. Tilan tuotteita myydään asettamalla ne ruokasäilöön, josta avustaja käy päivittäin hakemassa ne myyntiin.

Pelaajan on myös pidettävä huolta hahmonsa kunnosta, hahmo ei ole mikään supermies, vaan saattaa väsyä kesken kannon poistamisen tai kastelutehtävien. Hahmo saattaa myös sairastua tehtyään töitä vesisateessa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]