Angry Birds Space

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Angry Birds Space
Angry Birds Spacen kuvake
Angry Birds Spacen kuvake
Kehittäjä Rovio Entertainment
Julkaisija Rovio Entertainment
Jakelija Steam, Google Play ja App Store
Pelisarja Angry Birds
Pelimoottori Box2D
Julkaistu 22. maaliskuuta 2012
Lajityyppi tykkipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 3
Alusta Android, iOS, Windows, OS X, BlackBerry Tablet OS, Windows Phone
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Angry Birds Space on suomalaisen Rovio Entertainmentin kehittämä mobiilipeli, joka on neljäs osa Angry Birds-pelisarjaa. Se julkaistiin 22. maaliskuuta 2012.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angry Birds Spacen pelaaminen on samanlaista kuin muissakin Angry Birds-peleissä, eli ideana on tuhota erilaisissa rakennelmissa olevat vihreät siat ampumalla ritsalla lintuja niitä kohti. Pelissä on tullut muutoksia aiempiin peleihin, koska peli keskittyy avaruuteen. Kentissä on erilaisia painottomia tiloja ja ilmakehiä, jotka muuttavat pelaamisen erilaiseksi. Angry Birds Spacessä linnuilla on uudet ulkomuodot, punaisilla, keltaisilla, mustilla ja sinisillä linnuila on uudet avaruusteemaiset ulkomuodot, isovelilintu on nyt vihreä. Peliin on tullut myös uusi lintu, jäälintu (engl. Ice Bird), joka osaa jäädyttää tietyn kokoisen alueen. Oranssi lintu tuli atomilinnun hahmossa peliin päivityksessä 1.2.2.

Alun perin Angry Birds Spacessä oli kaksi tavallista 30 tason episodia, "Pig Bang" ja "Cold Cuts". Myöhemmin julkaistiin ylimääräinen "Danger Zone", joka oli erikseen lunastettavana iOS:lle ja ilmestymisen jälkeen kolmen kuukauden ajan ilmaiseksi saataville Android-versiolle. Huhtikuussa julkaistiin uusi episodi "Fry Me to the Moon", jossa oli 10 tasoa, ja toukokuussa "Utopia", josta julkaistiin ensiksi 10 tasoa, ja myöhemmin heinäkuussa julkaistiin loput 20 tasoa. Elokuussa julkaistiin episodin "Red Planet" 20 ensimmäistä tasoa. Loput 10 tasoa julkaistiin myöhemmin.[1]. Tammikuussa 2013 julkaistiin episodi nimeltä "Pig Dipper", jonka 30 tasossa taistellaan vesiplaneetoilla.[2] Syyskuussa ilmestyi uusi episodi, "Cosmic Crystals".

Pelissä on myös Eggsteroids-niminen episodi, jossa on eri klassikkovideopelien teemoja. Uusia tasoja saa auki löytämällä tavallisiin tasoihin piilotettuja Munasteroideja, jotka ovat Angry Birds Spacen vastine alkuperäisen Angry Birdsin Kultaisille Munille.

Musiikki intron on soittanut Slash.[3]

Lautapeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angry Birds Spacestä julkaistiin heinäkuussa 2012 lautapeli, Angry Birds Space Race Kimble, jonka on valmistanut suomalainen Tactic Games.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]