Bad Piggies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bad Piggies
Bad Piggiesin kuvake
Bad Piggiesin kuvake
Kehittäjä Rovio Entertainment
Julkaisija Rovio Entertainment
Jakelija App Store
Google Play
Mac App Store
Tuottaja Jaakko Haapasalo
Suunnittelija Markus Tuppurainen
Taiteilija Markus Tuppurainen
Säveltäjä Ilmari Hakkola
Pelisarja Bad Piggies
Pelimoottori Unity 3D
Julkaistu 27. syyskuuta 2012
Lajityyppi pulmapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus Apple: 4+
ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 3[1]
Alusta iOS, Android, OS X, Windows, Windows Phone
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Bad Piggies on suomalaisen Rovio Entertainmentin kehittämä eri tietokone- ja mobiilialustoille julkaistu Angry Birds -videopelin spin-off.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisin kuin Angry Birdsissä, Bad Piggiesin päähenkilöinä ovat vihaisten lintujen arkkiviholliset, vihreät ilkeät possut. Peli keskittyykin tuhoamisen sijaan rakentamiseen. Kussakin tasossa pelaajan pitää rakentaa possulle ajoneuvo tason alussa annetuista osista. Ajoneuvo on rakennettava siten, että se soveltuu tason ympäristöön ja sen avulla pitää päästä maaliin. Jokaisessa tasossa on kolme tähteä kerättävänä. Kunkin tähden saamiseksi on saavutettava jokin tavoite. Maaliinpääsystä saa aina yhden tähden; sen lisäksi pitää joko kerätä valkoisia tähdellä merkittyjä laatikkoja, päästä maaliin vahingoittumattomana, suorittaa taso määrätyssä ajassa, kuljettaa kuningas maaliin tai olla käyttämättä tiettyä apuvälinettä. Kaikkia tähtiä ei välttämättä saa kerättyä samalla kertaa. Puuttuvan tähden voi kerätä toisella taktiikalla erikseen. Pelissä ei anneta pisteitä.[2]

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli julkaistiin alun perin iOS:lle, Androidille, Macille ja PC:lle. Sen on ilmoitettu ilmestyvän myöhemminmilloin? myös Windows Phonelle ja Windows 8:lle.[3]

Pelistä julkaistiin alun perin vain kaksi episodia: ”Ground Hog Day” (45 tasoa) ja ”When Pigs Fly” (45 tasoa). Pelissä on myös bonus-episodi ”Sandbox”, jonka tasoja saa auki läpäisemällä tarpeeksi monta tasoa tai keräämällä valkoisia kalloja. Kussakin sen viidessä tasossa on kerättävä 20 tähteä.

Lokakuussa 2012 julkaistiin uusi episodi ”Flight in the Night” (15 tasoa), missä possut ovat vihdoinkin saaneet munat haltuunsa. Tasoihin on lisätty munan kuljetusta. Episodin mukana ”Sandboxiin” tuli kaksi uutta tasoa, joista toinen on muita paljon suurempi ”Field of Dreams”, jossa on enemmän tavaraa käytettävissä ja 40 tähteä kerättävänä (iOS-käyttäjien pitää ostaa taso erikseen).

Maaliskuussa 2013 julkaistiin episodi ”Road Hogs” (6 tasoa), jossa possujen pitää päästä maaliin mahdollisimman nopeasti.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on saanut hyvän vastaanoton. Se sai ensimmäisen viikon aikana yli miljoonaa latausta Google Play -kaupasta[4] ja on saanut siellä suurimmaksi osaksi positiivista palautetta. Viihdesivusto IGN kehui peliä ”parhaaksi mitä Rovio on ikinä julkaissut” antaen arvosanan 9.2/10[5].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]