Alexander Lee

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alexander Lee Eusebio
알렉산더
Henkilötiedot
Muut nimet Alexander, Xander
Syntynyt29. heinäkuuta 1988
Hongkong
Ammatti laulaja, näyttelijä ja juontaja

Alexander Lee Eusebio (kor. 알렉산더, Alleksandeo; kiin. 亞歷山大), taiteilijanimeltään Alexander tai Xander (s. 29. heinäkuuta 1988), on Macaossa syntynyt laulaja, näyttelijä ja juontaja, joka nykyisin asuu Etelä-Koreassa.[1] Hän on eteläkorealaisen U-KISS -yhtyeen entinen jäsen. Vuodesta 2017 lähtien hän esiintyi päähenkilönä filippiiniläisessä 105-osaisessa televisiosarjassa My Korean Jagiya. Hän on toiminut myös radio- ja televisiojuontajana muun muassa Arirang TV:n televisio-ohjelmassa #StyleCast 2017.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

U-KISS -yhtyeen jäsenenä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alexander tuli tunnetuksi ensin eteläkorealaisen U-KISS -yhtyeen jäsenenä vuonna 2008[2] , ja tämän yhtyeen jäsenenä hän esiintyi neljällä minialbumilla ja yhdellä kokoalbumilla.

Samaan aikaan hän esiintyi myös vierailijana Brave Brothersin levyllä "Finally" ja Hye Ji's:n levyllä "Your Love".

23. helmikuuta 2011 NH Media ilmoitti, että Alexander samoin kuin Ki Bum aikoivat erota yhtyeestä.[3] Viimeiseksi tämän yhtyeen kappaleeksi, jossa Alexander oli mukana, jäi "Shut Up!!", joka oli yhtyeen neljännen EP-levyn Break Time ensimmäinen kappale.

28. heinäkuuta 2020 Alexander itse ilmoitti haastattelussa, että hänet oli erotettu yhtyeestä, koska hän ei ollut saanut osakseen suurta suosiota.[4]

Sooloura vuodesta 2011[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian U-KISS:istä eroamisensa jälkeen kesäkuussa 2011 Alexander esiintyi "Father, I Honor You" -nimisessä konsertissa Hongkongissa, jossa hän lauloi hengelliset laulut ""아주먼 옛날" ("Kauan kauan sitten") ja "Nobody". Lokakuussa hän esitti laulun "Looking For the Day" yhdessä Brian Joon ja Pastor Johnnyn kanssa.

Saman vuoden joulukuussa Alexander julkaisi ensimmäisen singlensä "I Just" ja aloitti soolouransa Akasaka Blitin järjestämässä tilaisuudessa Tokiossa. Samassa kuussa hän esitti Kuala Lumpurissa uudella albumillaan julkaistut laulut "I Just" ja "Oh! Baby" sekä eräitä tunnettuja lauluja kuten "That Man" ja myös klassisen mandopop-laulun "情非得已", joka oli peräisin taiwanilaisesta draamaelokuvasta "Meteor Garden".

Heinäkuussa 2012 Alexander esiintyi Singaporessa, jossa hän esitti kappaleet "I Just", "Oh! Baby", "Bad Girl" ja "The Kimchi Song". Näistä viimeksi mainittu oli alun perin tarkoitettu draamaelokuvan "Immortal Classic/불후의 명작" ääniraidaksi ja julkaistu sellaisena jo saman vuoden maaliskuussa..

Vuonna 2013 Alexander ja Calvin Chen lauloivat kumpikin singaporelaisen elokuvan "3 Peas in a Pod" tunnuslaulut "You and I" ja " 我与你", Alexander koreaksi ja Calvin Chen mandariinikiinaksi.

Esiintymisiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijän uransa Alexander Lee aloitti vuonna 2012 korealaisessa draamaelokuvassa "Immortal Classic", joka esitettiin sikäläisen television Channel A -kanavalla. Siinä hän esitti ulkomaalaista, joka halusi tietoja Kimchist'. Seuraavana vuonna hän esiinti vierailijana OCN:n televisiosarjan "God's Quiz Season 3" kuudennessa jaksossa.

Vuonna 2015 Alexander esitti korealaisen Ten Yard -ryhmän musiikkivideolla laulun "Promise".[5]

Vuonna 2016 hän esitti Yeob Jungin osaa KBS 2:n sarjassa Moorim School. Samassa sarjassa esiintyivät Lee Hyun-woo ja VIXXin Lee Hong-bin.

Vuosina 2017–2018 hän esitti pääosaa filippiiniläisessä GMA Networkin 105-osaisessa televisiosarjassa My Korean Jagiya yhdessä filippiiniläisen Heart Evangelistan kanssa.[6]

Juontajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

U-KISS-yhtyeen jäsenenä Alexander juonsi yhdessä yhtyeen muiden jäsenten Kevin Woon ja Kim Elin kanssaArirang TV:n radio-ohjelman Pops in Seoul osuuksia All about You ja Radion School. Hän on myös toiminut vierailevana juontajana Arirang TV:n ohjelmissa The M-Wave ja Showbiz Extra. Heinäkuusta syyskuuhun 2012 hän juonsi arkisin Malesian radion päivittäistä kaksiminuuttista kantoninkielistä ohjelmaa "XanderKpop". Nämä jaksot sisälsivät kaikenlaista Koreaan liittyvää asiaa kuten korean kielessä yleistyneitä sanontoja sekä tietoa korealaisista muotivirtauksista. Vuonna 2013 hän juonsi myös 2K13 Feel Korea -nimisen konsertin Vancouverissa Kanadassa. Vuonna 2013 hän ja DJ Isak yhdessä juonsivat Arirangin radio-ohjelman "The Ugly Truth" erään jakson. Seuraavana vuonna hän esiintyi myös Arirangin radion jouluohjelmassa K-Poppin's Christmas Special. Nykyisin hän juontaa Arirangin television ohjelmaa "Stylecast" yhdessä Ashley Choin kanssa sekä eFM:n päivittäistä radio-ohjelmaa "Double Date" yhdessä Superstar K7-voittaja Kevin Ohin kanssa.

Muita esiintymisiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

U-KISS:in jäsenenä Alexander oli mukana monissa varietee-esityksissä sekä verkkoelokuvissa. Vuonna 2015 hän esiintyi säännölisesti Guizhou TV:n ohjelmassa "Perfect Dating" (贵州卫视 “非常完美”)

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alexander Leen äiti on korealainen ja isä puoliksi portugalilainen, puoliksi kiinalainen. Hän syntyi Hongkongissa mutta kasvoi Macaossa, ja hänellä on kaksi vuotta vanhempi sisar. Hän opiskeli tiedotusoppia De Anza Collgessa Kaliforniassa. Ennen liittymistään U-KISS -yhtyeeseen hän oli esiintynyt Macaossa erään uhkapelejä vastustavan kampanjan mainoselokuvassa. Hän puhuu sujuvasti kahdeksaa kieltä: kantoninkiinaa, mandariinikiinaa, portugalia, englantia, espanjaa, koreaa, japania ja ranskaa.

Alexander ja hänen perheensä ovat kristittyjä, ja hän oli jonkin aikaa mukana eteläkorealaisessa kristillisen musiikin yhtyeessä 3rd Wawe Music. Mentorinaan hän pitää Jaeson Mata.

Vuonna 2014 Alexander lopetti useimmat sooloesiintymisensä ja päätti jatkaa opintojaan. Hän suoritti Korean yliopistossa kaksi tutkintoa, journalismissa ja joukkotiedotuksessa sekä taloushallinnossa. Hän on muutaman kerran itsekin pitänyt vierailijana luentoja tietämyksestään Korean viihdeteollisuudesta. Hän on saanut Academic Excellence -palkinnon neljä kertaa.

Hän asuu nykyään Soulissa Etelä-Koreassa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • "I Just" (2011)

Vierailijana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • "Your Love" (feat. Alexander) — Hye Ji (2011)

Alkuperäisäänitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hero Challenge OST - "Hero" (2010)
  • Real School OST Part 1 - "Kiss Me, Always" (2011)
  • Immortal Classic OST - "The Kimchi Song"
  • 3 Peas In A Pod OST - "You and I" (2013)
  • My Korean Jagiya OST- "My Jagiya", feat: Heart Evangelista (2017)

Yhteislevyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Single[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 2018: S.M.N. [AXM:nä (Maruccin kanssa)a]

Filmographia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli Huomautuksia
2013 3 Peas in a Pod Peter Pääohjaaja

Draamat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Draama Kanava Rooli Huomautuksia Maa
2012 Immortal Masterpiece Channel A Alexander Etelä-Korea
2013 God's Quiz 3 OCN Lee Han-seo Cameo (Jakso 6)
2016 Moorim School: Saga of the Brave KBS Yeob Jung
2017 My Korean Jagiya GMA Network Kim Jun-ho Päähenkilö Filippiinit
2017 Dear Uge Alexander
2018 Daig Kayo Ng Lola Ko Gab

Varietee-esitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Ohjelma Huomautuksia
2009 Arirang TV: Pops In Seoul "I Feel Like" Juontaja
2010 E!TV Chef's Kiss Sarja
Arirang TV: The M-Wave Juontaja
MBC We Are Dating Sarja (päättynyt)
2017 Arirang TV: Stylecast 2017 Isäntä

Radio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Ohjelma Huomautuksia
2012 FM988: Xander Kpop Juontaja (Malesian radio)
2015 Arirang Radio: The Ugly Truth toinen juontaja yhdessä Isakin kanssa
2017 tbs eFM 101.3Mhz Double Date toinen juontaja yhdessä Kevin Ohin kanssa
2019 tbs eFM 101.3Mhz All Things Kpop toinen juontaja yhdessä Killagramsin kanssa

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Alexander Xanderettes.net. Arkistoitu 11.8.2017. Viitattu 3.9.2022.
  2. Korean Star Alexander "Spoiled Rotten" With Food By Michelle Chong" xandrettes.net. Arkistoitu 29.7.2017. Viitattu 3.9.2022.
  3. Alexander & Ki Bum to leave U-KISS NH Media. Viitattu 3.9.2022.
  4. being a foreign K-pop idol, Alexander of U-KISS, JAYKEEOUT x VWVB™ YouTube. Viitattu 3.9.2022.
  5. Promise youtube.com. Viitattu 3.9.2022.
  6. My Korean Jagiya IMDb. Viitattu 3.9.2022.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Alexander Lee (entertainer)