Aleksanteri Huotari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aleksanteri Huotari (s. 21. elokuuta 2003) on suomalainen pesäpalloilija. Huotari pelaa kasvattajaseurassaan Superpesiksessä pelaavassa Sotkamon Jymyssä.[1] Hänen sopimuksensa Jymyn kanssa ulottuu kauden 2024 loppuun saakka. Hän pelaa sisäpelissä kotiuttajana ja ulkokentällä polttolinjassa. Huotari on edustanut urallaan myös Koskenkorvan Urheilijoita, kun hän pelasi osan kaudesta 2023 Koskenkorvan riveissä lainapelaajana.

Kauden 2023 päätteeksi Huotari oli mukana voittamassa Sotkamon Jymyn seurahistorian 20. Suomenmestaruutta. Mestaruus oli Huotarin uran ensimmäinen. Huotari on pelannut urallaan 52 Superpesiksen runkosarjan ottelua. Näissä otteluissa hän on lyönyt 2+30=32 juoksua, tuonut 19 juoksua ja kerännyt 98 kärkilyöntiä. Pudotuspeleissä Huotari on pelannut 8 ottelua, joissa hän on lyönyt 0+2=2 juoksua, tuonut yhden juoksun ja kerännyt 9 kärkilyöntiä.[2]Lisäksi Huotari on pelannut ykköspesistä Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueessa ja Haapajärven Pesä-Kiiloissa yhteensä 18 runkosarjan ottelua. Näissä otteluissa hän on lyönyt 0+7=7 juoksua, tuonut 4 juoksua ja kerännyt 27 kärkilyöntiä. Tilastot päivitetty 19.10.2023.

Aleksanteri Huotari on uransa lopettaneen pesäpalloilijan ja nykyisin Joensuun Mailan pelinjohtajana toimivan Mikko Huotarin poika. Aleksanterin veli Samuel edustaa niin ikään Sotkamon Jymyä ja sisko Nelli edustaa Joensuun Mailaa Naisten Superpesiksessä

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]