Alec Trevelyan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alexander ”Alec” Trevelyan
Alec Trevelyan GoldenEye 1995.jpg
Ensiesiintyminen 007 ja kultainen silmä
Viimeinen esiintyminen 007 ja kultainen silmä
Näyttelijä Sean Bean
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Liittolaiset Xenia Onatopp, Kenraali Ourumov, Boris Grishenko
Nykyinen elintila kuollut, jäi Bondin aiheuttaman antennin räjäytyksen seurauksena alle.

Alexander ”Alec” Trevelyan on kuvitteellinen hahmo James Bond -elokuvassa 007 ja kultainen silmä. Häntä esittää elokuvassa Sean Bean. Elokuvan lisäksi Trevelyan esiintyy videopeleissä GoldenEye 007 ja GoldenEye 007 (2010).

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1986 MI6-agentti Alec Travelyan osallistuu James Bondin kanssa tunkeutumiseen neuvostoliittolaiseen kemiallisten aseiden laitokseen Arkangelissa. Laitoksessa Travelyan lavastaa kuolemansa, ja Bond pakenee räjäyttäen laitoksen. Yhdeksän vuoden ajan MI6 luulee Trevelyanin kuolleen, kunnes Bond pääsee MI6:n kohteena olevan Janus-rikossyndikaatin jäljille ja paljastaa sen johtajaksi kuolleeksi luullun Trevelyanin. Hänen olemuksensa on entistä synkempi, ja hänen kasvonsa ovat arpeutuneet Arkangelin laitoksen räjähdyksessä. Hän janoaa kostoa briteille, jotka pettivät hänen vanhempansa toisen maailmansodan jälkeen palauttamalla heidät Neuvostoliittoon. Trevelyan näki kuusivuotiaana isänsä tappaneen äitinsä ja itsensä, jonka jälkeen hänet vietiin Isoon-Britanniaan.

Trevelyanin suunnitelman mukaisesti hänen liittolaisensa Xenia Onatopp ja kenraali Ourumov varastavat Tiger-helikopterin ja tunkeutuvat satelliittien ohjausasemalle Venäjän Severnajaan. He tappavat aseman ohjelmoijat ja varastavat GoldenEye-satelliittiaseen, jolla Trevelyan aikoo varastaa miljoonia puntia Bank of Englandista ja lopulta aiheuttaa valtavan kaaoksen tuhoamalla Lontoon.

Ohjelmoija Natalie Simonovan avustuksella Bond jäljittää Trevelyanin sateelliantennin Kuubaan. Pian Trevelyan ja Bond ajautuvat yhteenottoon antennin huipulla. Uhkaavasti alakynteen jäävä Bond onnistuu tönäisemään Trevelyanin alas tikkailta, ja tämän ollessa putoamaisillaan alas, Bond saa otteen Trevelyanin jalasta. Roikkuessaan Bondin otteessa kymmenien metrien korkuisella antennitasanteella, Travelyan kysyy ”Englannin puolesta, James?”, johon Bond vastaa ”Ei, vaan minun”. Bond irrottaa otteensa Trevelyanista ja tämä putoaa alas huipulta. Hän kuolee myöhemmin kun antenni romahtaa hänen päälleen.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.