Akame ga Kill!

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
'
Mangasarjan ensimmäisen panoksen kansikuva. Kuvassa näkyy Tatsumi, Akame ja Mine.
Akame ga Kill!
(Punasilmäinen Tappaja)
Genre kauhu, gore, splatter, seikkailu, fantasia, draama, komedia, musta huumori
Manga
Tekijä Takahiro ja Tetsuya Tashiro
Julkaisija Square Enix
Sarjajulkaisulehti Gangan Joker
Ensimmäinen painatus 20.3.2010 – (kesken)
Kirjojen lukumäärä 15 (suomeksi 0)
TV-anime
Ohjaaja Tomoki Kobayashi
Studio Toho
Lähetyskanavat Crunchyroll
Alkuperäinen lähetyskierros 6.7.2014 – kesken
Jaksojen määrä kesken

Akame ga Kill! (アカメが斬る!, Punasilmäinen Tappaja) on kauhuseikkailu-mangasarja, josta on myös tehty anime. Sarja on etenkin tunnettu siitä, että se vaikuttaa aluksi hyvinkin viattomalta ja onnelliselta shonen-fantasia-seikkailulta, kunnes sarja paljastaa oikeat kyntensä verisyydellään ja väkivaltaisuudellaan. Sarja käsittelee ihmisille hyvin arkoja aiheita, kuten läheisten kuolemaa, kiduttamista, korruptiota, köyhyyttä, vapaudenriistoa, sekä raiskatuksijoutumista. Sarja on suomalaisille ilmaiseksi nähtävissä Crunchyroll-animepalvelussa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuori Tatsumi niminen poika lähtee kotikylästään seikkailulle. Hänen on tarkoitus pelastaa köyhä kotikylänsä veroilta, hankkimalla rahaa palkkasoturina. Hän matkaa kuninkaallisten kaupunkiin pahaa aavistamatta. Aluksi kaikki vaikuttaa kaupungissa mukavalta, mutta kolikolla on kääntöpuolensa. Kaupungissa rikkaat nauttivat elämästä kun köyhät nyljetään hengiltä. Valtion keisari on vasta lapsi, tyranni joka hallitsee valtiota verisin käsin. Koko valtio on korruption, tyrannian ja valheiden peittossa. Ihmisten kiduttaminen ja teloittaminen on suurkaupungissa arkipäivää. Kun Nightraid-niminen kapinallisten salamurhaajien yhteisö pelastaa Tatsumin hengen, Tatsumi saa tietää että hänen lapsuuden ystävänsä ovat joutuneet rikkaan sadistiperheen uhreiksi. Kun Tatsumin ystävä kuolee hänen syliinsä, päättää hän liittyä Nightraidiin, tehtävänään auttaa salamurhaajia tappamaan valtion johtajat. Kun hän aloittaa murhaamistyönsä, hän oppii että kaikilla murhilla on seurauksensa.[1][2]

Nightraidin kilta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tatsumi on sarjan protagonisti. Sarja seuraa etenkin alussa tarinaa hänen näkökulmastaan. Hän alun perin vastusti Nightraidin murhaajia, mutta päätti lopulta liittyä murhaajien joukkoon, sadistisen perheen tapettua hänen parhaat ystävänsä. Tatsumi kuitenkin oppii murhaamisen hinnan, kun hänen murhaamansa kapteenin oppityttö janoaa kostoa mestarinsa surmaamisesta. Tatsumin voimakkuus on hänen nopea oppimiskykynsä.

Akame on toinen sarjan protagonisteista. Hänestä koulutettiin valtion sotilas jo lapsena ja hän työskenteli valtion korkeimmille virkamiehille salamurhaajana, sekä vakoojana. Hän alkoi tuntemaan vihaa valtiota kohtaan, kun monet hänen ystävistään kuolivat valtionjohdon tekemien suunnitelmien vuoksi. Hänen puolenvaihtonsa tapahtui kun hänet määrättiin tappamaan kapinaallinen kenraali Najenda. Akame vaikuttaa ulkoapäin hyvin kylmältä murhaajalta, mutta hänen sisältään paljastuu ihmisen tunteet, joita Akame joutuu pidättelemään sisällään. Akamen voimakkuus on hänen nopeutensa.

Najenda oli aikoinaan valtion suuri kenraali, mutta hän ei enää kestänyt viattomien ihmisten tappamista, eikä jatkuvia sotia, joten hän ryhtyi vastarintaan perustamalla Nightraid nimisen salamurhaajien yhteisön. Najenda on hyvä kehittämään strategioita vihollisten voittamiseksi.

Bulat on Tatsumin mestari, joka opettaa hänelle taistelutaitoja. Bulattia on vaikea tappaa hänen erityisen haarniskansa vuoksi. Bulat pystyy myös muuttumaan näkymättömäksi. Bulatin tapaista on pitää hiukset siisteinä, jopa taistelun keskellä.

Leone on nainen, jolla on eläimelliset vaistot, sekä leijonan voimakkuus.

Sheele on nuori, hyvin hajamielinen ja kömpelö nainen, mutta mainio murhaaja, joka ei epäröi pistää uhriaan palasiksi. Toisin kuin muilla, Sheeleen tappajan vaistot ovat synnynnäisiä.

Lubbock on nuori, hyvin perverssi mies. Lubbock tykkää kaikista naisista, mutta hän on kaikista eniten ihastunut Najendaan. Lubbock on hyvä virittelemään ansoja.

Mine on nuori tyttö, joka toimii tarkka-ampujana. Hän on tsundere ja suuttuu helposti.

Jaegers kilta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esdeath on killan johtaja. Esdeath perusti Jaegers yhteisön sen jälkeen, kun Nightraid murhasi hänen 3 parasta soturiaan. Esdeath on koko valtion voimakkain soturi ja hän ei ole hävinnyt koskaan. Esdeath vihaa heikkoja, mutta tykkää voimakkaista ihmisistä. Esdeath ihastuu Tatsumiin, koska tämä on nuori, voimakas, söpö mies. Hän ei kuitenkaan tiedä, että Tatsumi kuuluu Nightraidiin. Esdeath on yksi sarjan pääantagonisteista.

Bols on Esdeathille työskentelevä veteraanisoturi. Hän on massamurhaaja, joka on liekinheittimellä tappanut tuhansia ihmisiä. Hänellä on kuitenkin myös pehmeä puolensa, koska hänellä on vaimo sekä pienoinen tytär, joista Bols pitää hyvää huolta.

Kurome on Akamen pikkusisko. Hänen voimansa ovat hirvittäviä. Hän pystyy nimittäin hallitsemaan kuolleita. Kurome tykkää ahmia makeisia. Hän suuttuu, mikäli joku uhkaa viedä hänen keksinsä.

Wave on nuori kalastaja, joka omaa hirmuiset voimat. Niin kuin Tatsumi, Wave liittyi Jaegersseihin pelastaakseen perheensä veroilta. Mutta kun hän alkaa viimein ymmärtämään valtion sisäisen tilanteen, hän jatkaa työskentelemistä Esdeathille, siitä huolimatta ettei hän mielellään koske viattomiin ihmisiin.

Dr. Stylish on hullu professori, joka tekee ihmisillä kokeita, luodakseen mutantteja armeijaansa.

Seryu on kapteeni Ogren oppityttö. Kun Tatsumi murhasi Ogren, sai hän Seryun vihan päällensä.

Run on salaperäinen mies, joka omaa enkelin voimat. Hän toimii Esdeathin uljaana palvelijana, mutta vaikuttaa siltä, etteihän ole Esdeathin puolella. Hänen epäillään olevan yksi sarjan voimakkaimmista hahmoista.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]