666 Satan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
666 Satan
Mangasarjan ensimmäisen osan kansi.
666 Satan
(O-Parts Hunter)
Genre seikkailu, fantasia
Manga
Tekijä Seishi Kishimoto
Julkaisija Square Enix (Japani)
Viz Media (Yhdysvallat, Kanada)
Kurokawa (Ranska)
Sarjajulkaisulehti Gekkan Shōnen Gangan
Ensimmäinen painatus 2001 – 12. joulukuuta 2007
Kirjojen lukumäärä 19

666 Satan (666〜サタン〜) on Seishi Kishimoton luoma mangasarja, jota julkaistiin Square Enixin Gekkan Shōnen Gangan -lehdessä 2001–2007, yhteensä 76 lukua. Englanninkielisen julkaisun nimi muutettiin O-Parts Hunteriksi alkuperäisen nimen aiheuttamien uskonnollisten kiistojen vuoksi. Sarjan aineksina on käytetty kabbalaisia perinteitä, juutalaiskristillistä demonologiaa ja japanilaisia kansanperinteitä. Vaikka Viz Media muuttikin sarjan nimeä, itse sisältöä ei ole sensuroitu, muutettu tai poistettu. Sarjassa ei ole saatananpalvontaa.

Päähenkilö on nuori mustavalkohiuksinen poika nimeltään Jio Freed. Hän tutustuu Ruby Crescent -nimiseen aarteenmetsästäjätyttöön, ja he lyöttäytyvät yhteen. Myöhemmin joukkoon tulee mukaan myös Ball-niminen poika. Heidän metsästämänsä aarteet ovat O-Parts-nimellä kutsuttavia aseita, joita vain O.P.T.:t (O-Parts Tacticians) voivat käyttää; Jio ja Ball ovat tällaisia henkilöitä.

Sarja on melko perinteistä, lupsakkaa, nuorille pojille suunnattua seikkailutarinaa. Pääteemana on ystävyyden, hyväksytyksi tulemisen, luottamuksen ja rakkauden tärkeys. Sarjassa esiintyy monia enkeleitä ja demoneita, joista osa kulkee vapaana ja osa on ihmis- tai eläinisännän sisällä. Saatana on tarinan kannalta näistä tärkein, siitä sarjan nimi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.