Éric Bernard

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Éric Bernard
Ura Formula 1:n MM-sarjassa
Kansalaisuus Ranskan lippu ranskalainen
Aktiivivuodet 19891991, 1994
Talli(t) Larrousse, Ligier, Lotus
Kilpailuja 47
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 1
Paalupaikkoja 0
Nopeimpia kierroksia 0
MM-pisteitä 10
Ensimmäinen kilpailu Ranskan Grand Prix 1989
Viimeinen kilpailu Euroopan Grand Prix 1994

Éric Bernard (s. 24. elokuuta 1964 Martigues, Ranska) on ranskalainen autourheilija. Hän osallistui yhteensä 47:ään Formula 1 -sarjan Grand Prix -kilpailuun saavuttaen yhden palkintosijan ja 10 MM-pistettä.

Aika ennen Formula 1 -uraa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bernard aloitti seitsemän vuotta kestäneen karting-harrastuksensa vuonna 1976 saavuttaen siinä neljä Ranskan mestaruutta. Hän pääsikin menestyksensä avulla vuonna 1983 Circuit Paul Ricard -radalla järjestettyyn kilpa-autoilukouluun, jossa hän vakuutti olevansa hyvä kuljettaja voittamalla finaalissa Jean Alesin ja Bertrand Gachot'n. Palkinnoksi Bernard sai ilmaisen kuljettajan paikan Formula Renault -sarjasta kaudeksi 1984. Hän sijoittui ensimmäisella kaudella kuudenneksi. Seuraavalla kaudella (1985) hän voitti jo mestaruuden ja hänen taakseen jäi mm. vanha kilpakaveri Jean Alesi. Kaudeksi 1988 Bernard siirtyi Formula 3000 -sarjaan.

Vuonna 1989 hän ajoi ensimmäisen kerran Formula 1 -sarjassa ranskalaisen Larrousse -tallin autolla ollen Yannick Dalmasin sijaisena Ranskan ja Britannian GP:ssa. Sen jälkeen hän palasi loppukaudeksi takaisin Formula 3000 -sarjaan.

Formula 1 -ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän sai koko kauden kestävän sopimuksen Larrousse-tallista, jossa hän oli jo edellisellä kaudella ajanut kaksi osakilpailua. Kauden aikana hän saavuttikin ensimmäiset pisteensä olemalla kuudes Monacossa ja parhaan tuloksen hän sai Silverstonesta neljännen sijan myötä.

Kausi 1991 jatkui samassa Larrousse-tallissa kuin edelliskausikin, mutta talli menetti Lamborghini moottorit ja sponsorit. Menestys jäi vähäiseksi menetysten takia ja Bernardin parhaaksi sijoitukseksi jäi Meksikon GP:n kuudes sija. Kauden synkin hetki oli kuitenkin Japanin GP:n aika-ajoissa sattunut ulosajo, jossa hänen jalkansa murtui.

Bernard kuntoutui ja vanha sponsori Elf hankki hänelle testikuljettajan paikan Ligier-tallista. Kaksi vuotta kestäneen sopimuksen jälkeen hänet palkattiin kilpakuljettajan paikalla kaudella 1994 Olivier Panisin rinnalle. Saksan GP:n lukuisat keskeytykset auttoivat Bernardia nousemaan kolmanneksi ja ensimmäinen palkintosija oli saavutettu. Euroopan GP:n hän ajoi Lotuksella, koska Lotus-kuljettaja Johnny Herbert sai hänen paikkansa Ligieriltä. Euroopan GP:n jälkeen Mika Salo palkattiin Lotukselle, ja Bernard jäi työttömäksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stats F1