Älä kerro äidille

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Älä kerro äidille
Queer as Folk (UK)
Tyyli draama-komedia
Kestoaika 30–35 minuuttia
Luoja(t) Russell T. Davies
Pääosissa Aidan Gillen
Craig Kelly
Charlie Hunnam
Alkuperämaa Yhdistynyt kuningaskunta
Verkko Suomi Nelonen
Yhdistynyt kuningaskunta Channel 4
Esitetty 23. helmikuuta 1999 – vuoden 1999 loppupuolella
Jaksoja 10
Aiheesta muualla
IMDb

Älä kerro äidille (Queer as Folk) on brittiläinen komedia- ja draamasarja[1], jonka ensimmäinen jakso näytettiin Britanniassa 23. helmikuuta 1999. Sarjan tuotti televisioyhtiö Red Production Company, ja sarja päättyi loppuvuodesta 1999. Suomessa sarjaa esitettiin televisiokanava Nelosella 2000-luvun alkupuolella ja sarja päättyi Suomessa kesäkuussa 2002. Heinäkuusta 2008 alkaen sarjaa saa myös DVD:nä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjassa seurataan kolmen homomiehen Stuart Alan Jonesin (Aidan Gillen), Vince Tylerin (Craig Kelly) ja Nathan Maloneyn (Charlie Hunnam) elämää Manchesterissä Canal Streetillä.[2]

Stuart Alan Jones[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itsevarma Stuart on 29-vuotias ja varsinainen miestennielijä. Hän ei peittele seksuaalista suuntautumistaan, vaikkei olekaan kertonut siitä vanhemmilleen. Menevä ja raju Stuart työskentelee yhteyspäällikkönä. Ensimmäisessä jaksossa Stuart saa pojan homoseksuaalisen naispuolisen ystävättärensä Romeyn kanssa.

Vincent ”Vince” Tyler[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myös 29-vuotias Vince on kiltti, tavallinen ja välillä myös melko epävarma persoona. Hän on ollut murrosiästään asti rakastunut parhaaseen ystäväänsä Stuartiin. Vince työskentelee valintamyymälässä, eikä ole kertonut työtovereilleen homoudestaan, mutta hänen äitinsä Hazel sen sijaan käy usein homobaareissa (vaikka onkin hetero) jopa poikansa Vincen ja hänen kavereidensa kanssa.

Nathan Maloney[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vasta 15-vuotias Nathan tapaa Vincen ja Stuartin eräänä iltana Canal Streetillä päätyen yöksi Stuartin asuntoon ja rakastuu tähän. Vaikka Nathan onkin vielä kovin nuori, hän alkaa kulkea homobaareissa ja hän ystävystyy Stuartin ja Vincen kanssa. Nathanin Janice-äiti on arvannut poikansa olevan homoseksuaali ja hyväksyy asian, toisin kuin Nathanin isä. Nathan on koko sarjan ajan rakastunut Stuartiin.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]