Vantaan Kiekko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vantaan Kiekko
Perustettu 1974
Kaupunki Vantaa
Värit          

Vantaan Kiekko (VaKi) on vuonna 1974 perustettu vantaalainen jääkiekkoseura.

Parhaimmillaan VaKin edustusjoukkue pelasi I-divisioonaa. Nousu I-divisioonaan tapahtui kauden 1986-1987 päätteeksi, mutta seura kuitenkin putosi sarjasta kauden 1988 jälkeen sijoituttuaan sarjan viimeiseksi.

Vantaan Kiekon A-juniorit nousivat kauden 1989 päätteeksi A-nuorten I-divisioonaan.

Vantaan Kiekon miesjoukkue luopui 1989 II-divisioonapaikastaan ja päätti aloittaa uudelleen IV-divisioonasta. Parhaimmillaan Vantaan Kiekkon miesjoukkue karsi 90-luvulla II-divisioonaan pääsystä, mutta ei onnistunut nousussaan. 90-luvulla Vantaan Hockey Teamin kaaduttua talousvaikeuksiin ja lopetettua toimintansa alkoi VHT:n organisaatiosta tulla henkilöitä VaKiin.

Viimeisin Vantaan Kiekon edustusjoukkue (VaKi HT) pelasi kauden 2006-2007 osan kautta II-divisioonaa, kunnes erotettiin sarjasta joulutauon aikana syystä, joka vieläkin on epäselvä. Vantaan Kiekko ry ei ole entinen jääkiekkoseura, vaikka sillä ei juuri nyt ole sarjapaikkaa tai joukkuetta missään ikäluokassa. Joukkueita ei ole, koska Vantaan Kiekko ry:lle ei ole annettu Vantaalla jäävuoroja ollenkaan.

Vantaan Kiekko ry on Suomen Jääkiekkoliitto ry:n sekä TUL:n jäsenseura ja omistaa myös huomattavan määrän osakkeita Myyrmäen Urheiluhallit Oy:ssä, joka hallinnoi Myyrmäen Urheilupuistossa jää- ja muita liikuntahalleja.

Seuran toimintaan on kuulunut jääkiekon lisäksi lentopallo.