Unico Finland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Unico Finland Oy
Perustettu 1994
Toimitusjohtaja Pasi Saarinen
Puheenjohtaja Petri Saarinen
Kotipaikka Kauhava
Toimiala huonekaluteollisuus
Liikevaihto 19,7 milj. € (2021)[1]
Liikevoitto 0,4 milj. €[1]
Henkilöstö 117 (2021)[1]
Kotisivu unico.fi

Unico Finland Oy on joustinvuoteita ja sohvia valmistava perheyritys, jonka omistavat Pasi Saarinen ja Petri Saarinen. Unico on perustettu vuonna 1994 ja sillä on toimipaikat Kauhavalla, Lapualla ja Kankaanpäässä.

Kauhavalla sijaitsevat patjatehdas, keskusvarasto ja runkotehdas. Lapualla valmistetaan sohvat, lepotuolit ja vuodesohvat. Kankaanpäässä on ompelimo ja vaahtomuoviosien leikkaamo.

Unicolla on noin 120 työntekijää ja toimitilaa yhteensä noin 46 000 m2 jakautuen tuotanto-, varasto- ja toimistotiloihin.

Unicon valmistamia joustinvuoteita, sohvia, lepotuoleja ja vuodesohvia myydään Suomessa merkittävimmissä huonekaluketjuissa sekä itsenäisissä huonekaluliikkeissä ja sisustustaloissa.

Unico valmistaa kodin huonekalujen lisäksi myös kalusteita julkitilakäyttöön. Suomessa on useita hotelliketjuja ja majoituskohteita laskettelukohteissa, joissa on Unicon valmistamia vuoteita, lepotuoleja ja vuodesohvia.

Unico Finland Oy on yksi Suomen suurimmista huonekalujen valmistajista. Valmistettavilla tuotteilla on Suomalaisen Työnliiton myöntämä Avainlipputunnus kertomassa korkeasta kotimaisuusasteesta. Unico tekee yhteistyötä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Unico Finland Oy Yrityshaku, Taloussanomat. Viitattu 9.3.2022.