Troy Baker

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Troy E. Baker
Troy baker taiyoucon 2011 cropped.jpg
Syntymäaika 1. huhtikuuta 1976 (ikä 38)
Syntymäpaikka Flag of the United States.svg Dallas, Texas, Yhdysvallat
Aktiivisena 2004–
Merkittävät roolit Kanji Tatsumi
(Shin Megami Tensei: Persona 4)
Vincent Brooks
(Catherine)
Joel
(The Last of Us)
Aiheesta muualla
IMDb

Troy E. Baker (s. 1. huhtikuuta 1976, Dallas, Texas) on yhdysvaltalainen näyttelijä, muusikko ja ääninäyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten äänirooleistaan televisiosarjoissa ja videopeleissä. Esimerkkejä tunnetuista rooleista ovat ovat Snow Villiers Final Fantasy XIII:ssä, Kanji Tatsumi pelissä Shin Megami Tensei: Persona 4, Vincent Brooks Catherinessa, Joel pelissä The Last of Us, Booker DeWitt pelissä Bioshock Infinite ja Valvatorez Disgaea 4:ssä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Baker aloitti ääninäyttelijän uransa radiomainoksista ja sen jälkeen työskenteli animesarjojen kanssa, kuten Bleach, Dragon Ball Z, Fullmetal Alchemist, Fullmetal Alchemist: Brotherhood, Naruto, Naruto: Shippuden, One Piece, Shin-Chan, Soul Eater, ja Trinity Blood.

Baker on tehnyt erittäin suuren määrän äänirooleja videopeleihin. Hänen ääntään on kuultu peleissä ja -sarjoissa kuten Final Fantasy, Bioshock, Sonic the Hedgehog, Dead or Alive, Ninja Gaiden, Saints Row, The Last of Us, Disgaea ja Resident Evil. Esimerkkejä tulevista rooleista ovat Infamous: Second Son ja Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]