Tinguereguif

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tinguereguif

Tinguereguif

Koordinaatit: 16°23′59″N, 3°17′59″W

Valtio Mali
Alue Timbuktun alue
Piiri Dirén piiri
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi maalaiskunta
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 139,9 km²
Väkiluku (2009) 4 800












Tinguereguif on maalaiskunta Timbuktun alueen Dirén piirissä Malissa. Sen keskuskylä Tinguereguif Gari sijaitsee Nigerjoen varrella 20 kilometriä Diréstä koilliseen. Kunnassa on 4 800 asukasta (vuonna 2009)[1].

Tinguereguifin kunnan pinta-ala on arviolta 139,9 neliökilometriä. Se rajoittuu pohjoisessa Dirén piirin Garbakoïran, idässä Kirchamban, etelässä Tienkourin ja lännessä Bourem Sidi Amarin ja Goundamin piirin Douékirén kuntiin. Seutu kuuluu Saharan ja Sahelin siirtymäalueeseen. Sen läpi virtaavat Nigerjoki ja sen sivuhaarat Arhamgoye ja Killi sekä muutamia vadeja. Nigerin tulvat synnyttävät tasangolle järviä.[2]

Kuntaan kuuluu kaksi kylää ja seitsemän paimentolaisryhmää. Asukkaat ovat tuaregeja, songhaita ja bozoja.[3] Vallitseva uskonto on islam[2].

Paikallisia elinkeinoja ovat maanviljely, karjanhoito, kalastus, käsityöammatit ja kaupankäynti[3]. Tärkeimmät viljelykasvit ovat vehnä, durra ja riisi. Kotieläimiä ovat naudat, lampaat ja vuohet.[2] Maatalous kärsii lisääntyneestä kuivuudesta[3].

Kunnasta on paikallistieyhteydet Diréen ja lähikuntiin. Palveluihin kuuluu kaksi alakoulua ja terveysasema.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]