Tiina Kaarela

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tiina Kaarela (s. 1957, Lappeenranta) on suomalainen toimittaja ja kansalaisjärjestövaikuttaja.

Kaarela toimi 1996–2004 Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liiton puheenjohtajana.[1][2] Tänä aikana liiton RAY-avustus, jäsenmäärä ja tunnettavuus lisääntyi.

Vuonna 2004 hän avasi yrityksensä palveluna Eroperhe.netin palvelemaan eronneita vanhempia ja kehitti siellä perinteisistä eroseminaareista nettieroseminaarin. Eroperhe.netin keskustelufoorumi oli Suomen suurin eronneiden vanhempien nettiyhteisö, joka järjesti myös viikoittain jäsenten tapaamisia eri puolilla maata. Sen piirissä toimi useita tukiryhmiä eri elämäntilanteissa oleville vanhemmille. Nykyisin sivustolla on vain muutamia linkkejä.

Kaarela on toiminut toimittajana Radiomafiassa, Radio Ainossa ja eri julkaisuissa. Hän on kirjoittanut kolumneja Vihreään Lankaan, Puuvene-lehteen ja Uuteen Naiseen, näytelmän "Köydet irti" Tiia Lousteelle ja Carita Holmströmillelähde? ja Radioteatterille yhdessä Mari Mörön kanssa pienoiskuunnelmasarjan "Kokolihakomedia".[3]

Hän on ollut vuosina 2000–2004 Helsingin kaupungin asuntolautakunnan puheenjohtaja (sit. vas.), varavaltuutettu ja vuodesta 2004 Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan jäsen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien... Helsingin Sanomat. 1996. Viitattu 30.5.2023.
  2. Historia Yhden Vanhemman Perheiden Liitto. Viitattu 30.5.2023.
  3. Kokolihakomedia Yle Areena. Viitattu 30.5.2023.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.