Susan Aho

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Susan Aho
Susan aho live.jpg
Susan Aho Berliinissä vuonna 2006.
Syntynyt Espoo
Kotipaikka Suomi
Tyylilajit Kansanmusiikki
Laulukieli Suomi
Soittimet harmonikka
Yhtyeet Värttinä
Metsänväki
Routanaiset
Vaeltajat
Kuunkuiskaajat
Levy-yhtiöt Wicklow Records, Real World Records

Susan Aho on suomalainen muusikko. Aho on opiskellut Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikkia ja osallistunut useisiin musiikkihankkeisiin. Hän on kuulunut vuodesta 1997 lähtien suomalaiseen maailmanmusiikkiyhtye Värttinään.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susan Aho on syntynyt Espoossa. Aho aloitti 13-vuotiaana harmonikan soiton. Aho soitti ja lauloi Värttinän vuonna 1998 julkaistulla Vihma-albumilla, mutta jo seuraavalla Ilmatar-albumilla hän vain lauloi. Hänet tilalleen harmonikkaa tuli soittamaan Markku Lepistö.

Hän osallistui laulajana ja harmonistina kreikkalaiseen Odysseiaan ja oli myös jäsenenä Metsänväki-nimisessä kansanmusiikkia soittavassa yhtyeessä. Aho soitti myös yhdessä toisen suomalaisen harmonikan soittajan, Minna Luoman kanssa Routanaiset-nimisessä ryhmässä. Hän on kuulunut vuodesta 1998 lähtien balkanilais-suomalaiseen musiikkiryhmään Vaeltajat. Hän on työskennellyt myös Nukketeatteri Sammossa.

Yhdessä toisen Värttinä-laulajan Johanna Virtasen (nyk. Johanna Hytti) kanssa Aho muodosti yhtyeen Kuunkuiskaajat. Duo kutsuttiin osallistumaan Euroviisujen vuoden 2010 Suomen esikarsintaan ja valittiin myöhemmin Suomen edustajaksi Oslossa järjestettävään loppukilpailuun.

Diskografia (Värttinä)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]