Rintaimplantti

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
1. rintarauhasen alle sijoitettu implantti
2. rintalihaksen alle sijoitettu implantti.
Silikonitäytteisiä rintaimplantteja.
Suolaliuostäytteisiä rintaimplantteja.

Rintaimplantteja käytetään plastiikkakirurgiassa suurentamaan naisten rintoja. Moni nainen suurentaa rintansa kauneudellisista syistä tai korjatakseen niiden kosmeettisia epämuodostumia. Rintojen suurennus on yksi suosituimmista naisille suoritetuista kauneusleikkauksista.

USA:n rintaimplanttimarkkinoiden tiukan turvallisuusseulan on läpäissyt vain kolme rintaimplanttimerkkiä. Ne ovat Silimed, Mentor ja Natrelle. Muiden implanttimerkkien käyttö on USA:ssa laitonta.

Rinnoille voidaan suorittaa monenlaisia toimenpiteitä, kuten niiden suurentaminen, pienentäminen tai roikkuvien rintojen kohottaminen eli ripustaminen. Rintojen korjaus- tai suurennusleikkaus suoritetaan potilaan ollessa nukutettuna ja se kestää noin tunnin. Leikkauksessa rintaimplantti yleensä sijoitetaan rinnanaluspoimuun tehdyn viillon kautta rintarauhasen tai rintalihaksen alle.

Silikoni-implanteissa on kiinteä kuori ja myös niiden täyte on silikonia. Keittosuolaliuosta sisältäviä implantteja on käytetty, mutta ne eivät ole nykyisin suosiossa niiden suuren rikkoutumisvaaran vuoksi ja sen, että ne eivät tunnu läheskään yhtä oikeilta rinnoilta.

Suurennusleikkaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rintojen suurennusleikkaus kestää yleensä 1–2 tuntia ja se tehdään nukutuksessa. Leikkauksen aikana potilas nostetaan istuvaan asentoon, jotta implantit myös pystyasennossa ovat oikeilla paikoillaan. Implantin paikka määräytyy halutun lopputuloksen mukaan. Kuitenkin yleisesti hoikille naisille implantti laitetaan lihaksen alle ja korjatessa "riippuvia" rintoja implantti laitetaan lihaksen päälle. Leikkausarpi tulee yleensä rinnan alle rinnanaluspoimuun, koska se on siellä hyvin huomaamaton.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta rintaimplantit.
Tämä lääketieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.