Niina Holopainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Niina Holopainen
Henkilötiedot
Syntynyt1981
Kitee
Kansalaisuus Suomi
Ammatti Englannin ja ranskan opettaja, Koulutuksen asiantuntija
Kirjailija
ÄidinkieliSuomi
Tuotannon kieliSuomi
Tyylilajit Autofiktio, psykologinen draama, psykologinen jännitys, nykykirjallisuus
Esikoisteos

Sinusta, 2023, Kirjokansi (painettu laitos) & Lind & co (äänikirja)

Anita, 2024, Reuna Publishing House
Aiheesta muualla
Kotisivut
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Niina Holopainen (s. 1981) on suomalainen kirjailija ja koulutuksen asiantuntija. Hän on kotoisin Kiteeltä. Nykyisin Holopainen asuu Joensuussa, ja hänellä on kaksi lasta.

Koulutukseltaan Holopainen on filosofian maisteri ja seksuaalineuvoja. Ennen kirjailijanuransa alkua hän on työskennellyt lukion englannin ja ranskan opettajana Lieksassa ja Joensuussa.

Holopainen on kirjoittanut kaksi romaania; syksyllä 2023 joensuulainen pienkustantamo Kirjokansi julkaisi Holopaisen autofiktiivisen esikoisromaanin Sinusta, ja elokuussa 2024 ilmestyy psykologinen trilleri Anita Reuna Publishing Housen kustantamana. Lind & co Finland julkaisee kesäkuussa 2024 Sinusta-romaanin äänikirjana. Äänikirjan lukee Ella Pyhältö.

Holopainen on myös ylläpitänyt Mitä kuuluu, kympin tyttö? -blogia ja -podcastia osana seksuaalineuvojan opintojaan. Hän julkaisee ahkerasti runoja Instagramissa sekä suomeksi että englanniksi "päivän runo" -periaatteella.

Elokuussa 2024 ilmestyvän Anitan (Reuna Publishing House) kansi. Kannen suunnittelu Jaana Rautio.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Holopainen, Niina: Sinusta, s. https://kirjokansi.omaverkkokauppa.fi/epages/kirjokansi.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015021935/Products/188. Kirjokansi, 2023. ISBN ISBN: 978-952-7344-96-5.