Muovimies

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Muovimies
Luojat Jack Cole
Tiedot
Oikea nimi Patrick O'Brian
Pituus 185 cm
Paino 81 kg
Edelliset ryhmäsidokset Oikeuden Puolustajat
Henkilöllisyydet Eel O'Brian
Voimat Venyy kumimaisesti

Muovimies (Plastic Man) on Quality Comicsin vuonna 1941 luoma sarjakuvasupersankari. Hahmon ensiesiintyminen oli Police Comics -lehden numerossa #1. Hahmo pystyy venyttämään itseään mihin suuntaan haluaa. Hahmon luoja ja ensimmäinen tekijä oli Jack Cole.

Jack Cole teki itsemurhan vuonna 1958, ja sarjakuva päättyi. DC Comics oli hankkinut Muovimiehen oikeudet Qualityn toiminnan lopettamisen myötä, ja uuden supersankarimuodin myötä Muovimies sai oman lehtensä joksikin aikaa.

Muovimies on parhaimmillaan kuitenkin humoristisissa sarjoissa, joissa on mukana usein apulainen Woozy Winks.

1970-luvun tv-julkisuuden jälkeen Grant Morrison otti "Plasin" mukaan Oikeuden Puolustajiin. Silloin selvisi että Muovimies on kuolematon. Hän oli JLA:n aikamatkailun vuoksi kappaleina meren pohjalla 3000 vuotta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Patrick "Eel" O'Brian oli alun perin varas, joka erään ryöstön aikana tuli vartijan ammutuksi ja putosi tuntemattomaan altaaseen täynnä happoa. Hänet pelastivat salaperäinen ryhmä munkkeja, jotka myös paransivat O'Brianin rikollisuuden polulta. Happo antoi myös omat kyvyt O'Brianille, jonka myötä hän kykeni muuttamaan kehoaan minkälaisiin tahansa muotoihin. O'Brian käytti sankarina nimeä Muovimies ja piti yllään tummia laseja, sekä punaisen ja keltaisen väristä asua, joka oli yhtä taipuisa, kuin hän itse. Myöhemmin Muovimies otti apulaisekseen kömpelön apulaisen Woozy Winksin, jolla oli taianomainen voima luonnon kanssa, joka suojeli häntä vahingoilta. Myöhemmin tämä kyky unohdettiin ja Woozysta tuli pelkkä tyhmä, mutta uskollinen Muovimiehen ystävä.

Muovimies muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Plastic Man Comedy/Adventure Show[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnetuksi hahmo tuli 1970-luvun lopulla, kun hän alkoi seikkailla lauantaiaamuisin piirretyssäsarjassa The Plastic Man Comedy/Adventure Show.

Batman – pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muovimies palasi takaisin televisioon vuonna 2008 animaatiosarjaan Batman – pelottomat, jossa hän esiintyy vierailevana hahmona. Hahmon alkuperää oli hivenen muokattu. Alun perin vartija ampui hänet, O'Brianin pudoten happoa täynnä olevaan altaaseen, kun animaatiossa Batman pudotti hänet vahingossa altaaseen, mutta pelasti O'Brianin ja auttoi tätä olemaan kunnollinen kansalainen rikollisuuden sijasta.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1979–1981 Michael Bell The Plastic Man Comedy/Adventure Show
2008– Tom Kenny Batman – pelottomat Batman: The Brave and the Bold – The Videogame
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.