Luis Padilla Nervo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luis Padilla Nervo (19. elokuuta 1894 Zamora, Michoacán9. syyskuuta 1985 Mexico City[1]) oli meksikolainen poliitikko ja diplomaatti. Hän oli Meksikon ensimmäinen suurlähettiläs Yhdistyneissä kansakunnissa, ulkoministeri ja Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen kuudennen istunnon puheenjohtaja.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nervo opiskeli lakia Universidad Nacional Autónoma de Méxicossa. Hän teki myös jatkotutkintoja amerikkalaisissa, ranskalaisissa ja brittiläisissä yliopistoissa. Hän edusti Meksikoa San Franciscon konferenssissa vuonna 1945 ja allekirjoitti Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan. Lisäksi hän oli ensimmäinen Meksikon suurlähettiläs Yhdistyneissä kansakunnissa ja Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston jäsen. Kuudennessa istunnossa hän oli Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen puheenjohtaja.

Padilla Nervo oli myös suurlähettiläänä El Salvadorissa, Paraguayssa, Unescossa, Costa Ricassa ja Tanskassa. Meksikon julkishallinnossa hän toimi sisäasiainministeriössä, opetusministeriössä ja työministeriössä. Hänet valittiin kansainvälisen tuomioistuimen tuomariksi vuosiksi 1964–1973.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tucker, Spencer C. & Pierpaoli, Paul G. Jr.: The Encyclopedia of the Korean War: A Political, Social, and Military History, 2nd Edition (3 volumes): A Political, Social, and Military History, s. 661–. ABC-CLIO. ISBN 978-1-85109-850-7. Teoksen verkkoversio.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]