Keskustelu mallineesta:Artikkelitoiveet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä sivuja, joilta voi poimia pyyntöjä:

Mutta kuinka saisi kuvitustoiveita sivulta Kuvitustoiveet mukaan? Voi onko parasta jättää sikseen? Kommentin jätti Hautala (keskustelu – muokkaukset)

Mallineen nimi[muokkaa wikitekstiä]

Tälle mallineelle pitäsi keksiä parempi nimi. Nykyinen on aika hölmö, koska tämän voisi nimen perusteella olettaa sisältävän juuri luotuja sivuja. Malline:Artikkelitoiveet tjsp voisi olla parempi. --iirolaiho (kitinää) 3. heinäkuuta 2005 kello 18:54:20 (UTC)

Siirretty nimelle Artikkelitoiveet, voisiko joku ylläpito-oikeutettu muuttaa tämän myös etusivulta (ei näytä synkronoituvan) --Tynkänen 28. lokakuuta 2005 kello 08:39:03 (UTC)
Muutettu. --Harriv 28. lokakuuta 2005 kello 08:42:05 (UTC)

Muutoksista ym.[muokkaa wikitekstiä]

Hain wikipedia:luettelo keskeisistä tietosanakirja-artikkeleista-sivulta 6-7 merkittävintä puuttuvaa artikkelia ja lisäsin ne tuohon mallinteeseen, johon muuten mahtuu aika mukavasti enemmän kuin 16. Otin pois 2. --Neofelis Nebulosa 11. heinäkuuta 2005 kello 04:58:32 (UTC)

Keskeisiä artikkeleita -listalla on 24 punaista linkkiä ja melkein kaikki niistä ovat merkittäviä. Kehotankin etsimään uusia toiveita ensiksi sieltä. -tKahkonen 7. lokakuuta 2005 kello 20:02:43 (UTC)

Toiveiden valintakriteerit ?[muokkaa wikitekstiä]

Toisinaan käy niin, että toiveenperusteella tehty artikkeli pitää heti siirtää toiselle nimelle. Vielä ikävämpää on jos se todetaan ei-merkittäväksi. Ja usein tällaiseen artikkeliin on linkkejä vain toiveiden kautta.

Toivoisin että se, joka lisää uuden toiveen mallineeseen, pyrkii katsomaan että se on käytäntöjen mukainen. Esim. eläimistä yksikkö/monikko; onko "Tänne viittaavat sivut" triviaali ja ehkä jopa onkos amasta aiheesta jo olemassa toisenniminen artikkeli. Tiedän ettei tämä ole aukotonta mutta voisiko yrittää ? --Tappinen 14. tammikuuta 2006 kello 22.41 (UTC)

Ketä tarkoitetaan? -tKahkonen 7. heinäkuuta 2006 kello 17.57 (UTC)

Chicago (yhtye)[muokkaa wikitekstiä]

Tarkoitetaanko tuossa yhtyettä nimeltä Chicago Bar? --Latka 20. syyskuuta 2006 kello 15.29 (UTC)

Ilmeisesti ihan pelkkää Chicagoa, ks. en:Chicago (band). --Jetman 20. syyskuuta 2006 kello 15.30 (UTC)

Isolla vai ei?[muokkaa wikitekstiä]

Pikkuasia, mutta ehkä tästäkin pitäisi sopia: Meillä tuntuu olevan erimielisyyttä siitä, kirjoitetaanko kaikki toiveet isolla alkukirjaimella vai ei. Tämänhetkinen linja näyttää olevan kirjoittaminen miten sattuu. --Silvonen 25. syyskuuta 2006 kello 06.28 (UTC)

Ei se ole linja vaan käyttäjäongelma. Toiveet on historiallisesti kirjoitettu pienellä alkukirjaimella, joka ainakin omaan silmääni näyttää paremmalta. --TBone 25. syyskuuta 2006 kello 06.31 (UTC)
aijaa, minä kun luulin että isolla :) Ehkäpä tässä voisi noudattaa suomen kielen oikeinkirjoitusta ja kirjoittaa erisnimet isolla ja muuta pienellä. --Joonasl (kerro) 25. syyskuuta 2006 kello 06.32 (UTC)
Niinhän tässä onkin koko ajan tehty. Latinus 26. lokakuuta 2006 kello 17.09 (UTC)

en:SOV listaa kahdeksan asiaa mitä tuo akronyymi voi tarkoittaa. Eduskunnan sivuilta löytyy vielä sosiaalivaliokunta. Mitähän näistä tarkoitettaan? --AdaL 18. kesäkuuta 2007 kello 03.02 (UTC)

Pitäisikö toiveiden aihepiireille varata jotkut kiintiöt? Että joka (tai mahd. monella) aihepiirillä olisi aina joku artikkelitoive etusivullakin? --Vnnen 30. joulukuuta 2007 kello 18.55 (UTC)

Mikä tämä on?[muokkaa wikitekstiä]

Mikä on tämä etusivun toiveissa oleva "Ѹ" – ainakin minun selaimissani se näkyy pelkkänä neliömäisenä kuviona? --Watsamies 20. maaliskuuta 2008 kello 17.21 (UTC)

Varhainen kyrillinen kirjain: en:Uk (Cyrillic) --qWerk 20. maaliskuuta 2008 kello 17.23 (UTC)

Näyttää siltä, että tähän etusivun aihelaatikkoon päätyy joskus joitain aivan sopimattomia aiheita, joista tuskin kukaan tekisi artikkelia hetken mielijohteesta (vai kuinka moni kokee sukupuolikasvatuksen tai eheytymisen todella sellaisena "hei, mikäs toi on? Tostahan voiskin kirjottaa!"). Lisäksi eräät henkilöt tehtailevat etusivun toiveista minitynkäartikkeleita (omien sanojensa mukaan "eivät tosissaan"), mikä tavallaan romuttaa koko artikkelitoiveen idean. Kai nyt kuka vaan voi tehdä mistä vaan aiheesta minityngän. Olisiko mahdollista tehdä jonkinlainen lista järkevistä aiheista, joita etusivulle voisi lisätä niin etteivät nuo "Maailman historia" -tyyppiset aiheet eli liian laajat aiheet tai liian erikoistuneet aiheet (pitkään etusivulla roikkunut toll-geeni) edes voi päästä sille, kun kerran jotkut eivät kykene lukemaan sivulla mainittua ohjetta? --Uvainio 30. kesäkuuta 2008 kello 13.49 (UTC)

Itse kannatan urheiluaiheiden lisäämistä etusivulle (totta kai), mutta kannatan tuon käyttöönottoa. --Juusomoro 22. heinäkuuta 2008 kello 18.57 (UTC)
No kai sinne muutaman urheiluaiheenkin voi laittaa, mutta ei mitään ranskalaisia pikaluistelijoita, joista kukaan ei ole koskaan kuullutkaan. Nytkin siinä on ollut joitain henkilöitä, joiden merkittävyydestä on jouduttu keskustelemaan. Mielestäni etusivulla pitäisi olla merkittäviä, mutta napakoita ja houkuttelevia aiheita, jotka saavat henkilön haukkomaan henkeään "Voi kauhistus, eikö tästä ole vielä artikkelia?!". En pysty ymmärtämään miksi Landkreuzer P. 1000 Ratte olisi sellainen aihe tosin. Jotain vähän yleisempää kenties tarvittaisiin.. Olen itsekin tosin nyt lisännyt tässä mielessä viimeksi huonoja aiheita kuten variaatiolaskenta ja Euroopan unionin historia, mutta ainakin ne ovat merkittäviä joskaan eivät kovin houkuttelevia. Sen sijaan Muu-karhun listassa olisi monia hyviä aiheita, joita voisi lätkiä tuonne kunhan nuo nykyiset vanhenevat tekemättöminä tarpeeksi kauan. --Uvainio 9. syyskuuta 2008 kello 23.41 (EEST)[vastaa]
Näistä saa aiheita: luettelo kansanedustajista, luettelo Suomen ministereistä. -tKahkonen 14. maaliskuuta 2009 kello 23.33 (EET)[vastaa]
Ministereistä puuttuvat Kyllikki Pohjala, Eino Armas Saari, Aulis Junttila ja Ralph Erik Serlachius. Kaksi vuotta olleet artikkelitoiveina. -tKahkonen 12. syyskuuta 2009 kello 01.00 (EEST)[vastaa]

Artikkelitoiveeksi sopisi 1 Night in Paris --Lintu ja Lapsi 28. heinäkuuta 2009 kello 21.48 (EEST)[vastaa]

Lisää se ensin tänne (jos kyseessä on elokuva) ja voit lisätä sen tuohon mallineeseen, jos joku mallineessa oleva artikkeli on tehty, mutta muistathan tarkastaa, että tehty artikkeli ei ole roskaa. Lisää kohtia löytyy tuolta mallineen sivulta. Yst. terv. – EtäKärppääl' yli päästä perhanaa 28. heinäkuuta 2009 kello 21.57 (EEST)[vastaa]
Kiitos näin tehdään! --Lintu ja Lapsi 28. heinäkuuta 2009 kello 22.04 (EEST)[vastaa]
Omasta mielestäni pornoelokuvat eivät ole tarpeeksi merkittäviä etusivulle, vaikka ne olisivatkin tuoneet julkisuutta jo ennestään turhalle julkkikselle. Kai sen rajan voisi johonkin vetää. --MrFinland 28. heinäkuuta 2009 kello 22.51 (EEST)[vastaa]

Sata päivää[muokkaa wikitekstiä]

Siltä varalta, että jollain muullakin on ollut vaikeuksia selvittää, mitä artikkelitoiveella Sata päivää [1] on tarkoitettu (ei ole mitenkään itsestäänselvää, etenkään kun yhdestäkään artikkelista ei kyseistä käsitettä linkitettynä löydy [2]), kerrottakoon, että sillä lienee tarkoitettu Napoleonin keisariusaikaa vuonna 1815 (en:Hundred Days). Ei oltu poimittu varsinaisista "artikkelitoiveista aihealueittain", vaan yksittäisen käyttäjän alasivulta, sivulta Käyttäjä:Alphaios/puuttuvat, mikä teki selvittämisen entistäkin vaikeammaksi. --Nironen 16. marraskuuta 2009 kello 01.06 (EET)[vastaa]

Lista ajankohtaisista artikkelitoiveista[muokkaa wikitekstiä]

Esimerkki ongelmasta: Huomasin 10.2. 2010, että Vancouverin olympialaiset olivat tulossa. Tuli kaverin kanssa puhetta Vancouverin etymologiasta ja sitä kautta aluetta tutkineista jne ja ajateltiin katsoa wikipediasta. George Vancouverista ei ollut suomenkielisessä wikipediassa artikkelia. Ajattelin lisätä Georgen artikkelitoivelistaan. George oli jo artikkelitoiveissa (punaiset linkit Luettelo tutkimusmatkailijoista). Totesin itselleni, että kukaan ei koskaan sitä sieltä löydä. (tämä kaikki siis tapahtui 10.2.) Satuin paikalla 15.2. kun etusivulla näkyvään artikkelitoivelistaan pystyi vaihtamaan toiveen. Onnistuin lisäämään uuden toiveen listaan ennen muita käyttäjiä. [3] 19 tuntia myöhemmin käyttäjä Jusb loi pitkähkön artikkelin. Asia on nyt siis kunnossa. Mutta miksi olennaisen ajankohtaisen artikkelin toivelistaan saaminen oli niin vaikeaa ja kesti periaatteessa 5 päivää liian kauan? Pitäisikö perustaa joku ajankohtaiset artikkelitoiveet -luettelo, johon voisi laittaa käyttäjien pian ajankohtaiseksi nousevien aiheiden puuttuvia artikkeleita, josta aktiivisesti artikkelitoivemallinetta päivittävät voisivat helpommin löytää puuttuvia ajankohtaisia aiheita. Tietysti ongelmana on se, että lista voisi pian paisua pitkäksi ja siten sen hyöty olisi kyseenalainen. Gopase+f 20. helmikuuta 2010 kello 13.25 (EET)[vastaa]

Poikkeuksellinen kolmen aiheen kierrätys pois tästä mallineesta.[muokkaa wikitekstiä]

Poistin yhden naislätkänpelaajan, koska niitä oli mallineessa kaksi kappaletta; korvaten sen rehellisesti arvotulla toisella henkilöllä, jotta henkilötoivemäärä pysyy vakiona. Poistin yhden kyseenalaisesti nimetyn antiikin historiallisen sodan, korvaten sen antiikin historiallisella etnisellä ryhmällä. Ja viimeksi, mutta ei vähimpänä, poistin aatehistoriallisen sivulauseen arvoisen käsitteen, korvaten sen selkeämmin artikkelin ansaitsevalla yhteiskunnallisella aiheella, vaikka ei ehkä yhtään sen positiivisemmalla arvolatauksella varustettu olisikaan. -- Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä 20. huhtikuuta 2010 kello 12.07 (EEST)[vastaa]

Mike Edwards[muokkaa wikitekstiä]

Kuka Mike Edwards vai onko artikkelitoiveena täsmennyssivu? Ehkä nimen perään kannattaisi joskus laittaa pieni tarkennus. Tuostakin on tullut yksi periaatteessa ihan ok artikkelin aloitus, mutta henkilöstä oli jo artikkeli nimellä Michael Edwards (näyttelijä). --Otrfan 30. lokakuuta 2010 kello 14.41 (EEST)[vastaa]

Muokkauksesta [4] päätellen oli tarkoitettu Electric Light Orchestrassa vaikuttanutta sellisti Mike Edwardsia [5]. --Nironen 24. marraskuuta 2010 kello 17.37 (EET)[vastaa]
Kappas, en tuota huomannut. Lähinnä pointtina oli, että aika usein mallineessa on melko epäselviä artikkelitoiveita. Niistä varmaan kannattaisi laittaa parin sanan selitys linkin perään. --Otrfan 24. marraskuuta 2010 kello 17.39 (EET)[vastaa]

Eurobondit etusivulle[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni olisi hyvä saada etusivun artikkelitoiveisiin eurobondit. Se on kuitenkin varsin ajankohtainen aihe. Pahoittelut jos tämä on väärä paikka ehdottaa sitä.Alejandro 1337 (keskustelu) 15. maaliskuuta 2012 kello 11.34 (EET)[vastaa]

Kauan listalla olleet[muokkaa wikitekstiä]

Listalta löytyy jo melko kauan roikkuneita toiveita, esim. ETA SA on ollut nyt 5 kk. Pitäisiköhän toiveilla olla jokin aikaraja, jonka ylittyessä toiveen voisi vaihtaa uuteen? Mikä voisi olla sopiva aika, 3 kk vai vieläkin vähemmän? --Atraie (keskustelu) 17. syyskuuta 2012 kello 19.10 (EEST)[vastaa]

Kaksi kuukautta riittänee hyvin, ei nyt ainakaan kolmea enempää. -ElmA (KeskusteluMuokkaukset) 17. syyskuuta 2012 kello 21.10 (EEST)[vastaa]
Vaihdoin ainakin näin alkuun yli 4 kk listalla olleita. --Atraie (keskustelu) 26. lokakuuta 2012 kello 09.49 (EEST)[vastaa]
Lisäsin nyt vielä ohjeisiin tuon 4 kk sekä toiveiden perään toiveen lisäyspäivämäärän kommenttitagien sisälle. Näitä muutoksia voi kommentoida tässä. --Atraie (keskustelu) 19. lokakuuta 2013 kello 14.42 (EEST)[vastaa]
Jos uudet toiveet lisättäisiinkin ylimmäksi ja toiveiden määrä olisi vakio, vanhat toiveet putoaisivat pois automaattisesti. Samalla uudet toiveet saisivat paremmin näkyvyyttä ja lista näyttäisi elävän paremmin kuin nyt (ihmisethän lukevat ylhäältä alas ja jättävät usein kesken). Miksei niin voisi tehdä? --Savir (keskustelu) 26. lokakuuta 2012 kello 09.59 (EEST)[vastaa]

Millä perustein[muokkaa wikitekstiä]

Siis millä perustein tohon listaan tulee noita? tuntuu että ne vedetään ihan hatusta, esim artikkeliin Lwówin keskitysleiri ei viitata juuri missää oikeassa artikkelissa

Eikös noi olisi hyvä laittaa sen mukaan, että mihin on eniten punaisia linkkejä, jos ymmärrätte mitä meinaan, eli listaan ne punaiset linkit, joihin on eism yli 100 viittausta, kai jollain toiminnolla ne löytää... --80.222.234.6 27. tammikuuta 2013 kello 20.37 (EET)[vastaa]

Eniten viitattujen listan kärjessä vaan on x+10 kappaletta jotain Nokian matkapuhelinmalleja. En hyvällä tahdollakaan näe että ne kaikki olisivat oman artikkelinsa arvoisia. --EskoG (keskustelu) 27. maaliskuuta 2014 kello 21.12 (EET)[vastaa]

Ehdotan, että Tšekin presidentti lisätään toiveisiin.--213.216.208.243 25. huhtikuuta 2013 kello 13.33 (EEST)[vastaa]

"Times Corporation"?[muokkaa wikitekstiä]

Nyt kun tuo "2-tg" poistettiin, niin huomasin tuon Times Corporationin, josta ei myöskään tunnu Googlella löytyvän mitään järkevää tietoa. Onko tuollaista edes olemassa? Vai olisiko nimi vain väärässä muodossa tmv.? Toiveen alkuperän onnistuin selvittämään: [6] 85.194.253.105 26. syyskuuta 2013 kello 14.29 (EEST)[vastaa]

Times Group Corporation ? 85.194.253.105 26. syyskuuta 2013 kello 14.34 (EEST)[vastaa]
Eikä tuolla nimellä tuntunut muistakaan wikeistä löytyvän. Näillä eväillä katsoisin toiveen kompastuvan listan ohjeiden merkittävä aihe -kohtaan, joten vaihdoin uuden tilalle. Jos syntyy selvyys siitä, mitä toiveella haetaan ja se myös katsotaan merkittäväksi, niin muokkaukseni voi kumota. --Atraie (keskustelu) 19. lokakuuta 2013 kello 14.48 (EEST)[vastaa]
Juu Packard Bell -artikkelin tilalle kaivelin toiveeksi jotain toista yritystä, ja tuolta artikkelitoiveista löytyi semmoinen kuin Times Corporation ja jotenkin assosioin sen New York Timesiin etc. ja heittelin suurimmitta googletteluitta sen tuohon listalle. Näköjään täysin merkitön artikkeli. Nugetti23 (keskustelu) 19. lokakuuta 2013 kello 16.19 (EEST)[vastaa]

Saksan vallankumous[muokkaa wikitekstiä]

Tietääkö joku, mistä tapahtumasta kertova artikkeli on ajateltu tuolle nimelle Saksan vallankumous? Itselle tulee mieleen, että kyseessä lienee joko vuosien 1848–1849 tai vuodenvaihteen 1918–1919 vallankumoukselliset tapahtumat Saksassa. Mahdollisesti on ajateltu jälkimmäistä (siinäkin oli oikeastaan kaksi vallankumousta; ensin marraskuussa 1918 se jolla Saksa muuttui tasavallaksi ja sitten spartakistien epäonnistunut kumousyritys tammikuussa 1919). Kummassakin tapauksessa lopullisen artikkelin nimeen kannattaisi ehkä laittaa täsmenne. --Risukarhi (keskustelu) 24. tammikuuta 2014 kello 15.40 (EET)[vastaa]

Täältä löytyy alkuperäinen artikkelitoive: Wikipedia:Artikkelitoiveet/Historia#Saksan_historia --Otrfan (keskustelu) 24. tammikuuta 2014 kello 15.46 (EET)[vastaa]
Tuon(kin) perusteella toive kannattaisi varmaan muuttaa muotoon Saksan vallankumous (1918), Saksan vallankumous (1918–1919) tms. --Risukarhi (keskustelu) 24. tammikuuta 2014 kello 16.18 (EET)[vastaa]
Muokkaa rohkeasti. Tuosta Saksan vallankumous -sivusta voisi joo tehdä täsmennyssivun. 85.194.253.105 24. tammikuuta 2014 kello 16.25 (EET)[vastaa]
Laitoin siihen nyt tarkenteen (1918–1919) samoin kuin en-wikin artikkelissa, jolloin artikkeli käsittelisi siis koko vallankumouksellista vaihetta eikä pelkästään marraskuuta 1918. Sen ala-artikkeleiksi tulisivat ilmeisesti ainakin Kielin matruusikapina, Spartakistikapina ja Baijerin neuvostotasavalta. --Risukarhi (keskustelu) 25. tammikuuta 2014 kello 00.47 (EET)[vastaa]
BTW, otsikon Spartakistikapina alta löytyvä artikkeli käsittelee tällä hetkellä marraskuun 1918 tapahtumia, vaikka nimensä perusteella sen pitäisi kertoa tammikuun 1919 kansannoususta. Kyseinen artikkeli on joko nimetty väärin, tai sitten se on jäänyt niin pahasti kesken, että koko nykyinen sisältö on vasta johdantoa aiheeseen. --Risukarhi (keskustelu) 25. tammikuuta 2014 kello 00.55 (EET)[vastaa]
Tilanne ratkesi nyt siten, että siirsin marraskuun 1918 tapahtumista kertoneen Spartakistikapina-artikkelin nimelle Saksan vallankumous (1918). Joku voi halutessaan laajentaa artikkelin käsittämään koko 1918–1919 ajanjakson. Spartakistikapinan laitoin toivelistalle tämän tilalle, koska siitä ei nyt ole artikkelia. --Risukarhi (keskustelu) 25. tammikuuta 2014 kello 13.44 (EET)[vastaa]

Juu ainakin linkkien perusteella näyttäisi siltä että tarkoitetaan vuoden 1918 tapahtumia. 1848 tapahtumista on artikkelitoive Saksan hullu vuosi. --Vnnen (keskustelu) 24. tammikuuta 2014 kello 18.41 (EET)[vastaa]

Lisäsin artikkelitoiveen lähinnä tarkoittamaan tuota englanninkielisen wikin artikkelia, jossa siis kaikki tapahtumat kerrottu. Fiksumpaa jakaa artikkelit osiin kuten, täällä jo tehty. Teen Saksan vallankumouksesta täsmennyssivun. -- Nugetti23 (keskustelu) 25. tammikuuta 2014 kello 20.59 (EET)[vastaa]

Mikä on "Jyvähissi" ja missä käsite esiintyy suomeksi? Googlaus taisi tuottaa yhden osuman, joka sisälsi referointia William Crononin teoksesta Nature's metropolis. Käytetäänkö tällaista suomenkielistä nimitystä oikeasti jossain? --Urjanhai (keskustelu) 12. elokuuta 2014 kello 08.29 (EEST)[vastaa]

Ehdin pohdiskella tätä jo aiemmin kyseisen artikkelitoiveen keskustelusivulla, mutta sivu poistettiin (ymmärrettävästä syystä). En enää tarkkaan muista, mitä silloin kommentoin, joten voisiko joku ylläpitäjä palauttaa ne tuomalla ne tähän keskusteluun? Vaikka @Stryn:, joka keskustelusivun poisti. 85.194.253.105 12. elokuuta 2014 kello 10.41 (EEST)[vastaa]
Laitanpa tähän keskustelusivulla olleen tekstin:

Onko tällä nimellä kulkevaa vekotinta olemassa vai olisiko kyseessä vain jonkin sortin anglismi viljasiilosta (wikt:grain_elevator)? Google ei ainakaan tunne "jyvähissiä". 85.194.253.105 26. heinäkuuta 2014 kello 21.51 (EEST)[vastaa]

"Jyvähissi" näkyisi kulkeutuneen tänne näiden lisäysten mukana: m1, m2. 85.194.253.105 26. heinäkuuta 2014 kello 21.56 (EEST)[vastaa]
Jaa. Tarkemmin katsottuna näyttäisi en-wikin artikkelin olevan ainakin englannin kielessä pars pro toto. Tarvittais jyväjemmaria. 85.194.253.105 26. heinäkuuta 2014 kello 22.00 (EEST)[vastaa]
--Stryn (keskustelu) 15. elokuuta 2014 kello 17.52 (EEST)[vastaa]
Vaihdoin uuden tilalle, koska tätä on nyt ihmetelty tämän lisäksi myös esim. täällä. Saa toki palauttaa, jos joku pystyy varmistamaan sanan olemassaolon. Näillä näkymin katsoin siis toiveen kaatuvan ohjeiden kohtaan "Yritä myös valita sellainen aihe, jonka otsikosta jo pystyy päättelemään, mitä se käsittelee.". --Atraie (keskustelu) 17. lokakuuta 2014 kello 20.31 (EEST)[vastaa]

Ja onko se siis eri kuin elevaattori tai kuljetin?--Urjanhai (keskustelu) 12. elokuuta 2014 kello 08.34 (EEST)[vastaa]

Poistopyyntö[muokkaa wikitekstiä]

Joku voisi poistaa Johannes Luxemburgilainen -toiveen listalta, koska se löytyy jo nimellä Juhana Luxemburgilainen. Uutta ei pidä lisätä tilalle, koska listalla on tällä hetkellä 17 toivetta, vaikka mallineen ohjeissa toivemääräksi on asetettu 16. Eli ts. listalla on jostain syystä yksi ylimääräinen toive. 84.249.67.187 29. lokakuuta 2014 kello 02.08 (EET)[vastaa]

Katalonialaiset maat[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotan, että Katalonialaiset maat lisätään toiveisiin.--213.216.212.161 18. joulukuuta 2014 kello 13.24 (EET)[vastaa]

Pari ehdotusta[muokkaa wikitekstiä]

Espanjan ensimmäinen tasavalta ja Portugalin ensimmäinen tasavalta--213.216.208.242 23. maaliskuuta 2015 kello 11.13 (EET)[vastaa]

Voisiko tuo Espanjan ensimmäinen tasavalta lisätä?--85.23.105.57 29. maaliskuuta 2015 kello 12.33 (EEST)[vastaa]

Kyllä sen voi sitten lisätä kun vanhoja pyyntöjä tehty. Listalla tulee olla vain 16 toivetta kerrallaan. --Vnnen (keskustelu) 30. maaliskuuta 2015 kello 19.51 (EEST)[vastaa]

Listaa on juuri päivitetty, mutta minun ehdotustani ei ole lisätty.--87.92.124.11 3. huhtikuuta 2015 kello 09.44 (EEST)[vastaa]

Vaihdoin nyt oman eilisen ehdotukseni tuohon sinun ehdotukseesi kun olit sitä jo toivonut. --Savir (keskustelu) 3. huhtikuuta 2015 kello 10.25 (EEST)[vastaa]

Kiitos!--87.92.69.65 4. huhtikuuta 2015 kello 09.22 (EEST)[vastaa]


Yksi toive vielä[muokkaa wikitekstiä]

Listalla on nyt 15 artikkelia, niin yhden voisi lisätä.--213.216.208.242 3. syyskuuta 2015 kello 09.38 (EEST)[vastaa]

Saksan liittopäivävaalit 2005[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotan, että Ruotsin kunnallisvaalit 2010 tilalle laitetaan nuo Saksan vaalit.--85.23.4.6 20. tammikuuta 2016 kello 17.43 (EET)[vastaa]

Nuo vaalit voisi laittaa seuraavaan päivitykseen.--85.23.82.210 1. helmikuuta 2016 kello 17.52 (EET)[vastaa]

Tämä voi olla mielenkiintoinen aihe: Baserri en:Baserri--85.23.71.12 29. helmikuuta 2016 kello 22.10 (EET)[vastaa]

Kannatan tuon aiheen lisäämistä.--85.194.208.161 4. maaliskuuta 2016 kello 13.56 (EET)[vastaa]

Miksi pienellä?[muokkaa wikitekstiä]

Miksi tämä lista näkyy etusivulla pienennetyllä fontilla? Jos lukija on säätänyt normaalifonttikokonsa juuri sopivaksi, tämä osio on vaikealukuinen. Ehdotan että fonttikooksi määritellään sama koko kuin etusivun muullakin varsinaisella sisällöllä. --Savir (keskustelu) 22. huhtikuuta 2016 kello 15.02 (EEST)[vastaa]

Tuo fontin pienennyshän tulee tämän etusivu-muokkauksen kautta, joka pohjautuu tähän äänestykseen. Ennen tuota vuoden 2009 etusivumuutosta artikkelitoiveet olivat samalla fonttikoolla kuin muukin etusivun teksti.
Kannatan myös fonttikoon palauttamista. Mutta sen lisäksi ehdotan seuraavia muutoksia:
  • Lasketaan artikkelitoiveiden määrä nykyisestä 16:sta vähintään 6–8:aan.
    • Tuo nykyinen 16 toivetta on muinaisjäänne fi-wikin alkuajoilta (tyyliin 2004), kun oli olemassa paljon hyvin tärkeitä aiheita, joista syntyi artikkeleita helposti. Nykyään tilanne on hieman toisenlainen. Nykymallin sijasta noin 8 toivetta eri aihepiireistä voisi toimia paremmin.
  • Lyhennetään listalla olo aikaa nykyisestä 4 kk:sta 1–2 kk:een.
    • Ei liene tarpeen roikottaa toiveita etusivulla ainakaan kuukautta-kahta enempää. Tuon pitäisi olla riittävä aika "haaviin tarttumiseen".
--Atraie (keskustelu) 27. huhtikuuta 2016 kello 01.19 (EEST)[vastaa]
Kannatan ainakin fonttia. --40bus (keskustelu) 10. heinäkuuta 2019 kello 12.22 (EEST)[vastaa]

Yksittäisiä toiveita[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotan, että Armand Peugeot lisätään.--87.92.100.56 12. kesäkuuta 2016 kello 09.15 (EEST)[vastaa]

Ehdotan, että Christian Kern lisätään.--85.194.208.163 26. tammikuuta 2017 kello 10.09 (EET)[vastaa]

Espanjan kuningaskunta (1874–1931).--85.23.98.247 27. helmikuuta 2017 kello 20.21 (EET)[vastaa]

Tehtyjen artikkelitoiveiden poistonopeus[muokkaa wikitekstiä]

Keskustelu siirretty sivulta Keskustelu Wikipediasta:Etusivu#Tehtyjen artikkelitoiveiden poistonopeus

Sivulla Wikipedia:Artikkelitoiveet on kehotus poistaa tehdyn artikkelin linkki kun sellaisen huomaa (etusivun tapauksessa se vaihdetaan uuteen punalinkkiin). Tämä on hyvä neuvo muille toivelistoille, mutta mielestäni etusivulle voisi jättää tehdyt toiveet joksikin aikaa näkyviin. Jos siniset linkit poistetaan hyvin nopeasti, näkyy lista lukijoille jatkuvasti pelkkinä punaisina linkkeinä, eivätkä lukijat huomaa että toiveartikkeleita on tehty. Ja jos uusi muokkaaja (tai kuka tahansa) tekee toiveartikkelin, hänet voidaan "palkita" sillä, että se näkyy etusivulla eikä sitä poisteta lähes heti kun artikkeli on aloitettu. Toivelistan siniset linkit näyttävät lukijoille, että Wikipediaan tehdään jatkuvasti uusia artikkeleita erilaisista aiheista. Joku lukija voi myös itse lisätä oman artikkelitoiveensa jollekin toivelistalle, kun hän huomaa että toiveita toteutetaan.

Mielestäni linkin voisi jättää esimerkiksi noin vuorokaudeksi, vai olisiko tästä jotain haittaa? Ehkä jos artikkeli vaatii paljon korjaamista, niin silloin linkki voi olla parempi ottaa pois, ellei artikkeli ole niin huono että se pitää pikapoistaa. Vakikäyttäjien kannattaa pitää etusivun toiveita tarkkailulistallaan jo silloin kun ne ovat punalinkkejä, ja kun artikkeli on tehty niin se on helpompi huomata tarkkailulistalla ja tarpeen mukaan korjata sitä tai lisätä korjausmallineita, merkitä pikapoistoon jos se on vandalismia jne. -kyykaarme (keskustelu) 25. joulukuuta 2018 kello 19.26 (EET)[vastaa]

Etusivuhan tulee eräänlaisen piirtoheitin-mekanismin kautta niin, että etusivun sisältö rakentuu erilaisista "apusivuista", jotka sitten kootaan etusivuksi. Kun artikkelitoiveet tulevat omasta mallineestaan, jonka ohjesivulla erikseen käsketään poistamaan sinilinkkejä ja kun artikkelitoiveiden pääsivukin on olemassa, yllä oleva keskustelu kuuluisi mielestäni paremmin sivulle Keskustelu Wikipediasta:Artikkelitoiveet, koska jos meininkiä muutetaan, muutoksia ei tehdä etusivuun vaan noihin muihin sivuihin. --Pxos (keskustelu) 26. joulukuuta 2018 kello 15.14 (EET)[vastaa]
Kiitos ehdotuksesta. Siirsin sen nyt kuitenkin tänne, jotta se toivottavasti tavoittaisi etenkin ne käyttäjät, jotka aktiivisesti päivittävät etusivun mallinetta. -kyykaarme (keskustelu) 26. joulukuuta 2018 kello 22.44 (EET)[vastaa]

Tänään tuli nyt hyvä esimerkki, kun käyttäjä teki uuden artikkelin ja samalla hetkellä poisti linkin etusivulta: [7]. Etusivua katsovan lukijan kannalta linkki vain katosi, eikä kukaan lukija ehtinyt nähdä artikkelia. Sen sijaan edelleen sinilinkkinä listalla olevaa noin vuorokausi sitten tehtyä ladonta-artikkelia on katsottu noin 70 kertaa, ja vaikka osa on varmasti vakikäyttäjiä, niin varmaan jotkut lukijatkin ovat nähneet minkälainen (hyvä!) artikkeli on tehty etusivun toiveesta. -kyykaarme (keskustelu) 27. joulukuuta 2018 kello 16.44 (EET)[vastaa]

Ehdotus on hyvä. Siihen voisi mielestäni lisätä jonkin rajoitteen kuten, ettei yli puolet saa olla sinilinkkejä, ettei mallineen perusfunktio tarjota artikkelitoiveita kärsi liikaa. Ja ainakin nuo poistot, joissa poistetaan sinilinkki laittamatta punalinkkiä tilalle ovat hyödyllisyydeltään negatiivisia tarkastelipa asiaa mistä kulmasta tahansa.--MAQuire (keskustelu) 27. joulukuuta 2018 kello 16.55 (EET)[vastaa]
Ei tätä kukaan yli vuoden aikana vastustanutkaan, niin varmaan voi lisätä aikamääreen ohjeeseen.--MAQuire (keskustelu) 4. tammikuuta 2020 kello 01.17 (EET)[vastaa]

Saksan liikenne--176.85.224.101 29. joulukuuta 2018 kello 19.44 (EET)[vastaa]

Satu Sopanen--OtsoTA (keskustelu) 13. joulukuuta 2020 kello 10.21 (EET)[vastaa]

Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltain suhteet, Suomen jalkapallo.--85.23.56.141 2. kesäkuuta 2019 kello 20.15 (EEST)[vastaa]

Artikkelitoiveen lisäys[muokkaa wikitekstiä]

Voinko poistaa etusivun artikkelitoiveista Klarjoen ja lisätä sinne jonkun muun? James Chudrie (ディベート) 7. syyskuuta 2019 kello 14.26 (EEST)[vastaa]

Mallineen käytöstä näkyy olevan kirjoitettu ohjeet, joissa vastataan kysymykseen ja kerrotaan, miten voi toimia. --Pxos (keskustelu) 7. syyskuuta 2019 kello 14.33 (EEST)[vastaa]
Joku kävi juuri äsken poistamassa "Klarjoen", joten muokkauksesta voi katsoa mallia. Ymmärtääkseni tuo muokkaus tehtiin ohjeen mukaisesti. Yhteenveto puuttuu tosin, mutta se onkin pelkkä kauheusvirhe. --Pxos (keskustelu) 7. syyskuuta 2019 kello 16.27 (EEST)[vastaa]

Malline kokonaan suojatuksi[muokkaa wikitekstiä]

Mallineen muutokset näkyvät suoraan etusivulla. Valitettavan paljon mallineeseen lisätään itsekeksittyjä artikkelitoiveita, joita siihen ei kuuluisi lisätä. Esimerkiksi Tiesitkö, että... -osio toimii aika hyvin, kun etusivulle knoppi tulee viikkojen päästä ja tarkastus ja esikarsinta tulee tehtyä. Äskettäin kuolleet toimii periaatteessa hyvin mekaanisesti. Ainoastaan kuvallisen artikkelin valinnassa on käyttäjillä valtaa. Päivämäärä- ja Uutisissa-laatikot toimivat jostain syystä muuten vaan. Tämä malline kuitenkin näyttää olevan etusivun jatkuva murheenkryyni. Ehdotan, että suojaustasoa nostetaan kokonaan suojatuksi, koska ylläpitäjillä säännöt ovat varmasti hallussa, ja koska tämä on niin näkyvä malline ongelmahistorialla.--MAQuire (keskustelu) 5. joulukuuta 2019 kello 15.00 (EET)[vastaa]

Ennen noin järeitä toimenpiteitä kokeilin aluksi ihan vain lisätä mallineen muokkaustilaan korostetun ohjeiden lukukehotuksen. Lisäksi poistin sivulta Wikipedia:Artikkelitoiveet suoraan mallineen muokkaustilaan vievän linkin, sillä muokkausnäkymässä ei (ilman esikatselemista) näy mallineen ohjeet. --Atraie (keskustelu) 5. joulukuuta 2019 kello 16.16 (EET)[vastaa]
Kiitos. Toivottavasti tuo auttaa. Tosin ongelmamuokkauksia ovat tehneet myös käyttäjät, joille on säännöistä aiemmin huomautettu tai ovat olleet niistä tietoisia. Lisäksi minusta pitäisi määritellä, mikä on kokonaan uusi artikkelitoive. Nyt ohjetta kierretään lisäämällä artikkelitoive artikkelitoiveisiin esimerkiksi kuusi minuuttia ennen kuin se lisätään etusivulle. Jos tuohon saisi jonkin selkeän aikarajan ja ehkäpä jopa kiellon, ettei omia lisättyjä artikkelitoiveita saa lisätä etusivulle, niin tuota pystyisi kuka tahansa tarkkailemaan ja puuttumaan väärinkäytöksiin helpommin.--MAQuire (keskustelu) 5. joulukuuta 2019 kello 16.30 (EET)[vastaa]

Punasipulista on jo artikkeli -Advertz (keskustelu) 22. huhtikuuta 2020 kello 13.33 (EEST)[vastaa]

Leo Baekeland[muokkaa wikitekstiä]

Leo Baekelandista on jo artikkeli: Leo Hendrik Baekeland --AinScept (keskustelu) 6. toukokuuta 2020 kello 12.17 (EEST)[vastaa]

Hyvä huomio. Tein tuosta ohjaussivun. Haluaisitko etsiä artikkelitoiveen tuon tilalle?--MAQuire (keskustelu) 6. toukokuuta 2020 kello 12.18 (EEST)[vastaa]
Jätän sen mieluummin muille. --AinScept (keskustelu) 6. toukokuuta 2020 kello 12.25 (EEST)[vastaa]
Ok. Vaihdoin tilalle toisen keksijän samasta luettelosta.--MAQuire (keskustelu) 6. toukokuuta 2020 kello 12.39 (EEST)[vastaa]

Ohto Heiskanen[muokkaa wikitekstiä]

Suomalainen lapsinäyttelijä ja ääninäyttelijä, näytellyt muun muassa Helsingin kaupungin teatteri Myrskyluodon maijassa ja ääninäytellyt the grinchissä mary ja noidankukassa ja lukuisissa muissa elokuvissa ja sarjoissa Kdjfkfkapfyyoquf (keskustelu) 3. elokuuta 2020 kello 22.47 (EEST)[vastaa]

Uudelleenohjaukset mallineessa[muokkaa wikitekstiä]

Uudelleenohjaukset artikkelitoiveissa ovat haaste mallineen kannalta, koska ne näkyvät sinisinä linkkeinä. Olen niitä välttänyt lisäämästä, koska on punaisiakin artikkelitoiveita. Noiden joukossa kuitenkin olisi hyviä toiveita myös etusivulle. Hämääkö sininen artikkelitoive liikaa, vai voiko niitä lisätä etusivun mallineeseen kuten muitakin tai jos joku toive sinistetään uudelleenohjauksella johonkin yläkäsitteeseen kuten vaikkapa walkie-talkie, niin voiko sen jättää mallineeseen odottamaan artikkelin tekemistä?--MAQuire (keskustelu) 2. syyskuuta 2020 kello 16.36 (EEST)[vastaa]

Tuota "sinilinkkiohjaus"-ongelmaa kiersin joskus lisäämällä toiveen nimeen täsmenteen, joka sitten artikkelin synnyttyä poistettiin artikkelin nimestä, kun artikkeli siirrettiin ohjaussivun päälle. Esimerkkeinä:
Mielestäni toivelistan kautta syntyneet "vähän sinne päin" -ohjaussivut voisi merkitä poistettavaksi, jos toive on selvästi oman artikkelinsa arvoinen. Ei tämän toivelistan ideana pitäisi olla "etsi joku aihetta hatarasti sivuava toinen artikkeli ja luo toiveesta ohjaus siihen". Tuon esimerkkisi walkie-talkie-ohjauksen poistattaisin, koska aihe vaikuttaisi nopeasti katsottuna olevan oman artikkelinsa arvoinen (perusteena 30 artikkelia muunkielisissä wikeissä), minkä lisäksi ohjauksen kohdesivulla radiopuhelin ei edes mainita walkie-talkiesta mitään. --Atraie (keskustelu) 2. syyskuuta 2020 kello 22.18 (EEST)[vastaa]
Kiitos tuosta täsmennevinkistä. Tuo vaikuttaa kohtuu selkeältä tavalta. Pitää ehkä jatkossa ehdottaa ohjausten poistoa herkemmin, varsinkin jos ne kohdistuu artikkelitoiveisiin.--MAQuire (keskustelu) 3. syyskuuta 2020 kello 15.32 (EEST)[vastaa]

Parannusehdotuksia[muokkaa wikitekstiä]

Olisi kivempaa, jos tähän mallineeseen tehtäisiin sellainen muutos, että uuden toiveen voi asettaa siihen myös silloin, jolloin mallineessa on pelkkiä punaisia linkkejä. Tällöin siinä korvattaisiin punalinkki toisella punalinkillä sinisen sijaan. Myös sellainen olisi parempaa, että tehdyn artikkelin voisi jatkossa poistaa listalta heti, kun se on tehty, eikä vasta 24 tunnin jälkeen. --40bus (keskustelu) 18. maaliskuuta 2021 kello 09.22 (EET)[vastaa]

Täällä ei edelleenkään tehdä asioita sen mukaan, mikä juuri sinusta on kivempaa. --Lax (keskustelu) 18. maaliskuuta 2021 kello 12.30 (EET)[vastaa]
Nyt vain uuden toiveen lisäys on melko vaikeaa, kun pitää sinisestäkin linkistä tarkistaa se, onko sivu luotu yli 24 tuntia sitten. --40bus (keskustelu) 18. maaliskuuta 2021 kello 14.04 (EET)[vastaa]

Yksi punainen linkki, joka on yli 5000 sivussa[muokkaa wikitekstiä]

Yli 5000 artikkelissa on punainen linkki CANTIC. Pitäisikö se lisätä artikkelitoiveisiin ja saada se sitten siniseksi?--OtsoTA (keksustelu * mitä olen tehnyt) 21. huhtikuuta 2021 kello 10.36 (EEST)[vastaa]

Miksei. Mikä tuon nimi on suomeksi? Englanniksi artikkeli on nimellä Name and Title Authority File of Catalonia.--MAQuire (keskustelu) 21. huhtikuuta 2021 kello 17.07 (EEST)[vastaa]
Kyseessä on yksi auktoriteettitunniste, josta vastaa Katalonian kansalliskirjasto. Täytyypä tutkailla ja ottaa artikkeli valmisteluun. Tässä vaiheessa en vielä veikkaa, suomentuisiko CANTIC (kat. Catàleg d'autoritats de noms i títols de Catalunya) lähteiden sisällöllisen tutkimisen jälkeen kompaktisti Katalonian nimitunnisteeksi, näitä sisältäväksi luetteloksi tai tietokannaksi vai miksi. Nimitunnisteiden parissa ei yleisesti kannata hätäillä. Esimerkiksi enkkuwikissä (ja wikidatassakin) vaikkapa Kongressin kirjaston nimitunnisteeseen on ainakin aiemmin liittynyt epätarkkuutta (pidetty samana kuin Kongressin kirjaston kontrollinumeroa, koska rakenne oli alujaan yhtenevä; vaikka sittemmin eriytyi). --Paju (keskustelu) 2. kesäkuuta 2021 kello 20.56 (EEST)[vastaa]

Herää kysymys, että miksi tällainen linkki on pitänyt noin moneen sivuun lisätä. Stryn (keskustelu) 3. kesäkuuta 2021 kello 00.05 (EEST)[vastaa]

Sitä ei ole erikseen lisätty. Artikkeliin on lisätty käsin tai ohjelmallisesti auktoriteettitunnisteet-malline, joka poimii Wikidatasta vinon pinon nimi- ja identtiteettitietoa varmentavia koodeja. Tyypillisesti näitä tunnisterimpsuja tuottavat kansalliskirjastot, mutta Wikidatan kautta (koska se on eräs VIAF-tunnisteen tuottajataho) omalta osaltaan varmentamiseen osallistuvat myös wikimedian sisällöntuottajat. --Paju (keskustelu) 3. kesäkuuta 2021 kello 05.29 (EEST)[vastaa]

Kirjoitusvirhe?[muokkaa wikitekstiä]

Kuuluisikohan tuo Jacques Anyot olla muodossa Jacques Amyot? En löytänyt Anyot nimellä mitään, mutta Amyot nimellä löytyi useammasta wikistä. https://en.wikipedia.org/wiki/Jacques_Amyot --Pisces (keskustelu) 17. syyskuuta 2021 kello 17.42 (EEST)[vastaa]

@EskoG-67: on sen lisännyt alunperin artikkelitoiveisiin helmikuussa 2017 ja nyt etusivun artikkelitoiveisiin kaksi päivää sitten.--MAQuire (keskustelu) 17. syyskuuta 2021 kello 18.09 (EEST)[vastaa]
Nyt joku on tehnyt artikkelin Jacques Amyot, joten tähän olisi hyvä saada varmuus.--MAQuire (keskustelu) 20. syyskuuta 2021 kello 19.55 (EEST)[vastaa]
Mietin tätä ja ainakin itse olen sitä mieltä, että Jacques Anyot ei ole kukaan kun taas Amyot on. Eli nyt vaan toivetta vaihtoon.--OtsoTA (keskustelu * muokkailut) 20. syyskuuta 2021 kello 21.36 (EEST)[vastaa]

Onko se siis Ruby-suklaa vai Ruby-suklaa?--86.115.183.234 16. lokakuuta 2021 kello 23.45 (EEST)[vastaa]

Transaktiotili[muokkaa wikitekstiä]

Onkohan tämä kyseisen käsitteen suomenkielinen nimi? Googlessa löytyy osumia, mutta ne ovat aikalailla kaikki konekäännöksiä.--MAQuire (keskustelu) 5. kesäkuuta 2022 kello 13.45 (EEST)[vastaa]

Miekin uskon että kyseinen nimi on käännösvirhe englanninkielisestä nimestä Transaction Account, mutta taloustietämykseni ei riitä siihen että osaisin en-wikin artikkelia lukemalla päätellä sen oikean käännöksen. Tuo on ikävintä noissa artikkelitoive sivuissa että siellä on hirveä määrä artikkelitoiveita jotka ovat käännösvirheitä englannista tai sitten artikkeli jo löytyy muulla nimellä fi-wikistä. Saa olla hirveän tarkka kun lisää artikkelin etusivun mallineelle. Joskus pitäisi siivota nuo artikkelitoive sivustot ihan kunnolla... --Pisces (keskustelu) 14. kesäkuuta 2022 kello 17.23 (EEST)[vastaa]

Nyt tarkistin sanakirjoista niin sekä englanninkielisen transaction account että sv-wikin vastineensa checkkonto voi kääntää suomeksi nimelle Käyttötili, mutta toisaalta Nordea esimerkiksi tuntuu kääntävän ruotsinkielisen artikkelin checkkonto nimelle shekkitili... Ja ai niin piti vielä sanoa että artikkelitoiveissa (osiossa talous) on selvästi laitettu transaktiotilin viereen englanninkielinen linkki tranaction account eli on selvää että toiveessa haetaan suomenkielisestä versiota en-wikin artikkelin transaction account ja sv-wikin artikkeliin checkkonto --Pisces (keskustelu) 14. kesäkuuta 2022 kello 17.45 (EEST)[vastaa]
Pitkään tuohon etusivun mallineeseenkin sai laittaa selvennykseksi muunkielisen nimen, jos se auttaa selventämään artikkelitoivetta, mutta tänä vuonna ne on katsottu sopimattomiksi tarkennuksiksi.--MAQuire (keskustelu) 19. kesäkuuta 2022 kello 19.32 (EEST)[vastaa]

Tässä olis nyt taas sellainen tapaus, jossa olisi ihan paikallaan jonkun sortin selitys, että mikä ihme tämä edes on. Googletuksen perusteella australialainen bändi, mutta sen voisi mainita ihan jo toiveessakin tooltippinä kuten useimmissa muissakin tällä hetkellä listatuissa toiveissa. --85.76.35.248 22. joulukuuta 2022 kello 23.41 (EET)[vastaa]

Kävin lisäämässä.--MAQuire (keskustelu) 23. joulukuuta 2022 kello 08.29 (EET)[vastaa]

Tuo tuorein lisäys Lapin tulvat 2023 on ylimääräinen (17.) eikä löydy artikkelitoiveista. Sen lisääjä ei selvästikään tiedä miten tämä malline toimii. --85.76.64.63 21. toukokuuta 2023 kello 16.14 (EEST)[vastaa]

Saakohan tuosta muuta kuin hyvin lyhyen sanaselityksen? Eipä siihen näytetä mistään linkitettävänkään--Nitraus (wikinät) 22. toukokuuta 2023 kello 18.06 (EEST)[vastaa]

Ja nyt saatiikin aiheesta "artikkeli" sisältönään "Satavuotias tarkoittaa jotakin tai jotain, joka on täyttänyt sata (100) vuotta." Onko parempaa odotettavissa?--Nitraus (wikinät) 26. toukokuuta 2023 kello 13.56 (EEST)[vastaa]
Ainakin aiheesta on artikkeli 26 muussa Wikipediassa.--MAQuire (keskustelu) 3. kesäkuuta 2023 kello 13.59 (EEST)[vastaa]
Se ei tarkoita, että aiheesta saisi järkevän suomen kielellä. --Nitraus (wikinät) 5. kesäkuuta 2023 kello 18.34 (EEST)[vastaa]