Kalle Lindroth

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kalle Lindroth Summerin kuvauksissa Lappeenrannassa kesällä 2011.

Kalle Lindroth (s. 3. elokuuta 1989 Helsinki) on suomalainen muusikko, näyttelijä ja juontaja. Hänet tunnetaan Smak-yhtyeestä, tv-sarja Kotikadusta ja nuortenohjelma Summerin juontajana.[1]

Lindroth on Smak-yhtyeen laulaja ja sanoittaa yhtyeen kappaleet yhdessä kitaristi Henri Salosen kanssa. Lindroth on harrastanut laulua erilaisissa kuoroissa jo useita vuosia ja kertoo musiikin olevan hyvin suuressa osassa hänen elämässään. Musiikkiuran vaikutteita ovat mm. Mew, The Used, Disco Ensemble ja Green Day. Smak on perustettu vuonna 2001, ja siltä on ilmestynyt yhteensä kolme levyä; Sic transit (2004), Elohopeaa (2006) sekä High School Uncool (2009) ja lisäksi yhtye on julkaissut Sic Transit -DVD:n.

Lindroth kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2008 Sibelius-lukiosta Helsingissä. Hän on näytellyt 15-vuotiaasta asti Kotikatu-tv-sarjassa Juusoa. Lindrothilla on myös ollut rooleja sarjoissa Nollatoleranssi ja Käenpesä. Lindroth osaa soittaa pianoa, pasuunaa sekä kitaraa. Smakin ohella hän on laulanut Tilkkutäkki-albumin nimikappaleen, Tilkkutäkki 2 -albumille kappaleen ”Anna mun etsiä” ja Tilkkutäkki 3 -albumille kappaleen ”Aamulaulu” sekä vieraillut Valkokankaan helmet -levyllä, jolla Boston Promenade -orkesteri esittää elokuvista tuttua musiikkia. Hän on ollut myös tuottamassa Antti Tuiskun Kaunis kaaos -albumia. Lindrothilla on myös pieni rooli elokuvassa Ganes. Lindroth on tehnyt useita juontokeikkoja ja ollut mukana mm. Kristiina Wheelerin Ihanaa! - Klubilla esiintymässä.

Lindroth on juontanut Yle TV2:n nuortenohjelma Summeria vuosina 2008 ja 2009 Mirella Pekkosen ja 2010 ja 2011 Minttu Penttisen kanssa. Keväällä 2012 Lindroth juonsi Yle TV2:lla esitettyä Bilebändi 2012 -ohjelmaa yhdessä Anna Laulumaan kanssa.

Lindroth oli mukana keväällä 2009 Helsingin Kaupunginteatterin paljon palkintoja keränneessä musikaalissa Spring Awakening.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mari Julku: Kalle Lindroth on kiireinen kesämies Me Naiset. 4.6.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]