Jermaine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jermaine
Tiedot
Toiminnassa 2003
Tyylilaji rock
Kotipaikka  Suomi
Laulukieli englanti
Jäsenet

Petri Mäkelä, laulu ja kitara
Antti Loponen, kitara
Tuomas Lammi, basso
Petri Valkiala, rummut

Levy-yhtiö

GAEA

Aiheesta muualla
jermaine-rocks.com

Jermaine on suomalainen poprockia soittava yhtye. Se on perustettu vuonna 2003 ja on kotoisin alun perin Pirkkalasta. Yhtyeen tärkeimpiä vaikuttajia ovat mm. At the Drive-in, Glassjaw, Billy Talent, Hundred Reasons ja Coheed and Cambria[1]. Jermaine on julkaissut uransa aikana kolme albumia[2]. Yhtye on tehnyt uransa aikana yli 100 keikkaa, esiintyen mm. Provinssirockissa ja Tavastia-klubilla.[3]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jermaine perustettiin vuonna 2003. Alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat laulaja-kitaristi Petri "Pete" Mäkelä, basisti Tuomas Lammi ja rumpali Petri "Pete" Valkiala. Vuoden 2004 keväällä ryhmään liittyi internet-ilmoituksen avulla kitaristi Antti "Andy" Loponen. Vuoden 2004 elokuussa ilmestyi yhtyeen ensimmäinen omakustanne-EP, None of Us Live in Glass Houses. Levyn avausraita Boston Massacre valittiin Duudsoni Elämää-tv-sarjan tunnuskappaleeksi. Samana vuonna syntyi myös samasta kappaleesta Jan-Niclas Janssonin ohjaama musiikkivideo.[4]

Vuoden 2005 huhtikuussa Jermaine julkaisi toisen demo-EP:nsä Post Whatever. Ville Salminen ja Jani-Petteri Ylikangas ohjasivat musiikkivideon levyn avausraidasta Goodbye Sign. Video valittiin vuonna 2005 FST:n pohjoismaiselle videolistalle useaksi viikoksi, sen noustessa parhaimmillaan sijalle 2. Video kuvattiin suurimmaksi osin Tampereen Aleksanterin kirkossa.[4]

Vuoden 2005 lopussa Jermaine allekirjoitti levysopimuksen Indie Jones-nimisen levy-yhtiön kanssa. Ensimmäinen julkaisu tätä kautta oli 11. marraskuuta 2005 julkaistu CD-single nimeltä "Metro Sky". Se oli myös Jermainen ensimmäinen virallinen julkaisu, ja sisälsi myös Goodbye Sign-videon. Toinen CD-single "The Snipers" julkaistiin 31. toukokuuta 2006[2]. Listasijoitus oli 8 Suomen virallisella singlelistalla[5]. Kappale valittiin myös Poko Rekordsin julkaisemalle kokoelmalle[6].

Jermainen debyyttialbumi Knives Out äänitettiin Antto Tuomaisen tuottamana huhti-kesäkuun aikana 2006. Se julkaistiin 6. syyskuuta 2006 Indie Jonesin kautta[2]. Mukana on The Snipersin lisäksi uudelleen äänitetyt "Goodbye Sign" ja "Boston Massacre", sekä kahdeksan ennen kuulematonta kappaletta. Knives Out -levyn kolmas raita "More Than Meets the Eye" oli YleX-radiokanavan X-Ryhmä-ohjelman tehobiisinä viikolla 36/2006. Yhtye myös vieraili ohjelmassa haastateltavana 29. elokuuta.

Vuonna 2007 Jermaine esiintyi mm. Provinssirockissa, Tammerfestissä sekä lämmitteli Apulanta-yhtyettä Tullikamarin Pakkahuoneella ja Tavastia-klubilla. Yhtye oli myös mukana Tampereella järjestetyssä Lost in Music-festivaalissa. Tämä esiintyminen nähtiin myös televisiossa YLE Extra-kanavalla.

Indie Jones lopetti toimintansa vuonna 2007, jonka jälkeen Jermaine solmi levytyssopimuksen GAEA Recordsin kanssa. Yhtyeen toinen pitkäsoitto Hope Dies Last äänitettiin elokuussa 2007 ja julkaistiin vuonna 2008. Hope Dies Last noteerattiin YleXillä viikon albumina, ja siltä julkaistut singlet Finders Keepers ja Keep a Secret saivat paljon soittoa YleX-radiokanavalla, kun taas Note to Self-kappaleesta tehty video näkyi MTV Finlandilla ja Voicella.

Jermainen kolmas albumi, Jonas Olssonin tuottama Jermajesty ilmestyi 3.3.2010. Levyn ensimmäinen single Don't Be a Stranger soi ahkerasti YleXillä ja sai myös Pete Mäkelän ohjaaman musiikkivideon jatkokseen.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demo-EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Digisinglet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikkivideot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • "Boston Massacre" 2004
  • "Goodbye Sign" 2005
  • "Note to Self" 2008
  • "Don't Be a Stranger" 2010

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.jermaine-rocks.com/?page_id=16 (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. a b c Jermaine-rocks.com (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. http://www.jermaine-rocks.com/?page_id=18 (Arkistoitu – Internet Archive)
  4. a b http://www.jermaine-rocks.com/?page_id=4 (Arkistoitu – Internet Archive)
  5. Jermaine: The Snipers Musiikkituottajat ry.
  6. http://www.rock2006.fi (Arkistoitu – Internet Archive) Rock 2006

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]