Jaakkola (Myrskylä)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jaakkola (ruots. Labbom) on kylä Myrskylän kunnan eteläosassa, Myrskylästä Liljendaliin ja edelleen Loviisaan johtavan tien varrella, Se on maanmittauslaitoksen kiinteistörekisterissä Myrskylän kunnan seitsemäs maarekisterikylä 504 (Myrskylän kunta) - 403 (Jaakkola) kaikkiaan seitsemästä kylästä.

Jaakkolan asutus on hajanaista, pääosin maatiloja, ja varsinaista kyläkeskusta ei ole. Jaakkolassa on ollut Uudensillan ruotsinkielinen kansakoulu (ruots. Nybro folkskola). [1] eri vaiheiden jälkeen. Se oli suomenkielinen.

Jaakkolassa on ollut meijeri: Nybro mejeri. [2] Kreivilässä on yksi Myrskylän yhdeksästä maidontuotantotilasta, mikä on Kreiniläin ainut. Jaakkolassa on yksi maidontuotantomaatila, Braskas, mikä kuuluu Arla-Ingmanin Sipoon meijerin piiriin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomenmaa, maantieteellis-taloudellinen ja historiallinen tietokirja, ensimmäinen osa Uudenmaan lääni, 156, toimittanut Lauri Hendell, toimitus professori J. E. Rosberg, professori Kustavi Grotenfelt, professori J. G. Granö ja filosofian maisteri Kaarlo Hildén, 1919, Helsinki, Tietosanakirja-Osakeyhtiö, 1919, Helsinki, Helsingin Uusi Kirjapaino
  2. http://www.saunalahti.fi/arnoldus/sveijuus.htm (Arkistoitu – Internet Archive)


Tämä kylään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.