Porlammin yläaste ja lukio

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Porlammin lukio)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Porlammin yläaste ja lukio oli pienehkö koulu Lapinjärven kunnan alueella Porlammilla. Oppilaita Porlammin yläasteella oli noin 190 ja lukiossa noin 60. Porlammin peruskoulun ylimpiä luokkia ja lukiota kävivät pääsääntöisesti Lapinjärven, Myrskylän ja Artjärven oppilaat.

Porlammin lukio ja yläaste toimivat samassa rakennuksessa ja niillä oli yhteinen henkilökunta. Porlammin lukion ja yläasteen rehtorina toimi Marketta Takkala[1], ja henkilökuntaa koulussa oli vajaat 40 ihmistä.

Porlammin lukio perustettiin 1960-luvun alussa. Lukuvuoden 2001-2002 aikana valmistui Taitotalo, jossa sijaitsivat koulun uudet, nykyaikaiset kotitalouden ja teknisten töiden tilat. Koulun käyttöön oli myös valmistunut nykyaikaisella teknologialla varustettu 89-paikkainen auditorio, jossa on täydet valmiudet etäopetukseen ja erilaisten medioiden käyttöön opetuksessa. Koulu otti käyttöönsä lukukautena 2008 Wilma -järjestelmän, jolla opiskelijan huoltaja voi tarkastella lastensa koulunkäyntiä.

Porlammin lukio ja yläkoulu lakkautettiin sisäilmaongelmien vuoksi. Porlammin yläkoulu lakkautettiin 1.8.2014 alkaen ja oppilaat siirtyivät lähikouluihin. Porlammin lukioon ei otettu enää 1.8.2014 alkaen uusia opiskelijoita ja lukion lakkauttamisen aikataulusta päätettiin myöhemmin viimeisten opiskelijoiden valmistuttua. [2][3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.