Ivi Adamou

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ivi Adamou
120803 RixFM IviAdamou 0126.jpg
Ivi Adamou esiintymässä vuonna 2012
Syntynyt 24. marraskuuta 1993 (ikä 21)
Kotipaikka Kyproksen lippu Ayia Napa, Kypros
Aktiivisena 2009–
Tyylilajit pop, dance
Laulukieli englanti, kreikka
Soittimet laulu, piano
Levy-yhtiöt Sony Music Greece

Ivi Adamou (kreik. Ήβη Αδάμου; s. 24. marraskuuta 1993 Ayia Napa, Kypros) on kyproslainen laulaja, joka nousi julkisuuteen osallistuttuaan Kreikan X Factor -kilpailun toiselle tuotantokaudelle, jossa hän selviytyi kuudenneksi.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adamoulla on kaksi siskoa, nuorempi ja vanhempi (Cleopatra ja Despina). Adamoun isä on kyproslainen ja äiti bulgarialainen.

Euroviisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adamou edusti Kyprosta vuoden 2012 Eurovision laulukilpailussa kappaleella ”La La Love” ja selviytyi ensimmäisestä semifinaalista loppukilpailuun, jossa hän sijoittui 16. sijalle.

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adamou julkaisi vuonna 2010 debyyttialbuminsa "Kalokairi Stin Kardia". Albumilta julkaistiin kolme singleä "A*G*A*P*I", "Sose Me" ja "To Mistiko Mou Na Vris". Myöhemmin vuonna 2010 Adamou julkaisi joulualbumin "Christmas with Ivi Adamou", jolta julkaistiin yksi single "Santa Claus Is Coming To Town". Vuonna 2011 julkaistiin "San Ena Oniro", joka on Adamoun ensimmäinen studioalbumi. Albumilta julkaistiin singlet "Krata Ta Matia Sou Klista", "Kano Mia Efhi", "Voltes St Asteria", "San Ena Oniro" ja "La La Love". Suomalainen Mikko Tamminen on ollut kirjoittamassa ja tuottamassa joitakin Adamoun kappaleista.