Ilma-alus

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ilma-alus on määritelty Suomen Ilmailuhallinnon lentosäännöissä, jotka noudattavat alan kansainvälisiä määritelmiä ja normeja, seuraavasti: laite, joka saa nostovoimansa ilman reaktioista lukuun ottamatta ilman reaktiota maan tai veden pintaa vastaan.

Nostovoima voi syntyä aerodynaamisesti tai aerostaattisesti, kuten on kyse ilmaa keveämmissä aluksissa. Pois luettuja tapauksia ovat ainakin ekranoalukset, jotka ”lentävät” veden pinnan yläpuolella nk. maavaikutuksen avustamana, ja pintaliitäjät (hovercraft-alukset), jotka luetaan merenkulkuun.

Ilma-alusten tunnukset ilmaistaan kirjain- ja numerokoodilla, kuten esimerkiksi OH-CAA (moottorikone) tai OH-999 (purjelentokone), missä OH on Suomen maatunnus.

On myös kapeampi määritelmä sanalle aerostaatti. Siinä se tarkoittaa vain kaapelilla / hihnalla maahan, laivaan tai meren pohjaan kiinnitettyä ilmaa kevyempää alusta, toiselta nimitykseltään kiintopallo.

On myös kiintopallotyyppi, jossa on leijan kaltainen aerodynamiikka, jotta se pysyy tuulessa vakaampana. Ainakin yksi nimitys on helikite.

Ornitopteri on linnun lentotapaa jäljittelevä lennokki tai lentokone, eli se räpyttää siipiä.

Maapallon lisäksi myös Venus planeetan yläilmakehässä on lentänyt ilma-alus, tarkemmin sanottuna automaattinen vetypallo tai heliumpallo.

Ilma-aluksen propulsio voi tulla potkurista, suihkumoottorista tai raketista.

Verrattuna muihin kuljetusmuotoihin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilma-aluksen ei tarvitse välittää maan ja veden rajasta.

Auto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Auton nopeus on vain 100-200km/h vaikka tie olisi suora. Lentokoneen nopeus 600-900km/h, mutta lentokenttiä harvemmassa kuin teitä. Helikopterin nopeus 200-300km/h, mutta käyttökustannus valtava ainakin nykyisillä helikopterimalleilla.

Laiva / vene[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nopeus 50-100km/h. Veteen laskeutuva lentokone vesitaso pääsee samoihin paikkoihin, jos aallokkoa ei ole liikaa.

Juna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nopeus 100-500km/h. Matkustuksessa nopeampi alle noin 500 kilometrin reiteillä, jos otetaan huomioon lentokenttämuodollisuudet.

Verrattuna muihin hyötykuorma-alustan kohotustapoihin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satelliitti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satelliitti voi olla 200-36000km korkeudella, mutta ilma-alus korkeintaan 30km korkeudella, käytännössä 10-20km korkeudella. Se on hyvä ja huono puoli eri suhteissa. Satelliitti voi olla toiminnassa niin kauan kuin aurinkokennot kestää eli 10-30 vuotta, ellei tarvita rakettipolttoainetta radan pitämiseen tiettynä. Tavallinen lentokone pysyy ylhäällä 5-30 tuntia, jotkut kokeelliset aurinkolentokoneet pysyvät akkujen tai polttokennojen lataus-purkaus-syklin avulla kuukausia.

Vuori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleensä alle 5km korkeus. Jäätikkö ja sää voi mutkistaa esim. viestintälinkin asennusta.

Luotausraketti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korkeus jopa 100km, mutta pysyy ylhäällä vain hetken.

Masto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korkeus enintään 400 metriä. Yltää harvoin pilvien yläpuolelle.

Ilmaa kevyemmät eli aerostaatit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilmaa raskaammat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ilmailuun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.