I Love It Loud

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”I Love It Loud”
KISS
Singlen ”I Love It Loud” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Creatures of the Night
 Julkaistu 1982
 Tuottaja(t) Michael James Jackson, Paul Stanley, Gene Simmons
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 07.30
 Levy-yhtiö Casablanca
KISSin muut singlet
A World Without Heroes
1981
”I Love It Loud”
1982
Lick It Up
1983

I Love It Loud on yhdysvaltalaisen hard rock -yhtyeen KISSin kappale, joka julkaistiin heidän albumillaan Creatures of the Night (1982). Kappaleen kirjoittivat basisti/laulaja Gene Simmons ja kitaristi Vincent Cusano (taiteilijanimeltään Vinnie Vincent). Singlen b-raitana oli Gene Simmonsin laulama kappale "Killer". Myös a-raidan lauloi Simmons. Kyseessä on Kissin ainoa single, jolla Simmons laulaa sekä a että b-raidan.

Single ”I Love It Loud” julkaistiin vuonna 1982 ja oli viimeinen yhtyeen pitkäaikaisen levy-yhtiön Casablanca Recordsin kautta ilmestynyt single. Musiikkivideossa esiintyvät Gene Simmons, Ace Frehley, Paul Stanley ja Eric Carr.

Musiikkivideo oli myös KISSin viimeinen musiikkivideo maskien kanssa ennen vuotta 1996. Vaikka musiikkivideolla ja singlen takakannessa annetaan ymmärtää, että Ace Frehley soitti kappaleessa soolokitaraa, todellisuudessa yhtyeen uusi kitaristi ja lauluntekijä Vinnie Vincent vastasi soolokitaraosuuksista.

Laulussa tulee häivytys ulos, mutta musiikki tulee kovempiäänisenä takaisin, ja sitten laulussa tulee häivytys ulos toisen kerran. Tämä idea otettiin The Beatlesin kappaleista Helter Skelter ja Strawberry Fields Forever.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Albumilla lukee virheellisesti että kappaleen kirjoittajat olisivat Paul Stanley ja Vinnie Vincent.
  • Kappaleesta julkaistiin liveversio Alive III:lla ja The Box Setillä.