Digital Illusions CE

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Digital Illusions CE

DICE logo.png

Yritysmuoto Tytäryhtiö
Perustettu 1988
Avainhenkilöt Fredrik Liljegren (perustaja),
Andreas Axelsson (perustaja),
Olof Gustafsson (perustaja),
Patrick Söderlund (toimitusjohtaja)
Kotipaikka Tukholma, Ruotsi
Toimiala Videopelit
Tuotteet Katso kohta: Pelit
Liikevaihto 147 miljoonaa SEK
Henkilökuntaa yli 200
Emoyhtiö Electronic Arts
Kotisivu http://www.dice.se


EA Digital Illusions Creative Entertainment AB (DICE) on ruotsalainen pelitalo. DICE:n uusin peli on Battlefield 4.

Pelitalon perusti demoskeneryhmä The Silents, joka on nähtävissä vieläkin joissakin peleissä. Tämä näkyy esimerkiksi pelissä Motorhead jossa oli julisteita ja kylttejä joissa luki TSL (TSL oli The Silentsin lyhenne). Ohjekirjassa kuitenkin sanotaan akronyymin tarkoittavan Trans-atlantic Speed League (suomeksi yleisatlanttilainen vauhtiliiga). Kaikki DICE:n jäsenet ovat kotoisin kahdesta ruotsalaisesta kaupungista, Alvestasta ja Växjöstä. Alun perin Digital Illusions -nimellä toimineen ryhmän pelit julkaistiin ulkopuolisten julkaisijoiden toimesta, mutta myöhemmin siitä tuli oma yhtiönsä.

DICE tuli alun perin tunnetuksi 1990-luvun alussa Amigalle tehdyistä ja PC:lle käännetyistä flipperipeleistään Pinball Dreams, Pinball Fantasies ja Pinball Illusions (Pelit julkaissut 21st Century Entertainment julkaisi myös muita samalla pelimoottorilla tehtyjä flipperipelejä). Demoskenessä saatu osaaminen yhdistettynä huolelliseen suunnitteluun saivat aikaan siihen asti ehdottomasti parhaana pidetyt flipperipelit.

Vuonna 1998 siihen aikaan jo yhtiöksi muuttunut Digital Illusions rekisteröitiin Ruotsin pörssiin, ja DICE on sen jälkeen kasvanut voimakkaasti. Codename Eagle kiinnosti vielä vain pientä yhteisöä, mutta DICE:n lopullinen läpimurto oli Battlefield 1942 ja sen useat lisäosat. Battlefield-pelisarja nosti heidät suuren yleisön tietoon. Vuonna 2004 yhtiön kokonaisarvoksi arvioitiin 55 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Samana vuonna sopimus Electronic Artsin kanssa antoi EA:lle 19% omistusoikeudet DICE:stä.

Vuoden 2004 marraskuussa Electronic Arts ilmoitti ostavansa kaikki vapaana olevat DICE:n osakkeet 61 kruunun hintaan per osake. DICE:n johtajisto suositteli yhtiötä suostumaan kauppaan. Electronic Arts omisti 62% DICE:stä 31. maaliskuuta 2005.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]