Courtney Love

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Courtney Love
Courtney Love SXSW 2010.jpg
Courtney Love esiintymässä vuonna 2010.
Syntynyt 9. heinäkuuta 1964 (ikä 50)
Kotipaikka San Francisco, Kalifornia, Yhdysvallat
Aktiivisena 1982–
Tyylilajit Alternative rock, hard rock, punk rock, power pop, noise rock
Ammatit laulaja-lauluntekijä, muusikko
Soittimet laulu, kitara, basso, kosketinsoittimet
Kitarat Rickenbacker 425
Rickenbacker 360
Fender Jazzmaster
Squier Venus
Yhtyeet Hole, Babes in Toyland, Sugar Babydoll, Pagan Babies, Emilie Autumn
Levy-yhtiöt Sympathy for the Record Industry, Sub Pop, Caroline, DGC, Geffen, City Slang, Universal, Virgin, Mercury
Courtney Love konsertoimassa.

Courtney Love (Courtney Michelle Harrison, s. 9. heinäkuuta 1964, San Francisco, Kalifornia)[1] on yhdysvaltalainen laulaja, elokuvanäyttelijä ja malli. Love tunnetaan lähinnä avioliitostaan Nirvanan edesmenneen laulajakitaristi Kurt Cobainin kanssa, hajonneen Hole-yhtyeen keulakuvana sekä roolistaan elokuvassa Larry Flynt - Minulla on oikeus (The People vs. Larry Flynt).[2] Lovella ja Cobainilla on yhteinen lapsi, Frances Bean Cobain (s. 1992). Pariskunta ei saanut tyttärensä huoltajuutta kuin vasta puolentoista vuoden jälkeen johtuen siitä, että Love shokeerasi mediaa vitsailemalla, että olisi käyttänyt heroiinia ollessaan raskaana.

Nuoruusvuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuutensa Love vietti San Franciscossa sekä osittain Uudessa-Seelannissa. Love oli luova ja vaikea lapsi, jonka takia hänen yksinhuoltajaäitinsä Linda Carroll laittoi hänet kasvatuslaitokseen erittäin nuorena. Loven biologinen isoäiti on Hans Christian Andersen -palkinnon saanut lastenkirjailija Paula Fox. Ollessaan 15-vuotias Love joutui nuorisokotiin yritettyään varastaa Kiss-bändipaitaa supermarketista. Love lähti kiertämään maailmaa nuorena Faith No More -yhtyeen kosketinsoittajan kanssa, ja matkusti muun muassa Japaniin. Jouduttuaan rahapulaan hän kuitenkin ilmoittautui, jonka jälkeen viranomaiset palauttivat vielä alaikäisen Loven takaisin Yhdysvaltoihin.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Love perusti Kat Bjellandin ja Jennifer Finchin kanssa yhtyeen nimeltään Sugar Baby Doll, joka kaatui keskinäisiin erimielisyyksiin ennen kuin he ehtivät edes nauhoittaa mitään. Tämän jälkeen Courtney perusti Kat Bjellandin kanssa Pagan Babies-yhtyeen, joka hajosi taas samoista syistä heti ensimmäisen demon jälkeen. Kat Bjelland tuli sittemmin tunnetuksi Babes in Toylandin ja Katastrophy wifen solistina ja kitaristina. Jennifer Finch perusti sittemmin bändin L7. Yksi Pagan Babiesin nauhoittamista kappaleista on julkaistu Babes in Toyland kokoelmalevyllä The Best of Babes in Toyland.

Vuonna 1989 Love perusti tunnetuimman yhtyeensä Holen. Aviomiehensä Kurt Cobainin Love tapasi vuonna 1991, ja he menivät naimisiin vuonna 1992. [3]Rokkari Marilyn Manson kertoo omaelämäkerrassaan Lovella olleen erittäin lyhytkestoinen seksisuhde Marilyn Manson-yhtyeestä tutun Twiggy Ramirezin (Jeordie White) kanssa. Manson itse ei halunut olla Loven kanssa tekemisissä, koska ei tiennyt pelkäsikö tätä, vai halusiko vain pysyä poissa Courtneyn kuvioista.

Love on myynyt osan tekijänoikeuksistaan Nirvanan kappaleisiin liikemies Larry Mestelille.

Love on myös näytellyt elokuvissa ja saanut Golden Globe -ehdokkuuden elokuvasta Larry Flynt - minulla on oikeus" (People vs. Larry Flynt) (1996). Love on nykyisin soolouralla ja julkaisi vuonna 2006 muistelma-/päiväkirjan Dirty Blonde.

Mediakäyttäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Love on tunnettu satunnaisista itsensäpaljastamisista mm. Los Angelesin homo-ja lesbokeskuksen hyväntekeväisyyskonsertissa. Kesken Smashing Pumpkinsin laulajakitaristi Billy Corganin kanssa soitetun setin Love paljasti alapäänsä. Hän on esitellyt alastonta vartaloaan myös brittiläisen lehden artikkelia varten. Loven ystävien kerrotaan olevan huolissaan Loven pakkomielteestä kauneusleikkauksia kohtaan. Loven kerrotaan katuvan leikeltyjä kasvojaan ja haluavan takaisin alkuperäiset kasvonpiirteensä.lähde?

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hole[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sooloura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.