Zilla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Zilla on amerikkalainen versio Godzillasta. Aluksi siten kutsuttiin tavan mukaan nimellä Amerikkalainen Godzilla (engl: American Godzilla), mutta fanit päättivät nimetä sen paremmin lyhenteellä Zillaksi.lähde? Zilla on enemmän dinosaurusta muistuttavampi, kuin Japanilainen Godzilla.

Ensiesiintyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zilla nähdään ensi kertaa elokuvassa Godzilla (vuoden 1998 elokuva), jossa Zilla oli pelkkä merileguannin munassa mutta ydinräjähdyksen jälkeen kuoriutuessaan munasta se kasvoi suuremmaksi ja hirviömäisemmäksi. Zilla tuhosi japanilaisten laivan joka rantauitui Jamaicalle. Zilla saapui Panamaan jossa Sen jälkeen Zilla jatkoi matkaansa Manhattanille ja rantautui New Yorkiin maan alle. Zillaa yritetään tuhota, mutta ei vain onnistu. Madison Square Gardennissa Zilla on onnistunut epäluonnollisena uroksena tkemään 200 munaa ja ne kuoriutuvat. Poikaset yrittävät syödä Nickin ja tämän tiimin, mutta Nickin tiimi onnistuu päästä pois rakennuksesta ja sen jälkeen rakennus räjäytetään ja poikaset sen mukana. Aikuinen Zilla saapuu ja yrittää polttaa Nickin tiimin elävältä. Vasta Brooklyn Bridgellä Zilla onnistutaan tuhoamaan ohjuksilla, mutta yksi sen munista onnistui selviytymään hengissä.

Godzilla: Final Wars[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zilla tekee myös lyhyen kameo-roolin Godzilla: Final Wars -elokuvassa. Siinä Zilla yrittää hyökätä Godzillan kimppuun, mutta Godzilla lyö sen Sydneyn oopperatalon päälle ja sitten Godzilla polttaa koko oopperatalon, jolloin lentokenttä räjähtää ja Zilla sen mukana. Asiasta ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta ja jotkut fanit uskovatkin että Zilla ui pakoon ennen räjähdystä ja näin ollen selvisi hengissä. Koko taistelu kestää vain 40 sekuntia.

Taustatietoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zilla on japanilais-Godzillaa pienempi ja heikompi, sillä japanilainen Godzilla on tuhoutumaton mutta Zilla onnistuttiin tappamaan ohjuksilla. Zilla on paljon japanilais-Godzilla nopeampi ja ketterämpi pienen koonsa verratuna japanilais-Godzillaan. Lisäksi Zilla voi syöstä räjähtävää tulta. Korkeutta 60-90 metriä, pituutta noin 450 metriä (useimpien dinosaurusten mittasuhteiden mukaan) sekä kykenee uimaan uiseta kilometrejä, kykenee tekemään maanalaisia luolia jossa voisi laskea munansa sekä on varsin sulava liikkeinen nopetunesa ja vahvojen lihastensa ansiosta.